Wat als je Buist voor wiskunde?

Bij de Examencommissie heb je recht op drie examenkansen per jaar. Na een buis op je eerste examen kan je dus gewoon een herexamen maken. Als het nodig is, heb je zelfs nog recht op een tweede herexamen. Aan het begin van een nieuw jaar, op 1 januari, krijg je sowieso drie nieuwe examenkansen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op examencommissie.com

Hoeveel vakken mag je buizen?

We noemen ze buispunten. Er zijn wel strikte voorwaarden: Je mag voor maximum 3 B-vakken een tekort hebben. Het aantal punten dat je tekort hebt, mag niet meer zijn dan het aantal B-vakken dat je hebt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op examencommissiesecundaironderwijs.be

Wat als je voor 1 vak niet slaagt?

Als u niet geslaagd bent voor een vak, dan kunt u (als u nog een examenbeurt over hebt voor dat vak) het examen opnieuw afleggen. U moet het examen opnieuw afleggen binnen de 4 maanden. U krijgt 3 examenbeurten per vak per jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Kan je in het 5de middelbaar blijven zitten?

Vijfdejaars kunnen herexamen doen bij Examencommissie om alsnog over te gaan. Leerlingen die in het vijfde middelbaar buizen voor een vak zouden voortaan herexamen kunnen afleggen bij de Examencommissie en zo toch naar het volgende jaar kunnen overgaan. Dat heeft VRT Nieuws vernomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hln.be

Kan je in het zesde middelbaar blijven zitten?

Het diploma dat je behaalt, is een volwaardig diploma secundair onderwijs op. Dit diploma verschilt op geen enkele manier van het diploma dat op school wordt behaald op het einde van 6 aso/tso/kso of 7 bso. Beginnen aan hoger onderwijs zonder diploma secundair? Het kan als je (minstens) 18 bent of 18 wordt voor 31/12.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op edulogos.org

Hoe leer je wiskunde het best - 5 tips

19 gerelateerde vragen gevonden

Wat is hoger ASO of TSO?

Je wordt niet voorbereid op een specifiek beroep. Het ASO legt vooral een stevige basis voor het volgen van hoger onderwijs en de meesten kiezen er dan ook voor om verder te studeren na het ASO. In het technisch secundair onderwijs (TSO) gaat de aandacht vooral naar algemene en technisch-theoretische vakken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op passtel.be

Kan je van 4 BSO naar 5 TSO?

In het 3de en 4de jaar kan je tot en met 15 januari veranderen. Uitzonderlijk kan de klassenraad een afwijking op die datum toestaan. In het 5de kan je tot en met 15 januari veranderen. Een afwijking van die datum kan alleen om ernstige medische, psychische, sociale of onderwijskundige redenen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scholierenkoepel.be

Kan je een C-attest weigeren?

Wat kan ik doen tegen mijn C-attest? Wanneer je als leerling in het secundair onderwijs een C-attest krijgt, mag je niet overgaan naar een volgend jaar. Een C-attest kan men echter niet zomaar toekennen. Een paar tekorten volstaan niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijsadvocaat.be

Kan ik van 1B naar 2 A?

Overstappen van 1A naar 1B, van 2A naar 2B, van 2B naar 2A of veranderen van basisoptie kan gedurende het hele schooljaar maar enkel na akkoord van de toelatingsklassenraad. In de tweede en derde graad kan men veranderen van studierichting tot en met 15 januari.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vrijclb.be

Kan je van 1B naar 1A?

Je kind kan naar het 1ste leerjaar B. Daar krijgt het meer onderwijs op maat, zodat het bepaalde vaardigheden of kennis beter onder de knie krijgt. Na een geslaagd 1ste leerjaar B kan het nog naar het 1ste leerjaar A gaan, of - met een gunstige beslissing van de toelatingsklassenraad - naar het 2de leerjaar A.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijs.vlaanderen.be

Kan je een 8 tolereren?

Behaal je een 8 of een 9 voor een opleidingsonderdeel, dan heb je de credits voor dat opleidingsonderdeel niet verworven. Dit onvoldoende resultaat kan wel worden getolereerd. Dat wil zeggen dat je – onder bepaalde voorwaarden– niet verplicht wordt om dat opleidingsonderdeel te hernemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vives.be

Kan je een 8 20 tolereren?

Toleranties kan ze pas inzetten wanneer ze de eerste mijlpaal binnen haar opleiding heeft behaald en ze een gemiddeld percentage van ten minste 50% heeft, en indien het resultaten betreft van 8/20 of 9/20. Sommige opleidingsonderdelen worden uitgesloten van toleranties.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kuleuven.be

Is 6 herexamens haalbaar?

Mijn monitoraat (pol en soc ugent) heeft gezegd dat 6 herexamens meestal wel haalbaar zijn omdat dit lijkt op een normale examenperiode. Meer is moeilijk, maar als je er veel voor werkt is het wel haalbaar denk ik. Ik ken bv mensen die er 8 hadden en voor alles erdoor zijn geraakt tijdens herexamens.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forum.awel.be

Kan je met 1 buis blijven zitten?

Na een buis op je eerste examen kan je dus gewoon een herexamen maken. Als het nodig is, heb je zelfs nog recht op een tweede herexamen. Aan het begin van een nieuw jaar, op 1 januari, krijg je sowieso drie nieuwe examenkansen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op examencommissie.com

Kan je blijven zitten voor 1 vak?

Leerkrachten zouden vaker kleinere toetsen moeten geven, zo onthoud je de dingen beter. Blijven zitten demotiveert en helpt leerlingen niet. Blijven zitten voor maar 1 vak is al helemaal belachelijk! Toetsen moeten ook gaan over relevante leerstof en hoeven niet te bulken van de instinkers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scholierenkoepel.be

Wie bellen ze eerst na examen?

Eindexamenleerlingen horen vandaag of ze geslaagd zijn. De meeste scholen kiezen er tegenwoordig voor álle leerlingen te bellen om de uitslag door te geven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Hoe oud ben je in het 6de middelbaar?

Het lager onderwijs volgt op het kleuteronderwijs, bestaat uit 6 aaneensluitende leerjaren en duurt tot de aanvang van het secundair onderwijs. Het is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijskiezer.be

Hoe blijf je zitten op school?

Wie bepaalt of mijn kind blijft zitten of overgaat naar de volgende groep of klas? De school beslist of uw kind overgaat naar de volgende groep of klas. Hier bestaan geen wettelijke regels voor. In de schoolgids staat hoe de school omgaat met overgaan en zittenblijven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat na een B-attest in het middelbaar?

U bent geslaagd en mag overgaan naar het volgend leerjaar. U kunt vrij kiezen welke studierichting/basisoptie u wilt volgen. U moet wel aan de toelatingsvoorwaarden voor die richting voldoen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Is B-attest BSO?

Je kunt starten in het 2de leerjaar van de 2de graad (4 BSO) als je ofwel: geslaagd bent in het 1ste leerjaar van de 2de graad (3 ASO, TSO, KSO, BSO). Je beschikt dus over een oriënteringsattest A of B. Ingeval van een B-attest word je niet toegelaten tot bepaalde studierichtingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijskiezer.be

Hoeveel procent van de mensen blijft zitten?

Cijfers zittenblijven primair en voortgezet onderwijs

2019: bijna zes procent van de leerlingen in het voortgezet onderwijs blijft zitten (Bron: Onderwijs in Cijfers); 2020: ruim drie procent van de leerlingen in het voortgezet onderwijs blijft zitten (Bron: Onderwijs in Cijfers).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderwijsconsument.nl

Wat kan je doen na 7 kantoor?

Na het 7de jaar Kantooradministratie en gegevensbeheer behaal je het diploma Secundair Onderwijs en hiermee kan je verder studeren. Je kan na de kantooropleiding aan de slag als: administratief bediende, receptionist, hulpboekhouder, zelfstandige, magazijnier, logistiek medewerker, vertegenwoordiger…

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op athena-school.be

Kan je naar de universiteit gaan met tso?

Ja, dat mag. Elke leerling met een diploma secundair onderwijs (aso, bso, kso, tso) mag naar het hoger onderwijs. Let op: als je een richting volgt in het beroepsonderwijs (bso) dan moet je eerst een specialisatiejaar (7e jaar) volgen om je diploma te halen en te kunnen verder studeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scholierenkoepel.be

Wat te doen na 6de middelbaar?

Eenmaal je je diploma secundair onderwijs op zak hebt, kan je kiezen om te gaan werken maar je kan ook verder studeren. Dat wil zeggen dat je naar een hogeschool of een universiteit kan gaan om een bachelor en/ of een master te behalen. Dat kan niet alleen na een tso-richting, maar evengoed na een bso-richting.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op atheneumliedekerke.be

Populaire vragen