Een navelpiercing is mooi en sexy , maar tijdens een zwangerschap kan deze voor wat ongemak gaan zorgen. Doordat je buik snel groeit en je hormoon huishouding verandert tijdens een zwangerschap kan die mooie navelpiercing voor problemen gaan zorgen en kan een zwangerschapspiercing een uitkomst zijn.
Je piercing verwijderen
Zeker tijdens de laatste weken kan er flink wat spanning op je piercing komen te staan. Soms kun je hierdoor last krijgen van irritatie of kan de spanning op je huid er uiteindelijk voor zorgen dat je piercing zelfs uitgroeit.
Wanneer je een navelpiercing goed laat helen (d.w.z. je aan de aanbevolen geneestijd houdt), zal een navelpiercing in principe niet dichtgroeien, maar hooguit een stukje krimpt. Vaak kan je deze met behulp van een insertion pin en glijmiddel op waterbasis weer iets oprekken, zodat je navelpiercing weer goed past!
Bij het zetten van een navel piercing wordt een barbell (dit is een gebogen staafje) of een ringetje met een dikte van 1.6 mm gebruikt. De huid wordt eerst gedesinfecteerd en hierna wordt er op de huid een streepje gezet zodat de navelpiercing mooi recht geplaatst kan worden.
Belly button piercing bestellen in onze webshop
Wanneer je jouw favoriet heb uitgekozen, kan je deze gemakkelijk online bestellen in de Lucardi webshop! Je hoeft alleen je bestelling te plaatsen en te kiezen waar je de piercing wilt laten bezorgen.
Ook mag je broek niet te hoog in de taille zitten. Je kleding zal dan niet in de weg zitten tijdens, maar ook na het piercen. De navelpiercing is een surface piercing. Dit houdt in dat het sieraad door een huidplooi wordt gezet.
Het doet totaal geen pijn, en ook het blijven haken achter bijvoorbeeld kleding komt in de praktijk bijna niet voor. Wel is het iets om rekening mee te houden wanneer je bijvoorbeeld op je buik van een glijbaan wilt. In dat geval kun je beter je piercing even uit doen.
Slaap niet op de kant van de piercing
Bij een navelpiercing, mag je niet op je buik slapen. Probeer op je rug te slapen.
Piercings laten zetten en leeftijd
De overheid en GGD hebben besloten dat het niet toegestaan is om een piercing te zetten bij personen onder de 12 jaar. Als je tussen de 12 en 16 jaar oud bent, heb je de toestemming van je ouder(s) nodig voordat je een piercing mag laten zetten.
Risico's. Tepelpiercings vragen geduld en zijn niet zonder risico. Tepelpiercings kunnen een jaar nodig hebben om volledig te genezen, met infecties en afstotingen als meest voorkomende problemen. Het is belangrijk om direct naar een arts te gaan als een van deze problemen zich voordoet.
Na hoeveel dagen heb je blijvende oorbel gaatjes? Na 6 tot 8 weken zijn ze meestal genezen, na een jaar genezen te zijn met sieraadjes erin zullen ze waarschijnlijk (meestal, niet bij iedereen, niet bij iedere piercing of oorbel) niet zo snel meer dicht gaan, hooguit wat krimpen.
Reactie op piercing 2: Afstoting of uitgroeien
Dit houdt in dat je lichaam de piercing letterlijk van je lichaam af gaat stoten, duwen, uitgroeien. Dit zie je soms door ineens roodheid, jeuk, vervellen te zien aan de huid op of om je piercing. De roodheid kan donkerder worden.
Het is beter om een paar maanden te wachten nadat je baby is geboren. Telkens je wordt geprikt met een naald, of het nu een tatoeage of een piercing is, loop je het risico op een infectie. “Wanneer je zwanger bent, is de kans ook groter dat je verkeerd reageert op bepaalde ingrediënten in de inkt,” zegt dr. Hoskins.
Kans op infecties Bij het zetten van een tattoo (of een piercing) worden er kunstmatige gaatjes in de huid gemaakt. Hierdoor kunnen infecties ontstaan, die vrijwel niet schadelijk zijn voor jouzelf, maar ze kunnen wel schadelijk zijn voor je ongeboren baby.
De belangrijkste zorg bij het krijgen van een tatoeage tijdens de zwangerschap is het risico op infectie. Andere problemen, zoals een reactie op de inkt, kunnen ook pijn en ongemak veroorzaken. Sommige vrouwen kiezen ervoor om hun ongemak tijdens de zwangerschap niet te vergroten.
“Hoe lang moet ik wachten na dat ik mijn navelpiercing sieraad heb verwijderd vóór ik deze opnieuw kan laten piercen?” Over navelpiercings, als je de piercing langer dan 1 jaar gezond en genezen hebt gehad heb je kans dat het niet helemaal dicht meer gaat groeien.
Onder de 12 jaar mag niemand een helix piercing, dit is verboden. Als je een helix piercing wil als je tussen de 12 en 16 jaar oud bent, heb je toestemming nodig van één van je ouders/verzorgers, ook moet hij/zij aanwezig zijn tijdens het zetten van de piercing.
Titanium. Titanium is de meest gangbare keuze voor piercings die net gezet zijn. Het is hypoallergeen en daarmee perfect wanneer je niet tegen de miniscule hoeveelheid nikkel in bijvoorbeeld chirurgisch staal kunt. Titanium wordt tevens gebruikt voor bijvoorbeeld microdermal anchors en microdermal discs.
Wat is een bloemkooloor? Bij een bloemkooloor is de oorschelp beschadigd. De oorschelp is zo vervormd, dat die iets weg heeft van een bloemkoolroosje. Dit ontstaat meestal na een flinke klap (trauma) op het oor, zoals bij boksen of andere contactsporten, of bij een piercing door het bovenste gedeelte van het oor.
Het uitgroeien van een piercing is het omhoog uit de huid duwen van het sieraad! Hierbij komt steeds meer en meer zichtbaar van het staafje of ringetje. Dit kan komen door foutieve plaatsing of doordat het lichaam het sieraad afstoot. Uitgroei of afstoting van een piercing kan op alle plaatsen voorkomen.
Deze piercings staan erom bekend dat ze het meest pijn doen, dus als je iemand mee wilt nemen om je hand vast te houden zal niemand daar wat van zeggen. Een daith piercing is een gaatje in het stuk kraakbeen in je binnenoor, boven de gehoorgang.
Een tragus piercing wordt gezet in een gedeelte van het oor dat bestaat uit kraakbeen. Deze piercing zit amper in de weg tijdens het slapen en geneest vaak sneller dan elke andere piercing die in kraakbeen wordt gezet.
Fabel: Piercen is veel pijnlijker dan een gaatje laten schieten. Bij veel juweliers en accessoirewinkels zie je ze, de speciale plekjes om een gaatje in je oren te laten schieten. En dat kan vaak al op zeer jonge leeftijd. Toch raden Koko en haar team je aan om ook oorbellen te laten piercen.