Dure merken Een goede zonnebril hoeft dus niet duur hoeft te zijn, maar waarom kosten sommige zonnebrillen dan toch zoveel geld? Dat komt omdat er twee grote Italiaanse fabrieken zijn die samen zo'n beetje de hele zonnebrillenmarkt beheersen.
Hoeveel ben je kwijt aan een goed beschermende zonnebril? Als je bril wil met gegarandeerde bescherming tegen schadelijk UV-stralen van 400 nm en een goede optische kwaliteit, dus zuivere glazen zonder vertekening, moet je denken aan prijzen rond de 100 euro, vertelt Renaud.
Chopard De Rigo Vision-zonnebril € 339.000
Het Zwitserse bedrijf Chopard is de trotse maker van de duurste zonnebril ter wereld.
Er zit erg veel verschil in de prijs van brillenglazen. Deze prijsverschillen worden voornamelijk veroorzaakt door de opties die je hebt om het kijkcomfort te verhogen.
Bieden die goedkope zonnebrillen evenveel bescherming voor de ogen als een duurder exemplaar? Ja, is het korte antwoord, zegt oogarts Tjeerd de Faber van het Oogziekenhuis Rotterdam. “De prijsverschillen van een zonnebril zitten puur in de marketing van het merk, niet in de kwaliteit van oogbescherming.”
Wanneer je je ogen onvoldoende beschermt of goedkope zonnebrillen draagt, dan kan de zonnestraling fatale gevolgen hebben voor het hoornvlies en het netvlies van jouw ogen. Aandoeningen zoals cataract, maculadegeneratie, oogkanker en blindheid zijn dan onafwendbaar.
Ray-Ban is misschien wel het meest bekende zonnebrillen merk ter wereld. Het iconische merk staat voor cool, kwaliteit en functionaliteit. Met een tijdloze collectie is er altijd een Ray-Ban zonnebril voor jouw unieke look. Kies uit heel veel verschillende Ray-Ban zonnebrillen, ook op sterkte!
De gemiddelde brildrager doet 3,8 jaar met dezelfde bril. Dat is behoorlijk lang als je bedenkt dat je jouw ogen best jaarlijks laat controleren. Beantwoord onderstaande vragenlijst om te achterhalen of jouw montuur en/of brillenglazen aan vervanging toe zijn.
Door een aantal schakels uit de keten tussen productie en eindconsument te halen, zijn wij in staat om een kwalitatief hoogwaardig product aan te bieden tegen een betaalbare en transparante prijs. Onze brillen worden geproduceerd in dezelfde fabrieken waar de grote namen uit de optiekwereld produceren.
Bij Eyelove Brillen heeft u het voordeel van de scherpste prijs, omdat wij geen eigen winkels hebben, maar leveren via een shop-in-shop formule.
Op het linkerglas staat linksboven in het wit "Ray-Ban". Op het rechterglas staat rechts in het midden RB gegraveeerd. Waar je ook op moet letten is dat alle glazen in zonnebrillen van Ray-Ban van echt glas zijn en niet van plastic. Let wel op, niet alle Ray-Ban zonnebrillen hebben dezelfde markeringen.
Het devies is dus: draag een zonnebril ter bescherming van je ogen, vooral als de zon op z'n felst is, tussen 12 en 3 uur 's middags. En vergeet daarbij ook kinderen niet. Ook op jonge leeftijd is het van groot belang de ogen te beschermen.
Een goede zonnebril die je ogen volledig beschermt, moet 100% UV-bescherming bieden.Dit herken je aan de eigenschappen 'UV400' of '100% UV'. De kleur van de glazen zegt overigens niets over de mate waarin de zonnebril beschermt tegen UV-straling.
Het zou zomaar kunnen dat jouw zonnebril je ogen minder goed beschermt dan je denkt. Wetenschappers uit Brazilië waarschuwen voor de 'houdbaarheidsdatum' van je zonnebril. Door het zonlicht kan de UV-bescherming van je zonnebril achteruit gaan. Je zou je zonnebril daarom het best om de twee jaar kunnen vervangen.
De afname van de UV bescherming komt door blootstelling van de lenzen aan de zon. Deze veroorzaakt in sommige gevalleneen afname van de UV bescherming. Ook zorgt het er voor dat de brillenglazen kwetsbaarder worden en sneller breken. De onderzoekers raden daarom iedereen aan om na 2 jaar een zonnebril te vervangen.
Een zonnebril is noodzakelijk op plekken waar veel reflectie is, zoals in de sneeuw of op het water teneinde beschadiging van het netvlies te voorkomen. Goedkoop of duur maakt niet uit bij de aanschaf van een zonnebril. Kijk wel of de zonnebril honderd procent bescherming voor uv-straling biedt.
De grondstoffen die nodig zijn om je bril te maken zijn niet zo duur en de hoeveelheid handwerk is beperkt. Het is je dan ook vast wel eens opgevallen dat er een verschil zit tussen de prijzen van Charlie Temple en de prijzen van een traditionele brillenwinkel.
Gepolariseerde glazen bieden bescherming tegen hinderlijke schitteringen die ontstaan als zonlicht weerkaatst. Denk maar aan het weerkaatsende zonlicht dat op het glas, asfalt, water of sneeuw schijnt.
Welke Glazen gebruiken jullie voor mijn bril? Al onze brillen komen met standaard glazen van hoge kwaliteit. We noemen ze Essential omdat ze zorgen voor goed zicht én gebruiksvriendelijk zijn.
Extreem duur
De glazen zijn ragfijn geslepen en niet van geperst plastic, zoals de goedkope leesbrillen. Bij een goedkope leesbril is de sterkte niet overal gelijk. De geslepen glazen hebben in het hele glas dezelfde sterkte.
Misschien draag je een bril met een onjuiste sterkte. Naast vermoeide ogen kun je last krijgen van dubbel zicht, hoofdpijn, nekpijn en duizeligheid.Daarnaast kunnen je ogen branderig of jeukend aanvoelen.
Hoe vaak je je bril schoonmaakt, hangt af van hoe vaak je hem draagt. Draag je je bril dagelijks, dan is het het beste om hem iedere avond voor het slapengaan schoon te maken. Zo ben je er zeker van dat de bril vrij is van vuil en aanslag en begin je niet met vertroebeld zicht aan je dag.
Om ervoor te zorgen dat u verkeersborden en stoplichten blijft herkennen, moeten de zonnebrilglazen hun natuurlijke kleurcontrast houden. Daarom zijn groene, bruine en grijze tinten het meest geschikt voor het rijden.
High-index kunststof is het laatste en beste materiaal dat verkrijgbaar is voor zonnebrilglazen. Ze zijn nog iets lichter, dunner en vlakker dan de polycarbonaat glazen. Dit materiaal is een goede keus voor een zonnebril met hoge sterktes.
Vooral de merken zoals Prada, Givenchi en Blvgari gaan heel snel over de toonbank. Ook al kosten ze al bijna 300 euro, en dat is als je geen glazen op sterkte nodig hebt. Heb je die wel nodig dan ben je al snel bijna 700 euro kwijt. De wat gerenommeerdere merken zoals Ray Ban en Guess zijn al snel 100 tot 150 euro.