Naast het feit dat Google Chrome de eerste browser is die waarschuwt als de website geen gebruik maakt van HTTPS gaat Google nog een stap verder. Websites met HTTPS worden beter beoordeeld in de zoekresultaten dan websites die dat niet hebben. HTTPS is dus een factor geworden die je vindbaarheid kan beïnvloeden.
Om je website naar https over te zetten heb je een SSL certificaat nodig. Je kunt dit certificaat gratis of betaald verkrijgen bij je webhost of een externe partij die SSL certificaten levert.
Deze fout wordt weergegeven als je antivirussoftware gebruikt die HTTPS-bescherming of HTTPS-scannen biedt en zo verhindert dat Chrome beveiliging biedt. Schakel je antivirussoftware uit om het probleem te verhelpen.
Schoon de cache van je DNS op.
Je computer heeft een DNS-cache dat verouderd of beschadigd kan raken, waardoor je soms bepaalde websites niet kunt openen. Soms kun je er door simpelweg je DNS-cache op te schonen voor zorgen dat je je favoriete websites weer kunt openen.
HTTPS is bij steeds meer websites aanwezig. Vooral grote organisaties en bedrijven als bol.com, Coolblue en Wehkamp zijn al even voorzien van HTTPS. Ook kleinere organisaties lijken over te stappen naar het HTTPS-protocol.
En dus ben je verplicht om HTTPS te gebruiken? Je bent niet letterlijk verplicht om HTTPS te gebruiken. Als je de privacy van jouw bezoekers serieus neemt, heb je dat echter allang gedaan. Sinds 25 mei 2018 is er alleen wel een belangrijke extra reden om over te gaan op HTTPS: de AVG/GDPR.
HTTPS is niet de tegenhanger van HTTP, eerder zijn jongere neefje. De twee zijn in wezen hetzelfde, omdat ze beide verwijzen naar hetzelfde 'hypertext transfer protocol', dat ervoor zorgt dat webgegevens op uw scherm worden weergegeven.
Waarom worden websites geblokkeerd? Websites worden geblokkeerd wanneer ze een IP-adres detecteren uit een regio waar de content van de website niet toegankelijk zou moeten zijn. Uw IP-adres (Internet Protocol) identificeert uw apparaat op internet en onthult uw fysieke locatie.
Sluit je browser en probeer de pagina opnieuw te laden. Het kan zijn dat er iets niet klopte in jouw browser of dat de website-eigenaar zijn SSL-certificaat opnieuw uitgeeft.
Indien mogelijk: zet het access point (of de draadloze router) uit, wacht 30 seconden en zet deze opnieuw aan. Zorg voor de laatste drivers en client software van uw draadloze netwerkkaart. Verwijder de software van uw draadloze netwerkkaart en installeer deze opnieuw.
Als u vertrouwen voor SSL/TLS wilt inschakelen voor dat certificaat, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info' > 'Vertrouwen van certificaten'. Schakel onder 'Schakel volledig vertrouwen in voor rootcertificaten' het vertrouwen in voor het certificaat.
Een SSL certificaat aanvragen moet gedaan worden door de eigenaar van de website bij een certificaatautoriteit (zoals bijv. Comodo). Daarna kan de webhosting provider het SSL certificaat installeren in het juiste pakket op de server.
Google Chrome is een zeer intuïtieve internetbrowser. Deze browser is vrij eenvoudig te gebruiken en veilig. Bovendien heeft Google Chrome ingebouwde bescherming voor transparantie. De functies voor veilig browsen waarschuwen gebruikers wanneer ze phishing- of malwaresites tegenkomen.
Https staat voor Hyper Text Transfer Protocol Secure en werkt met een SSL-beveiligingscertificaat. Dit certificaat versleutelt de communicatie tussen de website en bezoeker. Dit betekent dat de gegevens die je ingeeft op de website veilig worden verwerkt, zodat cybercriminelen de gegevens niet kunnen onderscheppen.
HTTPS kort samengevat
Hypertext Transfer Protocol Secure is een uitbreiding op de standaard http-verbinding. Een https-connectie zorgt ervoor dat het uitwisselen van gegevens tussen browser en server op een veilige manier zal gebeuren.
Ga naar de map /etc/opt/chrome/policies/managed. Maak of update een JSON-bestand en voer de betreffende URL's in: Voeg de URL's die je wilt blokkeren toe bij URLBlocklist. Voeg de URL's waartoe je gebruikers toegang wilt geven toe bij URLAllowlist.
Waar staat HTTPS voor? HTTPS is de afkorting voor 'HyperText Transfer Protocol Secure'. Secure is dus de aanvulling op het verouderde HTTP adres. HTTPS zorgt ervoor dat gegevens van verkeer, bezoekers dus, versleuteld worden.
HTTPS maakt gebruik van TLS (of eigenlijk: TLS/SSL), en dat is weer een encryptie protocol om internet verkeer te versleutelen. Het doel van de technologie is om communicatie tussen bezoekers en de websites die ze bezoeken volledig te versleutelen zodat er niemand mee kan kijken.
Wat is een veilige website? Een beveiligde website gebruikt een SSL-certificaat om te zorgen dat data gecodeerd is via speciale lagen van digitale beveiliging.