De iPhone die wij dagelijks gebruiken, presteert op zijn best tussen 0 en 35 graden Celsius. Wanneer je iPhone warmer wordt dan 35 graden, is er een grote kans dat het toestel eerst moet afkoelen.
Moderne smartphones maken gebruik van krachtige lithium-ionbatterijen die hitte afgeven terwijl ze elektriciteit genereren. Daarom is een beetje warmte normaal, vooral als u uw telefoon langdurig gebruikt.
Steeds meer Android-telefoons kunnen snelladen. Dat is aan de ene kant heel fijn, want hierdoor zit de accu lekker rap vol. Aan de andere kant heeft snelladen een hoger vermogen nodig en komt er dus meer warmte vrij. Wanneer dit bij jou gebeurt, kun je het best eens proberen op te laden met een 'slome' adapter.
De volle zon kan de temperatuur in een gesloten ruimte sterk laten oplopen. Er ontstaat een soort van broeikaseffect en dit is de oorzaak van een oververhitte smartphone. Naast je telefoon in de zon of een warme ruimte te laten liggen, kan de telefoon ook uit zichzelf oververhit raken.
Wat gebeurt er als-ie te warm is? Als het toestel te heet is geworden, treedt een automatische beveiliging in werking. De chip werkt langzamer, het scherm wordt tijdelijk minder fel, het opladen gaat trager en de camera en de flitser zijn niet te gebruiken.
Het is normaal dat de telefoon soms warm wordt tijdens het opladen of wanneer je de telefoon intensief gebruikt (meerdere apps in gebruik, lange video's, gamen, enzovoort). Neem contact op met de ondersteuning als het probleem aanhoudt, vooral als dit gebeurt buiten het hierboven genoemde gebruik.
De iPhone wordt warm omdat de batterij en andere hardware in de telefoon warmte genereren wanneer uw telefoon werkt, zelfs als deze alleen maar wordt opgeladen.
Je kunt de naam van je iPhone wijzigen die door iCloud, AirDrop, je persoonlijke hotspot en je computer wordt gebruikt. Tik in Instellingen op 'Algemeen' > 'Info' > 'Naam'. , typ een nieuwe naam en tik vervolgens op 'Gereed'.
Als uw adapter te heet wordt betekent dit vaak dat hij overbelast wordt. Dit betekent in veel gevallen dat de adapter versleten is en niet meer het vereiste vermogen kan leveren. In dit geval is het verstandig uw adapter te vervangen zodat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.
Over het algemeen zijn telefoon opladers veilig en is het risico op vlammen zo klein dat het geen reden tot bezorgdheid zou moeten zijn. Echter, elk elektronisch apparaat in je huis kan vlamvatten, ook telefoonopladers.
Vooral het 's nachts opladen is gevaarlijk omdat je er dan geen toezicht op houdt. Omdat je slaapt en daardoor niet ziet wanneer de batterij vol is, kan het apparaat gaan 'overladen' met het risico dat de lader of het apparaat zelf oververhit raakt en in brand vliegt.
Laad je telefoon nooit 's nachts op
Vroeger lag dat anders. Toen zaten er in telefoons nikkel-cadmiumbatterijen. Deze batterijen werden lui als je ze te lang achter elkaar oplaadde. Dat probleem hebben de moderne lithium-ionbatterijen niet.
Kan ik een oplader alsmaar in het stopcontact laten zitten? Als er geen apparaat meer op is aangesloten, kun je de oplader beter loshalen. Als de oplader in het stopcontact blijft zitten, verbruikt hij nog steeds wat energie. Dit noemen we ook wel sluipverbruik.
De laders kunnen brandgevaar opleveren als de connectoren (stekkers) overladen worden of wanneer er kortsluiting ontstaat. De komt vaker voor bij USB-laders die verkeerd zijn geproduceerd. De connectoren van deze laders worden te heet waardoor ze smelten of zelfs exploderen en in brand vliegen.
U vraagt zich af hoe groot het risico op brand is bij het gebruik van een druppellader. Als de motor en de druppellader in goede conditie zijn is het risico verwaarloosbaar. Vele accu's staan in de winterperiode aan een druppellader.
Een laptop adapter kan warm worden bij gebruik. Dit is een normaal effect en een gevolg van de werking van de transformator in de adapter. De transformator zet de wisselspanning van het lichtnet om in gelijkspanning die de laptop nodig heeft. Hierbij gaat energie verloren die als warmte vrijkomt.
iPhone 14 Pro (Max) heeft de beste camera's. Maar ook de camera's van iPhone 14 (Plus), 13 (mini), 12 (mini) en 11 stellen je niet teleur. Wil jij gewoon het beste van het beste, dan is er natuurlijk maar één echte winnaar: iPhone 14 Pro Max.
De iPhone XS serie, iPhone 11 serie en iPhone 12 serie zijn allemaal IP68-gecertificeerd. De iPhone 12 serie kan 30 minuten tot 6 meter diep onder water. De iPhone 11 Pro (Max) kan 30 minuten tot 4 meter diep onder water. De iPhone 11 en de iPhone XS (Max) kunnen 30 minuten tot 2 meter diep onder water.
Apple zegt dat de gemiddelde levensduur van een iPhone maximaal drie jaar is, maar veel mensen zien de prestaties na ongeveer twee jaar afnemen, maar sommige mensen houden hun iPhones tot vijf jaar voordat ze besluiten een upgrade uit te voeren en een nieuw apparaat te kopen. , misschien vanwege het geld dat ze ...
Het display heeft ronde hoeken die de vorm van het stijlvolle design volgen. Deze hoeken vallen binnen een normale rechthoek. Als rechthoek meet het scherm 15,40 cm (iPhone 14) of 16,96 cm (iPhone 14 Plus) diagonaal. Het daadwerkelijke display is kleiner.
iPhone 14 in het kort:
Het design lijkt op dat van de iPhone 13. Camera's beter dan voorheen bij weinig licht. Selfie camera met groter diafragma en autofocus. Batterij gaat langer mee, vooral bij de Plus.
De iPhone 6s (Plus) uit 2015 heeft nog de meeste updates gekregen en is ook ondersteund in iOS 15. Deze uitgebreide ondersteuning is met iOS 16 gestopt, Apple biedt de oudere toestellen zoals de iPhone 6s, iPhone SE en iPhone 7 geen ondersteuning meer.