Je hebt ze waarschijnlijk op een te laag vuur laten bakken. Wat wil je er nu nog aan doen dan? Probeer ze nog even door te bakken, en dan... dan maar wat minder krokant.
Laat de boter smelten in een koekenpan op middel hoog vuur. Als de boter is gesmolten leg je de bevroren vissticks in de boter en laat je ze bakken voor 2 minuten. Na ongeveer 2 minuten draai je de visstick voorzichtig om, herhaal dit een paar keer totdat je mooie krokante vissticks hebt.
Het is daarom belangrijk dat je vis niet nat is als je deze gaat bereiden. Dep de vis daarom goed droog voordat je aan de slag gaat. Bovendien valt de vis makkelijker uit elkaar als die in de pan ligt te garen in een plasje water. De vis stoomt hierdoor en wordt hier nog kwetsbaarder van.
Pas vooral op met kip, vlees en vis. Daarbij is de kans op voedselvergiftiging het grootst. Ontdooi deze producten altijd in de koelkast bij maximaal 4°C en leg ze nooit opnieuw in de vriezer als ze langer dan twee uur buiten de koelkast hebben gelegen.
Frituurpan: Verwarm de frituurpan op 170°C. Bak de diepgevroren vissticks (maximaal 8 per keer) gedurende 4 minuten op 170°C. Dep met keukenpapier alvorens op te dienen.
Ontdooien is niet nodig. Iglo Vissticks bevatten rauwe vis. Zorg ervoor dat het product goed doorbakken is.
Je kunt natuurlijk een kookthermometer of vleesthermometer gebruiken om te checken of je vis gaar is. Steek de thermometer in het midden van de vis en check wat de thermometer aangeeft. De binnenkant van de vis moet ongeveer 60 tot 62 graden zijn.
Ter vergelijking: in 30 gram kibbeling zitten ongeveer 63 kilocalorieën en in een kroket van 70 gram zitten er ongeveer 131. Ondanks dat het aantal calorieën per 30 gram overeenkomt, is een visstick toch de gezondste keuze als je onweerstaanbare zin hebt in een snack.
Vissticks ontdooien en bereiden
Vissticks kun je het beste langzaam ontdooien in de koelkast. Je kunt de vissticks ook direct vanuit de vriezer opwarmen of bakken.
Meestal 3 a 4. spinazie nooit combineren met vissticks hoor, dat is kankerverwekkend..
Vissticks zijn gemakkelijk om in de airfryer te bereiden. Het enige wat je hoeft te doen, is de airfryer voorverwarmen op 180°C. Vervolgens plaats je de vissticks in het mandje van de airfryer, zorg ervoor dat de vissticks vrij in het mandje liggen. De vissticks zijn klaar na 12 minuten.
Van de 'echte' vissticks zijn de Euro Shopper en de Jumbo het minst lekker volgens de kinderen. Iglo en VisMarine zijn het lekkerst: knapperig, een mooie kleur en een lekkere smaak. De deskundigen gaan vrij gelijk op met de kinderen. Zelf vinden ze de zelfgemaakte vissticks het lekkerste.
Een visstick is een staafvormige snack die bestaat uit vis omhuld door een krokant laagje van paneermeel of een surrogaat. De soort vis die voor vissticks wordt gebruikt, is meestal filet van kabeljauw, koolvis of alaskakoolvis.
Er zitten 58 kilocalorieën in 1 stuk (30 gram) vissticks.
Rijst- en pastagerechten kunnen besmet raken met de Baccillus Cereus-bacterie. Deze bacterie maakt gifstoffen aan die tot een voedselvergiftiging kan leiden. Je voorkomt een besmetting door het eten snel terug te koelen naar 4 graden, niet langer dan 2 dagen te bewaren in de koelkast en goed te verhitten voor gebruik.
"Sommige groenten warm je inderdaad best niet teveel op. Bladgroenten zoals bijvoorbeeld sla, spinazie en andijvie bevatten het meest nitraat en dat is een stof die omgezet kan worden in nitriet. En net dàt nitriet is gevaarlijk voor de gezondheid."
100% visfilet in een krokant goudgeel jasje: de perfecte basis voor een lekkere maaltijd. De vissticks van Iglo zijn gemaakt van 100% duurzame visfilet. Dit alles omhult in het bekende goudgele jasje, beter kan niet. Kom aan boord!
In principe zijn alle soorten vis goed. Het maakt niet uit hoe de vis verkocht wordt: verse vis, uit de diepvries of in blik. Voor de gezondheid kun je het beste kiezen voor vette vis die niet gepaneerd of gezouten is. Bij zoute vis moet je denken aan haring, gerookte zalm, gerookte paling, stokvis of ansjovis.
Een portie bevat 324 mg omega 3 (DHA + EPA).
In het algemeen is vis gaar wanneer het visvlees gemakkelijk (in laagjes) uit elkaar valt en het zijn doorschijnende of rauwe kleur heeft verloren. Een goede test is om op het dikste gedeelte van de vis met een vork te prikken om de structuur te bekijken. Met de meeste bereidingsmethoden is vis gaar binnen 10 minuten.
Een portie vissticks, bereid komt overeen met 150 gram.
Bij het pocheren van vis laat je deze gaar worden in een vloeistof die tegen het kookpunt aanzit. Pocheren kan in zout water, in bouillon of in een combinatie van water of bouillon en wijn. Door pocheren blijft de smaak beter behouden en valt de vis minder snel uit elkaar doordat het water nauwelijks beweegt.
Vissticks in koelkast bewaren
De gebakken vissticks kun je dan nog ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. De gebakken vissticks moeten goed afgekoeld zijn voordat je ze in de koelkast plaatst en dienen goed doorbakken zijn geweest. De onbereide, ontdooide vissticks in koelkast bewaren kan maximaal 1 dag.
Reacties. Vissticks werden in de jaren 50 ontwikkeld, dus in 1963 waren ze er al.