Meer dan een kwart van de kip-etende Nederlanders spoelt rauwe kip af onder de kraan. De meesten omdat ze dit hygiënischer vinden en zo bacteriën willen wegspoelen.
Waarom zou je kip wassen? Mensen wassen hun kip met het idee dat ze bacteriën wegspoelen en omdat ze denken dat het hygiënischer is. Helaas is niets minder waar. Door kip te wassen, verspreid je de bacteriën over je hele keuken.
Hoe rechtvaardigen zwarte mensen het wassen van kip? Veel mensen vinden dat ze hun gevogelte moeten wassen om vet, veren en gele oppervlakken van de vogel te verwijderen . Ze beweren ook dat ze de oppervlakken gewoon zullen bleken en schoonmaken als ze klaar zijn. Veel mensen houden er ook van om de kip te bedekken met citroensap en/of azijn.
Volgens kookboekenauteur en chef Judith Cyrus wassen Surinamers hun kip in water, limoen en azijn. De zuren hebben invloed op de smaak en de textuur; een Surinamer zal het proeven als de kip ongewassen is.
Zeep de veren in met babyshampoo of een speciale shampoo voor pluimvee. Neem uw tijd en zorg ervoor dat de hele kip is gewassen. Wees voorzichtig wanneer u het kopje schoonmaakt en zorg ervoor dat er geen zeep in de ogen van de kip komt. Spoel uw kip om de zeep te verwijderen.
Een traditioneel stuk zeep wast niet alleen al het vuil van je lijf, maar ook de natuurlijke beschermlaag van de huid, wat het immuunsysteem verzwakt. “Als je dagelijks doucht, wordt de huid fragieler waardoor je vatbaarder bent voor schimmelinfecties. Daarnaast droogt de huid ook uit.
Tegenwoordig is het helemaal niet meer nodig om rauw vlees te spoelen, zeven of weken in water. En je mag nooit zeep of chemicaliën gebruiken op rauw vlees, omdat ze het onveilig kunnen maken om te eten . Een van de redenen waarom je rauw vlees niet moet wassen, is dat het bacteriën verspreidt.
Het heeft geen nut om kip te wassen. Donald Schaffner, een professor van voedselwetenschap aan de Rutgers Universiteit waarschuwt voor de gevaren. “Je moet rauwe kip nooit wassen! Je verwijdert er namelijk geen schadelijk bacteriën mee.
Dit wordt gedaan om hoge niveaus van bacteriën te behandelen , een symptoom van slechte hygiëne en lage dierenwelzijnsomstandigheden die niet zijn toegestaan in de Britse landbouw. Het wassen van kippen met chloor is verboden in het Verenigd Koninkrijk, maar het is een gangbare praktijk in de Amerikaanse pluimveesector. Ontdek hieronder alles wat u moet weten over gechloreerde kip.
Kip is gevogelte en heeft een gevogeltesmaak. Wanneer we de kip wassen en een beetje azijn en citroenen of limoenen aan het water toevoegen, voegt dat meer smaak toe aan de kip. Het zorgt ervoor dat de kip lekkerder smaakt en frisser smaakt .
Spoel rauwe kip niet af onder de kraan. Ook niet met azijn of citroen. Was wel het keukengerei direct af met heet water nadat het in contact is geweest met rauwe kip. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip.
Verwerkte kippen worden ondergedompeld in een koudwaterbad om de temperatuur van het vlees snel te laten afkoelen en zo de voedselveiligheid te bevorderen. Chloor wordt niet gebruikt in een van onze koelwatersystemen . Chloor kan worden gebruikt om verwerkingsapparatuur of gereedschap te reinigen of te ontsmetten om ervoor te zorgen dat het hoogste niveau van voedselveiligheid wordt gehandhaafd.
Ze heeft ontdekt dat het wassen van vlees op de “Caribische manier” — met water en citroensap of azijn — ook de smaak verbetert. “De belangrijkste reden dat we het doen is om het malser te maken, om van de slijmerigheid af te komen en ook om eventuele wurgende stukjes vet los te maken ,” zegt ze.
Op rauw voedsel, vooral vlees, kip of vis en in hun druipvocht kunnen ziekmakende bacteriën zitten.Deze kunnen tijdens het klaarmaken ander voedsel besmetten. Door rauw en bereid voedsel van elkaar gescheiden te houden, schone materialen te gebruiken en je handen goed te wassen is kruisbesmetting te voorkomen.
Máár, het wassen van je kip met een zuur ingredient als citroen of azijn zorgt wel degelijk voor een malser stuk vlees. Zuren verzwakken namelijk het weefsel en de eiwitten waardoor het vlees minder taai wordt.
Rauwe kip moet een beetje naar boter ruiken. Als het zuur of scherp ruikt, is het slecht.
Het wassen van vlees is een traditie in zwarte huishoudens, schrijft Jody Anderson. Deze gewoonte hoeft niet verdedigd te worden. De eerste stap bij het bereiden van een maaltijd voor geliefden in de meeste zwarte huishoudens is het wassen van het vlees in een mengsel van water en citroen, limoen of azijn .
Bijvoorbeeld door de kip voorzichtig onder te dompelen in een schaal met water en azijn of citroen. 2. Maak naderhand het aanrecht, eventueel keukengerei en alle contactoppervlakken (zoals de hendel van de waterkraan) goed schoon met heet water en een sopje. Spoel ook de gootsteen door met heet water.
Ongeveer 90 procent van de mensen zegt dat ze hun kip wassen voordat ze deze bereiden, omdat recepten van oudsher voorschrijven dat de kip gewassen moet worden.
De reden dat mensen kip wassen, is volgens het Voedingscentrum omdat ze het hygiënischer vinden en bacteriën willen wegspoelen. Gek genoeg neemt de kans op een voedselvergiftiging juist toe als je kip wast.
Het klinkt misschien een beetje vies, maar de eieren en de poep van kippen komen uit één en hetzelfde gat. Je moet het een beetje zien als een buizensysteem: twee 'leidingen' komen samen uit op één gat, in dit geval de cloaca van de kip. Bij mensen noemen we dit de anus.
Nadat je de kip even hebt afgespoeld, voeg je een flinke hoeveelheid zout, een scheutje azijn en een paar limoenen toe die je doormidden hebt gesneden. Gebruik de limoen en het sap om het oppervlak van elk afzonderlijk stuk kip te schrobben. Dit helpt om de slijmlaag en het laagje van de kip te verwijderen.
Wanneer je een Blokzeep laat drogen tussen de douchebeurten in, is het net zo hygiënisch als vloeibare zeep. Een stuk zeep kan namelijk geen bacteriën overdragen van mens tot mens.
Kies een afwasmiddel dat zacht is voor de huid, zoals Dawn of Softsoap . Doe vervolgens de zeepdruppels in de bak voordat u het water toevoegt. Wanneer u het water toevoegt, zal de zeep schuim en bubbels creëren om uw kip schoon te maken.
Met zeep kun je vuil, zweet en natuurlijke oliën van je huid weghalen. Zepen is in staat dode huidcellen van je huid te verwijderen. Hierdoor is je huid gereinigd en krijg je een fris gevoel. Het lijkt de perfecte oplossing voor een heerlijk zachte huid.