Android: Ga hiervoor in je telefoon naar ”Instellingen > Apps > Buienradar > Opslagruimte > Cache wissen”. Je alerts en favoriete locaties blijven gewoon opgeslagen in je app. iOS: Verwijder de app en installeer deze opnieuw (vanaf 09:00 donderdagochtend). Je verliest wel je alerts en favoriete locaties.
Buienradar was er als eerste bij, maar Buienalarm is het slimste. Met deze app hoef je namelijk niet zelf te checken of er nog buien in aantocht zijn, maar wordt je op de hoogte gehouden. Als je de app voor de eerste keer opent kun je je eigen locatie invullen, of automatisch je locatie laten bepalen.
We hebben de zoekmachine volledig op de schop genomen en een natuurlijker manier van zoeken gebruikt. In de zoekbalk kun je naast alle plaatsen in de wereld ook de verschillende functionaliteiten van de website opzoeken.
Het weerbericht wordt verschillende keren per dag geüpdatet door de Buienradar meteorologen.
Warme zomer en langetermijnvoorspellingen
Volgens de onderzoekers is de kans op een hete zomer in 2022 ruim 70%. Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift 'nature'. Eerder voorspelden dezelfde meteorologen al de extreem warme zomer van 2018, 2019 en 2020.
De zomer van 2022 telde in De Bilt maar liefst 81 warme dagen met maxima van 20 graden of meer. Normaal zijn dit er 64. Recordhouder blijft 2003 met 83 warme dagen. Het aantal zomerse dagen (25 graden of meer) kwam uit op 28 in De Bilt, waar 23 normaal is.
Informatie van buienradars is over het algemeen goed betrouwbaar, maar de 100% wordt niet gehaald. Houd er rekening mee dat er soms een onverwachte bui kan langskomen, zeker als de atmosfeer onrustig is.
Buienradar Plus
Wil je géén advertenties in de Buienradar app? Geen probleem! Neem Buienradar Plus voor €3,49 per jaar (€0,29 per maand). Buienradar Plus is Ieder moment opzegbaar.
Buienalarm wordt veel gebruikt omdat in een oogopslag te zien is wanneer het gaat regenen of juist wanneer het ophoudt. De app is gratis te downloaden voor apparaten met Android en voor iPhones en iPads.
Het KNMI zegt op hun site zelf dit over code geel: “Er is mogelijk kans op gevaarlijk weer. Dit zijn weersituaties die in Nederland vaak voorkomen waarbij het raadzaam is op te letten, met name als men onderweg is. Code geel kan 48 uur voordat het weerfenomeen optreedt, worden uitgegeven.
Je regenkleding alvast tevoorschijn halen? In Nederland is het gebruik van de Buienradar al goed ingeburgerd. Maar gelukkig heeft ook Frankrijk zo'n radar.
Geschiedenis. Buienradar ging op 29 april 2006 van start. Dat was twee dagen eerder dan gepland, maar vanwege de slechte weersverwachting voor Koninginnedag werd de lancering twee dagen vervroegd. De oprichters verwachtten daardoor extra publiciteit.
Voor wat ik wel gezien heb moet ik zeggen dat de voorspellingen van Buienradar.nl behoorlijk accuraat zijn. Beter dan bijvoorbeeld de lange termijnverwachting van Weeronline. De buienradar op Buienradar.nl heb ik veel gebruikt en die is simpelweg fantastisch.
Maar soms is er een kleine afwijking tussen de berekening en de werkelijkheid. Daardoor kan een neerslaggebied vertragen, of juist sneller evolueren, intenser worden of afzwakken. De wolkenband schuift in werkelijkheid soms honderd kilometer verder. In plaats van zonnig en droog weer blijft het dan zwaarbewolkt.
Weer-app voor de neerslag
Voor de neerslagverwachting per uur kun je het beste de app van Buienradar raadplegen. Hoewel de KNMI app hetzelfde aantal punten (130) hiervoor heeft behaald, is de Buienradar app nauwkeuriger hierin. Ook Weeronline is met 129 punten hierin betrouwbaar.
Beste regen app: Buienradar
Dan werp je even een blik op de regengrafiek. Zo weet je direct of het hondenweer wordt of dat je paraplu thuis kan blijven. Je kunt zelfs voor de komende twee uur zien of er regen op komst is.
WeatherPro
WeatherPro is een betrouwbare optie als je op de hoogte wil blijven van het weer in binnen- en buitenland. De app geeft snel inzicht in de huidige situatie, toont voorspellingen voor de komende dagen en bevat grafieken voor wie meer wil weten.
De website Buienradar begon met die handige functie, maar Buienalarm voert hem het best uit op de iPhone en iPad. Op basis van je favoriete locaties toont Buienalarm een grafiek waarin je de hoeveelheid regen in de komende twee uur ziet.
De beelden van de neerslagradar van het KNMI laten zien waar in ons land neerslag valt en hoe intensief die neerslag is. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradars in Herwijnen en Den Helder een beeld samengesteld.
Hoe ver vooruit kun je het weer voorspellen? 'We kunnen het weer met een vrij grote betrouwbaarheid één tot vijf dagen vooruit voorspellen. Als we drie dagen vooruitkijken, zitten we aan een betrouwbaarheid van ongeveer 95 procent. Daarna zakt de zekerheid sterk.
Nu gratis downloaden! De Weer & Radar app geeft nauwkeurige informatie over het huidige weer op uw actuele locatie en voor andere steden wereldwijd. Véél meer dan een buienradar of neerslagradar! De Weer Radar geeft aan waar regen, ijzel of sneeuw valt.
April telt gemiddeld vier officiële vorstdagen. Dat zijn dagen waarop de temperatuur 's nachts in De Bilt tot onder het vriespunt daalt. Op de Veluwe en in Twente komen gemiddeld zes vorstdagen voor en elders in het midden, zuiden en oosten 4 à 5. De kustprovincies kunnen rekenen op 0 tot 3 vorstdagen.
April 2022 was een zeer zonnige maand. De zon scheen gemiddeld over het land 233 uur tegen 196 uur normaal. Verder was de maand te koud met een gemiddelde temperatuur van 9,3 graden tegen 9,9 graden normaal en de maand was gemiddeld iets te nat. Gemiddeld viel 51 mm tegen 41 normaal.
39 graden is al uniek
Op 24 juli werd het 75(!) jaar oude hitterecord van Warnsveld gebroken toen het in Eindhoven39,3 graden werd. Ook dat was een barrière want nooit eerder werd er in ons land 39 graden gemeten.