#1 Midi of mini jurken of rokken zijn perfect voor jouw lengte. Deze zit namelijk tussen de super lange (maxi jurk) en super korte (mini jurk) in. Door te kiezen voor een midi rok met plooien erin (bijvoorbeeld een plissé rok) lijk je optisch langer.
Het juiste model voor vrouwen met een buikje zijn “A-lijn” en “Empire” jurken. Bij beide modellen ligt het smalste gedeelte onder de borst. Vanaf daar geven beide modellen het vrouwelijke figuur in de juiste proporties weer. A-lijn: Het bovendeel is smaller gesneden en benadrukt het decolleté.
Kies voor een jurk die van onder de buste wijder uitloopt. bijvoorbeeld een a-lijn jurk. Of maak zelf een taille door je jurkje te combineren met een getailleerde, korte blazer. Zeker niet aan te bevelen: een riem in de taille of een print op een kledingstuk dat alle aandacht naar de buik trekt.
Om uit te vinden welk figuur je hebt, moet je vooral naar de verhoudingen kijken van schouders, taille en heupen ten opzichte van elkaar. Hiervoor kun je gewoon voor de spiegel gaan staan of het aan iemand vragen. Draag voor een goed beeld aansluitende kleding of alleen ondergoed.
De juiste stof
Een rok of broek in een stevigere stof stopt je buikje mooi weg. Kies voor jeans of middelmatig dikke stoffen: niet té dun, zodat niet elk klein minpuntje wordt geaccentueerd, maar ook niet té stug, zodanig dat je kleding nog steeds mooi over je lichaam valt. Jeans is ook een goede optie.
Verdoezel je buik met shapewear
Draag dan de beste shapewear. Jurken staan nog mooier met een mooie corrigerende panty, een corrigerend broekje of hemdje. Door het slimme breisel, wordt je buik platter en straker. En je hoeft heus geen maatje meer te hebben om shapewear onder je jurk te dragen.
Los vallende rokken of jurken met een A-lijn-model flatteren jouw figuur erg goed. Ze benadrukken jouw taille en verbergen gelijktijdig de brede lijn van de heupen.
Wanneer kleine vrouwen lange jurken met veel stof dragen, krijgen ze nog kortere beentjes. Hoge taille-jurken daarentegen zijn uitermate geschikt voor een klein figuur. Een zwarte broek met daarop een lichtroze shirt. Kleuren die erg met elkaar in contrast zijn, kun je beter mijden.
Teksten op jurken kunnen de professionaliteit naar beneden halen. - De lengte van het jurkje mag aan de onderzijde wat korter zijn wanneer je dit compenseert met een hoog gesloten hals en meer bedekking rond de schouders. Zo leg je minder nadruk op het 'blote', maar kom je toch verfijnd voor de dag.
Ben je klein, draag dan het liefst mooi aansluitende kleding. Als je klein bent staat mooi aansluitende kleding het beste. Hiermee bedoel ik kleding die niet wijd valt, maar ook niet te strak zit. Zowel te wijde als te strakke kleding laat je zwaarder lijken dan je bent.
Je stofwisseling verandert naarmate je ouder wordt. Je lichaam kan minder makkelijk al je voeding verteren. Je buik wordt dikker omdat je veel koolhydraten en bewerkte voedingsmiddelen eet. Je lichaam kan deze niet goed verwerken waardoor het zich gaat opslaan rond de buik.
Het belangrijkste is om zoveel mogelijk suikers en verzadigde vetten te vermijden. Daarnaast is een goed gebalanceerd voedingspatroon gewenst, waarbij je voldoende vitamines binnenkrijgt door middel van fruit en groente. Hoewel dit niet veel nieuws is, zien we het hier toch vaak misgaan.
Buikvet ontstaat met name door eenzijdige en/of ongezonde voeding. Denk daarbij aan veel geraffineerde suikers, verzadigde vetten en weinig groentes en vezels. Ook spelen een gebrek aan beweging, onderbroken nachtrust en een teveel aan stress een rol bij het ontstaan van buikvet.
Vrouw met rondingen het mooist
De meeste mannen (45%) zien het liefst een wat rondere vrouw (nummer 3). “Wat moet je met een zak met botten”, zegt een mannelijk panellid, “Een vrouw mag rondingen hebben, dat maakt ze mooier dan een heel dun lijf”.
Kies liever voor een wat strakker broekje. Andere kledingstukken die je dunne bovenbenen wat voller eruit kunnen laten zien, zijn: felle en lichte kleuren kleding, A-lijn rokken, glanzende kleding, rokken tot aan je kuiten, beenwarmers en kniekousen.
Dit kan niet. Je lichaamstype is immers genetisch bepaald en dat kan je dus niet zomaar veranderen. Met andere woorden: hoe hard je ook op je eten let en hoeveel je ook sport, je kan er niet voor zorgen dat je lichaam vetcellen op een andere manier gaat opslaan.