Fietssokken zijn gemaakt om perfect om je voet heen te zitten. Ze zijn strak genoeg om te voorkomen dat ze naar beneden zakken, maar niet zo strak dat ze je voet afknellen. Anders dan de meeste andere sportsokken zijn fietssokken naadloos.
Hoge fietssokken staan vaak wat mooier dan korte sokken. Bovendien helpen ze je bij het wielrennen door de betere compressie. De laatste trend is een echt hoge fietskous. Dat staat net wat chiquer en zo rij je helemaal up to date!
BellePaga sokken zijn uitzonderlijk warm. Ze zijn namelijk gemaakt van de natuurlijke vezel die als de warmste wordt beschouwd: Alpacawol. Deze is erg zacht en 7 keer warmer dan schapenwol.
Aero sokken zorgen er niet alleen voor dat de luchtweerstand zelf minder wordt waardoor je sneller wordt, maar het vermindert ook de terugtrekkracht die lucht op je heeft. Als lucht bijvoorbeeld frontaal je been raakt, gaat het er niet zomaar voorbij.
Mathieu van der Poel, Anna van der Breggen en Lucinda Brand. Allemaal zijn ze de trotse dragers van de regenboog kleuren. Geïnspireerd op deze prachtige trui brengt Sockeloen nu de wereldkampioen sok. Voor iedere Kampioen of WK liefhebber.
Levert op: tot wel 8% meer snelheid. Een verbeterde houding is letterlijk gratis snelheid. Door aerodynamischer op je fiets te zitten kan je enorme tijdwinst boeken. Van een rechtop houding naar een houding in de beugels en dan ook nog eens netjes met je hoofd naar beneden zou je zo'n 8% sneller maken.
Noorse sokken of ook wel geitenwollen sokken genoemd, zijn sokken die voornamelijk gemaakt worden van wol in combinatie met een sterke vezel. Ze zijn door de dikte van de garens extra duurzaam. Noorse sokken onderscheiden zich voornamelijk door de verwarmende eigenschappen en de lange levensduur.
Zilversokken werken effectief tegen koude voeten omdat ze de doorbloeding daadwerkelijk verbeteren. Het zilvergaren versterkte het lichaamseigen magnetisch veld en geven kleine ladingen af die de haarvaatjes (kleine bloedvaten) activeren en 'openen'. Op deze manier zorgen ze er weer voor dat bloed beter kan circuleren.
“Sokken en overschoenen die tijdens de wedstrijd worden gebruikt, mogen niet hoger zijn dan het midden van de knie en enkel”, legt de UCI uit.
"Schimmels en bacteriën kunnen in het materiaal van de sok gaan zitten en hiermee houd je de infectie in stand", zegt Brenninkmeijer. Het maakt dus niet als je sokken 2 dagen draagt. Je kunt een paar sokken zelfs 5 dagen achter elkaar dragen.
Fietshandschoenen beschermen je handen en polsen tijdens het fietsen. Bovendien zorgen ze voor voldoende grip en comfort. Vooral als je intensief gaat fietsen in de zomer is het mogelijk dat je zweethanden krijgt. Dan zijn handschoenen met grip niet overbodig.
Ook in de zomer, als je voeten het al warm hebben, zijn sportsokken van belang. Ze beschermen je voeten namelijk ook tegen zweet. Een goede sportsok zorgt ervoor dat vocht geabsorbeerd wordt en dat je voeten goed geventileerd worden. Natte zweterige sokken schuren sneller en daar krijg je blaren en irritaties van.
Wanneer je sokken aan wil schaffen voor het mountainbiken, is het van groot belang dat ze wat hoger zijn dan normale sokken. Dit geeft namelijk een betere bescherming voor jouw benen. Denk dan aan bescherming tegen bomen, struiken, enzovoort. Het kan vervelende wonden en krassen op je scheenbenen voorkomen.
Thermosokken houden je voeten warm en helpen je warm te blijven. Thermo sokken ademen goed, waardoor zweet effectief wordt afgevoerd en helpen tegelijkertijd je lichaamswarmte te behouden.
Thermische sokken: wat zijn dat eigenlijk? Het zijn sokken die je voeten warm houden, en ze houden je warm voor lange uren als het erg koud is. Ze bieden optimaal comfort. U kunt ze als eenvoudige sokken dragen of onder uw grote sokken om bijvoorbeeld te skiën of te wandelen.
De meest gebruikte materialen bij sokken tegen zweetvoeten zijn katoen, wol, polyester of bamboe. Katoenen sokken dragen koel en deze werken absorberend. Sokken van wol houden koele temperaturen vast, waardoor deze zweetvoeten kunnen voorkomen.
Methode 1: Met sokken
Zeker in het begin is het dragen van dikkere sokken in de klompen prettig. Als je eenmaal aan klompen gewend bent kan je ze ook heel goed zonder sokken dragen.
Over het algemeen gaan carbon wielen jaren mee. Het wiel slijt in principe niet. Bij carbon wielen met velgremmen is er nog wel sprake van slijtage, maar bij wielen met schijfremmen eigenlijk helemaal niet meer. De enige dingen die kapot kunnen gaan zijn de schijfremmen zelf of kleine onderdelen zoals spaken of lagers.
De endurance racefiets is de beste keuze voor (bijna) iedereen. Door de comfortabele zit, de ontspannen houding en het rustige stuurgedrag is een endurance bike een fiets die voor bijna iedereen geschikt is.
Dan gaat het over je positie, je kleding, je schoenen en je helm. Voor de overige twintig tot vijftig procent zijn dat je frame en je wielen. Wanneer je op al die punten je aerodynamica verbetert, dan zou dat je zomaar een besparing kunnen opleveren van wel honderd watt.