Elk broodje heeft een ideale manier van doorsnijden zodat je het makkelijk kunt eten. Neem een tosti. Die snij je bij voorkeur twee keer diagonaal door zodat je het puntje goed in de ketchup kunt dippen en makkelijk tussen je mondhoeken krijgt.
Een tosti lijkt groter wanneer ie schuin is doorgesneden. Door de scherpe hoeken kun je de tosti makkelijker dippen in saus. Driehoeken zijn interessanter dan vierkanten.
Eén van die redenen is dat er (in ieder geval voor het gevoel) minder korst te eten is. Het grootste oppervlakte van de tosti is namelijk geroosterd brood en gesmolten kaas. Een andere reden is dat een punt van een driehoek makkelijker te dippen is in de ketchup of een andere saus naar smaak.
Door diagonaal te snijden , maximaliseer je het aantal happen met de dunste korst , zoals blijkt uit deze analyse van Popular Mechanics, met een wiskundige formule die dit bewijst.
Een diagonaal gesneden tosti is makkelijker te dippen in saus. Door 'm diagonaal te snijden heb je een groter vlak waar je tong contact maakt met de gesmolten kaas. Door dat grotere schuine 'kaasvlak' is de kans op een kaasbrug groter.
De diagonaal deelt de rechthoek (of vierkant) in twee gelijke delen (driehoeken).Beide diagonalen zijn even lang en snijden elkaar in het midden (snijpunt S). Hierdoor ontstaan twee keer twee gelijkzijdige driehoeken.
Smeer 2 sneetjes brood in met wat boter en schaaf wat plakken kaas. Leg de kaas op de broodkant zonder boter en dek af met de andere boterham. Plaats een vel bakpapier op een bakrooster en leg hier de boterhammen op met de boterkant naar buiten. Zo droogt het brood niet uit en wordt het heerlijk knapperig.
Het lijkt erop dat driehoeken je meer sandwichvulling per hap geven . Een driehoekige sandwich heeft twee hoeken van 45° waardoor je veel verder naar het midden kunt bijten bij je eerste twee happen, waar meer vulling zit. Dit wordt gevolgd door een perfecte, korstloze derde hap terwijl je de ruimte in het midden inneemt.
Vanuit een wiskundig oogpunt kunnen diagonaal gesneden sandwiches u een betere verhouding tussen vulling en brood geven als u eet . Wanneer een sandwich in driehoekige helften wordt gesneden, is het midden breder zichtbaar en biedt het een groter oppervlak, d.w.z. toegang tot de "goede dingen" in het midden.
Een diagonale snede biedt een beter zicht op de ingrediënten in de sandwich en creëert optimale eethoeken, wat betekent dat je bij elke hoek kunt beginnen en naar binnen kunt werken. Geen fan van de korst op een sandwich?
Kaas is een calorierijk voedingsmiddel en bevat relatief veel verzadigd vet, dus als je daar veel van gebruikt wordt een tosti ongezond. Als je gewoon de normale hoeveelheid kaas (20 gram = 3x schaven) gebruikt, dan komt het op hetzelfde neer als wanneer je een dubbele boterham met kaas eet.
Je tosti is klaar als de kaas helemaal gesmolten is en het brood goudbruin. Je tosti wordt mooi gelijkmatig bruin als je er tijdens het bakken een plank of ovenschotel op legt.
Dit is weer afgeleid van het woord 'tostare', wat toast betekent. Toast is weer een Engels woord dat wij hebben overgenomen. Het woord 'tosti' komt dus van de Italiaanse taal en kunnen we terugbrengen naar iets wat 'geroosterd' betekent.
Ook jij snijdt je tosti hoogstwaarschijnlijk altijd schuin door. Maar waarom eigenlijk? Daar zijn twee redenen voor te bedenken: het lekkere oppervlak, namelijk zonder korst en met kaas, is zo het grootste én het is zo gemakkelijker om in de saus onder te dompelen.
De tosti (Nederland) of croque-monsieur (België/Frankrijk) is een sandwich-gerecht dat bereid wordt door twee dungesneden sneetjes brood samen met het tussenliggende beleg te roosteren in een tosti-ijzer (croque-monsieurmachine), grill, oven, speciaal broodrooster of koekenpan.
Het antwoord: nee.Een tosti is niét ongezonder dan een gewoon broodje kaas. Een (standaard) tosti bestaat volgens het Voedingscentrum uit twee witte boterhammen, een laagje halvarine, twee plakken 48+ kaas en een plak ham. Dat is bij elkaar opgeteld ongeveer 459 kilocalorieën en 13,6 gram verzadigd vet.
Zout en vet geven niet alleen meer smaak, ze voorkomen ook dat je brood kruimelig wordt. Ze zorgen er namelijk voor dat gist zich niet te snel ontwikkelt. Vooral vet (een eetlepel boter of olie) voorkomt dat het brood uitdroogt en kruimels vormt.
Met behulp van de stelling van Pythagoras vind je de cosinusregel: a^2 = b^2 + c^2 - 2bc cos(alpha). Daar zijn drie varianten van. Met deze twee regels kun je vanuit drie gegevens alle zijden en hoeken van een willekeurige driehoek berekenen. Dat heet "triangulatie" (driehoeksmeting).
Een driehoek kan een sterke vorm zijn omdat hij bestand is tegen afschuiving en torsie aan zijn verbindingen.
Spirituele en religieuze aspecten: In sommige culturen staat de driehoek voor de verbinding tussen hemelse en aardse krachten en fungeert als een symbool van goddelijkheid en heiligheid. Gender symbolen: Driehoeken worden ook gebruikt om mannelijke en vrouwelijke energie aan te duiden.
Welke kaas is het beste voor een tosti? Voor een tosti kun je het beste kaas gebruiken met een lage pH-waarde, omdat deze sneller smelten. Denk bijvoorbeeld aan jonge kaas, belegen kaas, cheddar, mozzarella of gruyère. Daarmee krijg je een heerlijk smeuïge tosti met kaas.
Welke smaak crisps? Je kunt vrijwel elke smaak crisp in een sandwich doen, maar sommige smaken zijn absoluut beter dan andere en sommige moet je helemaal vermijden . Mijn favoriete smaak is altijd de klassieke kaas en ui. En dat moeten Walkers kaas en ui zijn.
Saus: Een tosti op zich volstaat al prima, maar hij wordt nóg lekkerder met een dotje saus. Ketchup of curry zijn klassieke sauzen, maar je kunt ook denken aan mayonaise, mosterd of een zelfgemaakte saus.
U hebt misschien opgemerkt dat veel Chinese recepten vereisen dat groenten "diagonaal" worden gesneden. Diagonaal snijden is een eenvoudige Chinese kooktechniek die kan worden gebruikt met veel groenten. Door groenten diagonaal te snijden , wordt een groter deel van het oppervlak van de groente blootgesteld aan de hitte .
De diagonaal of diagonaalspeler is in het volleybal vaak de sterkste aanvaller. De voornaamste taak van deze speler is namelijk aanvallen. Waar een belangrijke taak voor de passer/loper ook het verzorgen van de pass is, geldt voor de diagonaalspeler juist dat deze speler vaak niet in de pass staat.