Een zelfgemaakte churro smaakt in wezen naar gebakken deeg. Het gefrituurde soezendeeg smaakt als een dichte en knapperige donut met een taai mondgevoel. Het beslag zelf is niet zoet, maar aangezien een churro meestal wordt gegeten met een chocolade-dipsaus, wordt het een zoete en rijke traktatie.
Churros hebben een heerlijke smaak die wordt gekenmerkt door de knapperige buitenkant en zachte binnenkant. Ze hebben een lichtzoete smaak van het deeg zelf, terwijl de suiker die eroverheen gestrooid wordt een zoete en krokante textuur toevoegt. Churros gaan vaak goed samen met dipsaus, zoals chocolade.
Eenmaal gekookt worden churros meestal gerold in een mengsel van suiker en kaneel, waardoor ze een zoete en licht pittige smaak krijgen . Ze kunnen op zichzelf worden gegeten of worden geserveerd met verschillende dipsauzen of toppings, zoals chocolade, karamel, dulce de leche of zelfs ijs.
Churros smaken als kaneelsuiker donuts , maar hun consistentie onderscheidt ze. Hun geribbelde buitenkanten bieden een complexe mondsensatie. In tegenstelling tot een kaneelsuiker donut of beignet die al zijn coating lijkt te verliezen na de eerste hap, houden de ribbels op een churro de kaneelsuiker op zijn plaats.
Ze worden in Spanje bij voorkeur gegeten als ontbijt samen met een dikke, warme chocoladesaus, geserveerd bij een kop koffie. Maar je kunt deze lekkernij eigenlijk op ieder moment van de dag eten. Churros zijn bijvoorbeeld ook perfect als zoete snack tussendoor of als toetje.
In Uruguay zijn churros ook verkrijgbaar in een hartige versie, gevuld met gesmolten kaas . In de Filipijnen zijn churros meestal recht, of gebogen in U-vormen of cirkels bestrooid met witte suiker en zijn populair tijdens Kerstmis.
Product specificaties. Churros is van oorsprong een Spaanse lekkernij in de vorm van ringetjes gemaakt van gefrituurd tarwe- of aardappeldeeg. Ze worden in Spanje traditioneel als ontbijt gegeten met een chocolade dipsaus en een kop koffie om wakker te worden.
In het zuiden van Nederland ken je de churro misschien onder de naam 'suikerfriet'.
Een churro is een met kaneel en suiker bedekte gefrituurde deegstaaf met Spaanse en Portugese oorsprong. Churros lijken op donuts, maar hebben ribbels omdat ze uit een spuitzak worden gespoten.
Perfect als dessert of snack, ze zijn snel en makkelijk te bereiden en serveren en zeer winstgevende menu toevoegingen . Churros kunnen worden bestrooid met suiker, bedekt met snoep of ontbijtgranen, besprenkeld met karamel of chocolade, gedoopt in koffie, in ijs gedaan en zelfs geserveerd als een hartige, knapperige snack.
Versgebakken zijn churros het allerlekkerst. Je kunt ze na het bakken ongeveer 2 dagen bewaren in een luchtdicht afgesloten bak. Warm ze ongeveer 5 minuten op in een voorverwarmde oven op 180 °C voordat je ze weer gaat eten. Het beslag kun je ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren totdat je de churros wilt bakken.
Serveer de goudbruine churros met chocoladesaus, nog warm om te dippen, en ijskoude slagroomtoefjes.
Churros zijn het meest magisch als ze knapperig en krokant zijn aan de buitenkant, terwijl ze zacht en zelfs mals zijn - net voorbij de vla - in het midden . Ze moeten ook licht zijn, niet loodzwaar en zwaar. Om al die vakjes aan te vinken, is het belangrijk om je churros in zeer hete olie te bakken.
Het eten van churros met of zonder gesmolten chocola, is een échte Spaanse traditie en wordt gezien als een erg gezellig en sociaal gebeuren, want volgens de Spanjaarden is het ondenkbaar om ze alleen te eten! Churros, ook wel een Spaanse donut, is dé lekkernij van Spanje en andere Spaanstalige landen.
In Spanje en Latijns-Amerika worden churros gemaakt van gefrituurd soezendeeg , gesuikerd en gedoopt in een dikke warme chocolademelk voor het ontbijt. In de Italiaanse keuken is soezendeeg de basis voor zeppole di San Giuseppe, dit zijn met room gevulde gebakjes die op 19 maart worden gegeten voor het feest van Sint-Jozef.
U kunt op Gebakplaats ook halal gebak bestellen, wat betekent dat het gebak geen dierlijke vetten en varkensgelatine bevat. Hiermee is dit gebak dus ook gelijk geschikt voor mensen met een ei-allergie en/of lactose-intolerantie.
Churros, soms aangeduid als de Spaanse donut, is een snack gemaakt van gefrituurd tarwedeeg, soms ook gemaakt van aardappeldeeg, die oorspronkelijk uit Spanje komt.
In het naburige Spanje bakten herders reepjes deeg en bedekten ze met suiker om ze een makkelijk mee te nemen snack te geven tijdens hun lange tochten in de bergen . Na verloop van tijd gingen de herders het heerlijke zoete gebakje "churro" noemen, omdat de vorm hen deed denken aan de hoorns van het Navajo-Churro schapenras.
Hoe eten de Spanjaarden churros? Soms als ontbijt, en soms als een lekker tussendoortje.Churros worden vaak geserveerd met een kop dikke, hete chocolade om in te dippen.
Het zijn nu Spaanse weken bij Lidl en daar heeft Lidl perfect op in gespeeld: er zijn namelijk verse churros te koop! Check hieronder alles over deze lekkernij.
Er is geen vast schema om van een churro te genieten, ze kunnen worden gegeten bij het ontbijt, als dessert na de lunch of als tussendoortje . Je kunt de CrispyMania® eten, met suiker, suiker en kaneel, de TwistMania® geglazuurd met 2 toppings naar keuze, de BigMania® en Churrobites, met gearomatiseerde vullingen.
In Spanje worden churros vaak gedoopt in een kop warme, dikke chocolade, maar je kunt je churros ook serveren met een klein bakje chocoladesaus of karamelsaus – eventueel een gezouten karamel – waarin je ze kunt dopen . De warme churros smaken ook heerlijk met een lekker bolletje ijs of ingelegde bessen.
Churros zijn het lekkerst als ze warm zijn, direct nadat je ze hebt gemaakt. Als je ze niet meteen kunt eten, laat ze dan helemaal afkoelen en bewaar ze op kamertemperatuur, losjes afgedekt met plasticfolie. Doe je best om ze binnen een dag na het maken op te eten (churrofeestje?).