door de slapen met een bonnet zorg je ervoor dat je wakker wordt met je haar netjes en ready for the day. De bonnet blijft op de juiste manier op zijn plek zonder dat je er last van gaat krijgen. voordelen satijnen bonnet: je haar schuurt niet tegen je kartoenen kussensloop, hierdoor zal het minder snel afbreken.
Bonnet benefits
Een bonnet zorgt ervoor dat je haar niet over je kussen wrijft. Dit heeft veel benefits. Zo sta je voortaan iedere ochtend op, zonder frizzy of droog haar.
Het vermindert niet alleen vet haar, maar ook een vette huid én rimpels. Het voordeel van een bonnet is dan weer dat deze je haar ook gelijk goed bij elkaar houdt.
Door je hoofd voor het slapen gaan te binden met een satijnen hoofddoek voorkom je het uitdrogen van je haar! Het gebruik van een doek biedt daarnaast ook bescherming tijdens je nachtrust. Wanneer we slapen draaien we tientallen keren. Iedere keer dat je draait wrijft je haar tegen je kussen.
Hoofddoek: schadelijk of bevordelijk voor het haar? Een hoofddoek, haarband of petje is, in principe, niet schadelijk voor het haar. Dergelijke gebruiksvoorwerpen die te strak om het hoofd zitten, uit meerdere lagen bestaat of synthetisch materiaal bevat, kunnen het haar echter wel laten afbreken.
Minder pluis. In tegenstelling tot stoffen als polyester en katoen ontrekt satijn door de speciale manier waarop het geweven is geen vocht aan je haar. Het slurpt ook minder van je haarproducten of olie uit je haar op. Hierdoor blijft het beter gehydrateerd, en heb je minder last van pluis.
Het kan maar duidelijk zijn: "Ga nooit, maar dan ook nooit met nat haar slapen." Volgens Mika van Leeuwen, beautydeskundige van Koffietijd, is nat haar veel kwetsbaarder en breekt daardoor veel sneller af. "Het beste is om je haar eerst aan de lucht te drogen en om het daarna droog te föhnen.
Maak je haar een beetje nat, met eventueel een verstevigingsproduct. Draai een kleine lok haar, waarbij je deze uiteindelijk vastzet met een schuifspeldje in een soort spiraal. Je kunt hier 's nachts mee slapen en zelf bepalen hoe groot de krullen worden door je haar te verdelen in dikke of dunnere lokken.
Wil je je krullen nog beter beschermen, dan kan je ervoor kiezen om een bonnet op te zetten. Een bonnet is eigenlijk een soort van satijnen slaapmutsje, lijkt wel wat op een badmuts, die je dus 's nachts opzet om je krullen te beschermen tegen het schuren van je kussensloop.
Maak een losse staart voorop je hoofd. Dit zorgt ervoor dat je haar niet slap wordt en de volume van je krullen erin blijven. De beste manier om je haar te beschermen doe je door een slaapkapje of zijde doek om je hoofd vast te maken. Dit scheelt je heel wat tijd in de ochtend.
Als je erg lang haar hebt, is het handiger om met een losse knot te gaan slapen. Met een staart is er namelijk alsnog de kans dat je op je krullen gaat liggen waardoor ze gaan uitzakken. Als je een knot maakt, zorg er dan weer voor dat hij bovenop je hoofd zit en maak hem zo los mogelijk.
Slaap met een masker
Gebruik een haarmasker voordat je gaat slapen om je haar gedurende de nacht te herstellen. Gebruik een klein beetje, namelijk een kwart van wat je normaal zou gebruiken. Breng het aan in de punten van je haar en spoel het uit wanneer je wakker wordt.
Pineapple (hoge staart)
Wat?! Met een pineapple wordt in de krullenwereld een hoge paardenstaart op je hoofd bedoelt. Bind een scrunchie om je haar en maak een staart hoog op je hoofd. Zo is je haar in de nacht beschermd omdat je op deze manier niet bovenop je krullen ligt.
Een satijnen bonnet kan met de hand gewassen worden of met de wasmachine op 30/40 graden anders kan de bonnet gaan krimpen! Zet de wasmachine op kreukherstellend programma, een langzame stand en niet centrifugeren.
door de slapen met een bonnet zorg je ervoor dat je wakker wordt met je haar netjes en ready for the day. De bonnet blijft op de juiste manier op zijn plek zonder dat je er last van gaat krijgen. voordelen satijnen bonnet: je haar schuurt niet tegen je kartoenen kussensloop, hierdoor zal het minder snel afbreken.
Vast dragen
Zo kunnen er geen haren in het eten komen en tijdens het sporten belemmert je haardos je zicht niet. Ook overdag vinden velen het makkelijk om hun haar vast te dragen, maar dit is helemaal niet zo heel verstandig.
Door je haar vast te dragen, voorkom je dat er wrijving ontstaat tussen je kussen en je haar. Zeker wanneer je veel beweegt in je slaap, is het af te raden om met los haar te slapen. Gelukkig zijn er tal van leuke kapsels, waarmee je beschadiging van je haar voorkomt én waarmee je wakker wordt met een mooie coupe.
Is slapen met vlechten veilig voor je haar? Ja, maar je kunt je haar beschadigen als je vlechten te strak zijn. Wanneer je een strakke vlecht in je haar maakt komt er veel spanning op je hoofdhuid te staan en kan je haar uiteindelijk uitvallen.
Niet waar. Een haar kan niet ' stikken' of op welke manier dan ook door helm of pet in gevaar komen. Een haar krijgt de voeding van binnenuit ( via bloedvaatjes in onderhuids bindweeefsel) en alles aan de buitenkant staat daar helemaal los van. Een handvol haarverlies per dag leidt tot kaalheid.
Beautytip 5: doe een leave-in conditioner in je haren
Doe voor je gaat slapen wat leave-in conditioner of een beetje olie op je haren en wordt de volgende morgen wakker met superzachte haren. Wanneer je de conditioner 's avonds aanbrengt, kan het product de hele nacht in je haren trekken en werkt het veel beter.
Kenmerken van zijde
Het is luxer dan satijn, en daardoor ook duurder. Dit komt door de kwaliteit van de vezels die worden gebruikt om de stof te maken. Zijde wordt namelijk gemaakt van de cocons van zijderupsen. De vezels worden van de cocons afgewikkeld, tot draden gemaakt en worden vervolgens tot stof geweven.
De prijs van zijde verschilt enorm met die van satijn. Zijde is een natuurproduct dat door zijderupsen wordt geproduceerd. Satijn wordt kunstmatig gemaakt van polyester en is makkelijker in grotere volumes te produceren.
Ook wel genoemd: Zijde satijn, satijnzijde, crêpe satin en charmeuse. Bij Silk Heaven vindt u 19 en 22 momme zijden beddengoed van moerbeizijde. We noemen dit simpelweg; '100% zijde'. Satijn is dus geen materiaal, maar een manier van weven en kan gemaakt zijn van polyester, zijde of katoen.