Ontdek de cultuur Er zijn veel medina's in Tunesië, onder andere in
Tunesië is een fijn land voor een vakantie in het voor- of najaar. Je vindt er volop fijne hotels en resorts aan de kust. Perfect om even te relaxen en je batterijen weer op te laden. Maar ook wie niet alleen wil relaxen en zich graag onderdompelt in de lokale cultuur, kan in Tunesië terecht.
Je hebt een Nederlands paspoort nodig om te reizen naar Tunesië en bij aankomst krijg je een stempel die ervoor zorgt dat je maximaal drie maanden in het land met verblijven zonder visum. Je hebt géén wereldstekker nodig en wat betreft inentingen wordt DTP en Hepatitis A aangeraden. In Tunesië komt geen malaria voor.
Tunesië is een perfecte bestemming als je even helemaal tot rust wilt komen. Het weer is heerlijk, warm en het strand is heerlijk.
Tunesië staat bekend als populaire vakantiebestemming. Vooral vanwege zijn lange kustlijn met zandstranden, helderblauw water en veel zon. Meer landinwaarts vind je vooral woestijn en het Chott El Jerid, dit is een groot zoutmeer van 250 bij 60 kilometer.
Tunesiërs zijn gek op koken en gebruiken vaak veel specerijen als komijn, koriander en saffraan.Rode peper en knoflook vind je in vrijwel alle gerechten terug. Als tussendoortje eet men veel zoete hapjes maar ook het dessert is vaak mierzoet. – Mechoui, gegrild/gestoofd lamsvlees.
Is Tunesië duur of goedkoop? Tunesië is niet goedkoop. Het is één van de meest welvarende landen in Afrika en dat zie je aan het prijs niveau. Toch is Tunesië nog altijd een stuk goedkoper dan Nederland en hangen de prijzen sterk samen met de tijd van het jaar.
Budget reizen en backpacken in Tunesië
Een biertje kost ongeveer 1,75 euro. Een glas cola kost ongeveer 0,50 euro.
Tunesië is een populaire vakantiebestemming in het noorden van Afrika. Het merendeel van de toeristen verblijft ergens in de buurt van de Middellandse Zee.
Midden Tunesië heeft een steppeklimaat, dat betekent dat hier geregeld regen valt met overwegend warm en droog klimaat. Gelukkig in Tunesië zijn er langs de kust verschillende stranden te vinden waar je afkoelt.
Het kraanwater in Tunesië is over het algemeen niet veilig om de drinken. Water (voor drinken, ijsblokjes, tandenpoetsen, groente wassen, enzovoorts) moet eerst worden gekookt of afkomstig zijn uit flessen. In grotere plaatsen is het drinkwater vaak gechloreerd en mogelijk wel veilig om te drinken.
Meer praktische informatie over Tunesië
In restaurants is een fooi van 10% niet ongebruikelijk. En ook taxichauffeurs, kruiers en dienstmeisjes verwachten doorgaans een extraatje. Tunesië is een Islamitisch land. Hierdoor dien je o.a. rekening te houden met kleding.
Men kan betalen met cashgeld en internationale kredietkaarten (Carte Bleue Visa, American Express, Mastercard) worden in de meeste hotels en toeristische centra aanvaard. Alle converteerbare valuta (waaronder de euro) worden in wisselkantoren aanvaard.
Mooie stranden in Tunesië
De badplaats Sousse bijvoorbeeld, die naast het strand ook bekend staat om de mogelijkheden tot snorkelen en duiken.
Er is een 4G-netwerk. Veel bars in de steden en hotels hebben gratis wifi voor hun gasten.
Munteenheid. Tunesische dinar (TND).
De Tunesische munteenheid is de Tunesische Dinar. Voor 100 dinar betaal je ca. € 50,00.
Religie. De grondwet van Tunesië bepaalt dat de staatsgodsdienst de islam is. Ruim 99% van de bevolking staat geregistreerd als islamitisch.
Ondanks dat Tunesië de kleinste staat van Afrika is, is het nog 4,5 keer zo groot als Nederland. Tunesië heeft een totale oppervlakte van 163.610 vierkante kilometer en er wonen ongeveer 10.835.873 (2013) mensen.
U heeft een geldig paspoort nodig als u naar Tunesië reist waarmee u zich kunt identificeren.
Een paspoort is wel verplicht. Het is ten zeerste aanbevolen om zelfs in geval van een georganiseerde groepsreis, met een paspoort naar Tunesië te reizen. Een geldige identiteitskaart wordt in geval van een georganiseerde groepsreis én indien u uw voucher met hotelreservatie kunt voorleggen, soms aanvaard.
De huidige waarde van 1 EURS is TND 3,396 TND.
In sommige landen kun je beter geen fooi geven. In Japan, Singapore, China of Vietnam kun je je geld beter in eigen zak houden als het fooi betreft. Het horecapersoneel in deze landen waarderen het namelijk niet als je wat extra's geeft en kunnen dit zelfs als beledigend opvatten.
U mag dit belastingvrij meenemen: 200 sigaretten (1 slof), óf. 50 sigaren, óf. 250 gram tabak, óf.
Veiligheid in Tunesische badplaatsen
Corendon biedt alleen vakantieresorts aan die in het veiligere gebied liggen. Zo geldt het versoepelde reisadvies Tunesië onder andere voor de badplaatsen aan de Golf van Hammamet. Denk hierbij aan Sousse, Monastir, Hammamet, Port el Kantaoui, Skanes, Nabeul en Mahdia.