Nutella is uitgevonden door een Italiaanse banketbakker! Ja, want tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam er een rantsoen op cacao waardoor hij niet meer genoeg chocolade had om allerlei producten te maken. Daarom ging hij hazelnoot gebruiken om het vullender te maken en zo ontstond de chocolade pasta!
Wanneer werd de pasta Nutella gelanceerd? Nutella werd in 1949 door de Italiaanse chocolatier Pietro Ferrero bedacht.
De prijs van de Nutellapotten blijft wel dezelfde, want volgens de producent zijn de productiekosten gestegen. Hazelnoten bijvoorbeeld - een essentieel ingrediënt van Nutellachoco - zijn de laatste jaren schaarser en dus duurder geworden.
25 procent van de hazelnootproductie gaat naar Nutella
Instagram wordt niet geladen omdat je geen toestemming hebt gegeven.
De mogelijkheid bestaat dat Nutella heeft vastgesteld dat de gezondere pasta van Delhaize (zonder palmolie) knaagt aan de verkoop van Nutella in de supermarkten van Delhaize en dat de voedingsgigant daarom beslist heeft om Delhaize aan te vallen op het woord choco', aldus de consumentenorganisatie.
Namelijk de Blue Band hazelnootpasta met minder suiker en de Whey Choco van Body & Fitshop. Het zouden beiden gezondere varianten zijn van chocopasta. Je kunt het dus gebruiken als broodbeleg, maar natuurlijk ook op crackers, beschuit of rijstwafels.
Suikerrijk broodbeleg tot 1 jaar en mogelijk langer na THT, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Nutella Hazelnootpasta 500 gram voor €1,79 (Duitsland)
Ferrero, oorspronkelijk afkomstig uit Piëmont in Italië, heeft van dit lastige probleem een slimme oplossing gemaakt door een zoete pasta te maken van hazelnoten, suiker en een beetje van de zeldzame cacao. De voorvader van Nutella® werd geboren.
Het etiket maakt ons wel wat wijzer: een portie van 15 gram (oftewel één theelepel) bevat maar liefst 8,5 gram suiker. In een hele pot van 400 gram zit bijgevolg 227,2 gram suiker, oftewel 75 suikerklontjes.
Nutella bevat dierlijke weipoeder afkomstig van de koe. ( de weipoeder is wel niet als vet geschouwd). Al de rest is van plantaardige afkomst. PS: We vragen het tevens na voor de overige producten van Ferrero, want daar is niet op ingegeaan door Ferrero zelf.
Dat hazelnootpasta geen gezonde keuze is voor de dagelijkse boterham, moeten we je al lang niet meer vertellen. Maar wist je dat “choco” ook extra gezondheidsrisico's inhoudt omdat het vaak schadelijke stoffen bevat? De meeste hazelnootpasta's bestaan voor de helft uit suiker, en nog eens een vijfde is (palm)olie.
Alle producten van Ferrero op de Nederlandse en Belgische markt zijn geschikt voor de 'Islamische gemeenschap' zoals ze dat noemen. Een uitzondering hierop is Mon Cheri (bevat alcohol). De weipoeder in Ferrero producten bevat stremsel die vrij is van dierlijke oorsprong.
Giovanni Ferrero is een telg van de bekende chocoladefamilie Ferrero en staat sinds de dood van zijn vader en broer aan het hoofd van het familiebedrijf. Je kent het bedrijf niet alleen van de snoepjes die zijn naam dragen, de ferrero rocher, maar ook van Nutella, Kinder Chocolade, Mon Chéri, en Tic Tac.
Nutella = nutellanutella is de merknaam van een populaire chocolade-hazelnootpasta van het Italiaanse bedrijf Ferrero. De pasta werd in 1949 ontwikkeld en in 1964 op de markt geïntroduceerd, aanvankelijk onder de naam `Supercrema Gian...
Zonder Aldi is Vomar de goedkoopste met 6,65 per kilo. Opvallend: Lidl sluit de rij met een kleine pot die omgerekend bijna € 8,- per kilo kost!
Misschien een open deur, maar de THT-datum (tenminste houdbaar tot) staat altijd op de eierdoos. Tot deze datum kun je eieren gerust eten. Je kunt een ei meestal ook na deze datum nog enkele dagen eten, zeker als je ze op de juiste manier bewaart.
Wanneer de houdbaarheidsdatum van eieren verlopen is, kunt u ze een paar dagen erna nog eten, mits de eieren hardgekookt of goed doorbakken zijn.
Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Je kunt ze daarna nog enkele dagen hardgekookt of goed doorbakken eten. Je kunt een test doen als je twijfelt of eieren nog eetbaar zijn. Leg een ei in een bakje of groot glas water.
Nutella bestaat voor 70 procent uit vet en suiker, en twee eetlepels bevatten 200 calorieën, 11 gram vet en 21 gram suiker: alles behalve gezond dus!
We kunnen in ieder geval stellen dat ze qua energiegehalte redelijk overeenkomen met elkaar. Goed nieuws voor de Nutella lovers. Wanneer je echter verder dan dat kijkt kun je stellen dat pindakaas het meest voedzaam is. Het bevat meer eiwitten, onverzadigde vetten en meer vezels, vitaminen en mineralen.
1 pot Nutella
Een boterham met choco is heerlijk, dat gaan we niet ontkennen.
De exacte samenstelling van Nutella verschilt van land tot land. De belangrijkste ingrediënten zijn palmolie uit Maleisië en Papoea-Nieuw-Guinea en suiker. Samen maken ze 72% uit van een pot Nutella Chocopasta. De suikers bestaan afhankelijk van het productiegebied uit suikerbiet- of uit geraffineerde rietsuiker.
Elk jaar worden er elf miljoen potten Nutella verkocht. Dit betekent dat er elke drie seconden ergens ter wereld een pot over de toonbank gaat.