Dit is heel normaal en kan komen doordat de baby de ene na de andere verkoudheid heeft. Niezen is een natuurlijke reflex om stoffen en vervuiling uit je luchtwegen en neus te verwijderen. Niezen komt veel voor bij baby's en is meestal niets om je zorgen over te maken.
Baby's niezen over het algemeen vaker dan volwassenen. Dat komt doordat de neusholtes van een baby nog klein zijn en daardoor eerder verstopt raken. Baby's moeten die neusholtes dus vaker leeg niezen dan wij. Als je baby veel niest, betekent dat niet direct dat hij verkouden is.
Je baby ademt in de eerste maanden uitsluitend door de neus. De baby weet nog niet dat de oplossing is om door de mond te ademen. Dit kan er zeker voor zorgen dat de baby benauwd klinkt tijdens een neusverkoudheid. Stikken in slijm of snot komt echter zelden voor.
Bekende geboortevlekken zijn de ooievaarsbeet, aardbeienvlek, wijnvlek en mongolenvlek. Een paar dagen na de geboorte kan het voorkomen dat de huid en het oogwit van de baby een paar weken geel ziet.
Verkouden baby: is dat onschuldig? Ja, een verkoudheid bij een baby is volkomen onschuldig. Sterker nog: het hoort erbij. Omdat het afweersysteem van je baby nog niet goed ontwikkeld is, kan hij soms wel tien keer per jaar verkouden zijn.
Griep bij baby's - Griepalert. Het griepvirus is al vervelend genoeg wanneer je er zelf last van hebt, maar helaas kunnen de allerkleinsten onder ons er ook last van krijgen. De griep, ook wel Influenza genoemd, is zeer besmettelijk en kan dus ook met de gezondheid van jouw baby aan de haal gaan.
Koorts > 38° C bij baby jonger dan 1 maand of > 38,5°C bij baby jonger dan 3 maand. Diarree en braken Zieke indruk, sufheid of algemene zwakte Hoesten al dan niet met kortademigheid: trekkende, snelle ademhaling, … Slecht drinken eventueel met verminderde urineproductie.
Het ziet er wat gek uit als een baby met zijn hoofd heen en weer beweegt. Schudt jouw baby met het hoofd in bed? Dit is vaak een teken dat je baby zichzelf probeert te kalmeren en zoekt naar de juiste slaaphouding. Het bewegen van het hoofd is in principe onschuldig en gaat vanzelf over.
Jitteriness wordt vaker gezien bij kinderen die zuurstofgebrek rondom de geboorte hebben gehad. Daarnaast wordt het ook vaker gezien bij kinderen die een lage suikerspiegel in het bloed hebben. Soms is jitteriness het gevolg van een te laag calciumgehalte of een te lage hoeveelheid schildklierhormoon in het bloed.
Hij schopt en trappelt met zijn benen of trekt ze juist krampachtig op. Je baby heeft veel onrust en spanning in zijn lijf. Hij kan zich overstrekken. Je baby huilt hard en heftig.
Een baby ademt de eerste levensmaanden slechts door zijn neus. Als zijn neus dan verstopt raakt, gaat hij niet vanzelf door zijn mond ademen. Hierdoor hebben ze vaak een beetje moeite met ademhalen.
Ademen door de mond kan verschillende oorzaken hebben, zoals: • Een verkoudheid. Duimen of speenzuigen. Boventanden die naar voren staan, waardoor de mond niet goed dicht kan. Een verstopte neus.
Een piepende of luidruchtige ademhaling is een hoog piepend geluid dat ontstaat door een vernauwing van de kleine luchtwegen, waardoor de baby moeite krijgt met ademen. Dit is een veel voorkomend probleem bij baby's.
Symptomen van (verborgen) reflux herkennen bij je baby
Kokhalzen. Spugen. Overstrekken (het aanspannen van de rugspieren en het achterover drukken van het hoofdje) Slechte nachtrust.
U moet binnen 3 dagen na de geboorte van uw baby aangifte doen. Dat doet u in de gemeente waar uw kind is geboren. Na de aangifte geeft de ambtenaar van de burgerlijke stand een geboorteakte af.
Een hoge temperatuur
De normale lichaamstemperatuur van een baby is 36,5 tot 37,5 graden. Baby's hebben sneller een hogere temperatuur, doordat het temperatuurcentrum in de hersenen nog niet volgroeid is. Je hoeft je niet meteen zorgen te maken.
Tussen de 3 en 6 maanden ontwikkelen baby's hun eigen slaapritme en ze gaan dieper slapen. Hierdoor worden ze minder snel wakker en kunnen ze ineens doorslapen, ook 's nachts. Vanaf deze leeftijd kan het zijn dat je baby 'te veel slaapt' of beter gezegd: meer slaapt dan gemiddeld.
Kijk en luister naar uw kind
De eerste signalen van een benauwdheid zijn over het algemeen: hoesten, piepen, snel ademen en een snelle hartslag. Eten en drinken gaat vaak moeizaam, en het kind is humeurig of wil niet spelen. Vaak kunt u ook aan de houding van uw kind zien of er sprake is van benauwdheid.
Witte plekjes in de mond van uw baby, meestal tegen de wangen, op de tong en het gehemelte. Soms: rode, ronde plekjes in de mond. Meestal heeft een baby met spruw nergens last van. Soms drinkt uw kind onrustig en laat vaak de tepel los.
Vanaf 6 à 8 weken begint de baby zijn hoofd ook op te tillen als hij op zijn rug ligt. In het begin kan dat nog heel wiebelig zijn, en pas bij 6 maanden zal hij zijn hoofd zelf goed en stil kunnen rechthouden. Het ondersteunen van het hoofd van je baby is vooral de eerste drie maanden echt belangrijk.
De nekspieren van pasgeboren baby's moeten zich nog ontwikkelen. Als je baby net geboren is, kan hij zijn hoofd nog niet zelfstandig optillen. Daarom is het belangrijk om het hoofd van je baby in het begin goed te ondersteunen. Daarna kan je baby zijn hoofd even optillen.
Toch kan dit gebeuren. Er zijn verschillende gevallen bekend van een baby die het coronavirus in de buik van de moeder heeft opgelopen. Ook na de bevalling kan je baby besmet worden door jezelf of door anderen. Voor zover nu bekend verloopt zo'n infectie bij baby's over het algemeen mild.
Wat is het effect van corona op mijn baby? Als u tijdens de zwangerschap corona heeft, krijgt uw baby antistoffen tegen het virus mee via de moederkoek (placenta). We weten nog niet of de baby daardoor na de geboorte ook minder snel corona krijgt of minder ziek wordt van corona.
Maar hoe doe je dat precies? Sluit dat ene neusgat even af en houd de mond een beetje dicht met je vingers. Wacht enkele seconden: de slijmpjes moeten dan door het andere neusgat stromen; Veeg het neusje van je baby af met een zacht kompres of een zakdoekje.