Het NAVO spellingsalfabet of NATO phonetic alphabet is ontstaan om woorden en boodschappen op een foutloze manier te kunnen spellen aan de hand van vastgelegde woorden. De spelling van sommige letters uit het alfabet lijken heel sterk op elkaar zodat er bijvoorbeeld bij telefoongesprekken fouten en verwarring ontstaan.
Wie heeft het Navo alfabet uitgevonden? Het ICAO (International Civil Aviation Organization) ontwikkelde dit alfabet met codewoorden en dit werd later door andere internationale organisaties overgenomen.
Het NATO (navo) spellingsalfabet wordt gebruikt voor militaire maar ook voor niet militaire diensten, zoals politie, beveiliging, scheepvaart enz. Het wordt internationaal gebruikt en is zo opgesteld dat woorden ook bij slechte verstaanbaarheid niet snel met elkaar te verwarren zijn.
Het volledige alfabet
De volledige lijst ziet er overigens zo uit: Alfa, Bravo, Charlie, Delta, Echo, Foxtrot, Golf, Hotel, India, Juliett, Kilo, Lima, Mike, November, Oscar, Papa, Quebec, Romeo, Sierra, Tango, Uniform, Victor, Whiskey, X-ray, Yankee, Zulu.
NAVO is de afkorting van de 'Noord-Atlantische Verdragsorganisatie'. In het Engels: North Atlantic Treaty Organization (NATO). Om misverstanden te voorkomen: er is dus geen verschil tussen NAVO en NATO.
Het Arabische alfabet (Arabisch: الأبجدية العربية, al-abdjadiyya al-ʿarabiyya) is een Arabisch schrift dat bestaat uit 28 letters. Het Arabisch wordt geschreven van rechts naar links. Voor Arabische letters is dit de natuurlijke schrijfrichting.
Afgezien van diakritische tekens bestaan de meeste Latijnse alfabetten uit de volgende 26 letters. De Nederlandse namen van de letters zijn, op een enkele uitzondering na, niets anders dan de letters zelf.
Daarop wordt het deze landen beloofd - als zij aan alle voorwaarden zouden voldoen - in de toekomst. Hiertoe worden NAVO-commissies voor beide landen opgericht. 2009 - Toetreding van Albanië en Kroatië.
Het Latijnse alfabet, zoals gebruikt voor het Nederlands, kent 26 letters, waarvan er 6 worden gebruikt voor klinkers (vocaal; a, e, i, o, u en y) en 21 voor medeklinkers (de y wordt zowel als klinker als medeklinker gebruikt). De tekens van een alfabet kennen een vaste volgorde.
De letters van het alfabet zijn: A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z.
Arabisch
Er zijn meerdere redenen waarom Arabisch zo moeilijk is. Allereerst: de meeste letters worden op vier verschillende manieren geschreven, afhankelijke van waar ze worden geplaatst binnen een woord. Ten tweede: klinkers komen niet voor in geschreven woorden.
Turks is de moedertaal.
Daarnaast wordt er in Turkije ook Koerdisch, Arabisch, Armeens en Grieks gesproken. Wereldwijd spreken 150 miljoen mensen de Turkse taal en haar dialecten.
Reacties. De letter "r" (ar) is in het Engels zachter van klank dan in het Nederlands. Hij wordt in het Engels meestal niet rollend uitgesproken en klinkt mee zoals bij ons op het eind van een woord.
De Engelse taal gebruikt het Latijnse alfabet en bestaat uit 26 letters.
De veulens die in 2022 ter wereld komen, dienen te beginnen met een T, U of V.
Veulen registreren
De beginletter voor de veulennamen 2022 is de letter S.
Guinness World Records noemt het Khmer, dat in Cambodja gebruikt wordt en 74 tekens kent, maar het sinds 1821 gebruikte Cherokee-alfabet kent zelfs 85 tekens.
Op een steen van ongeveer negen centimeter breed is het oudste alfabet ter wereld aangetroffen, afkomstig uit de 15e eeuw voor christus. Het halaham - wat de Arabische variant is van ons ABC - lag aan de basis van het oud-Arabische alfabet. Niet alleen een bijzonder wetenschappelijke vondst, maar ook Nederlands succes.
Het cyrillische of kyrillische schrift (Oekraïens: кирилиця, kirilitsa; Russisch: кириллица, kirillitsa; Servisch: ћирилица/ćirilica, Macedonisch en Bulgaars: кирилица/kirilica) is een alfabetisch schrift waarvoor in de loop der eeuwen een aantal alfabetten zijn ontwikkeld voor gebruik in verschillende talen.