U gaat met koud weer naar buiten en heeft al snel het gevoel dat u naar het toilet moet. Dit komt omdat uw lichaam reageert op kou.Deze reflex zorgt ervoor dat uw blaas aangespannen wordt.Bij aanspanning van de blaas kan het gevoel ontstaan dat u moet plassen.
Waarschijnlijk komt dit doordat de huid rondom de plasbuis kouder wordt." De plasbuis is namelijk erg gevoelig en strooit bij kou sneller het gevoel rond dat je moet plassen. Hetzelfde gebeurt wanneer iemand met blote voeten op een koude vloer loopt, zegt de uroloog. Ook dan moeten mensen eerder naar het toilet.
Bij aandrangincontinentie ontstaat er plots een drang om te plassen. Dit type urineverlies noemen we ook wel urge-incontinentie. Van zodra er aandrang is om naar het toilet te gaan, is er al urineverlies. Uit onderzoek blijkt dat de aandrang om te plassen door koude te maken heeft met een bepaalde sensor bij de blaas.
Als je meer dan 3 liter per 24 uur plast, lijd je mogelijk aan polyurie. In extreme gevallen kun je tot 20 liter per dag plassen! Je moet ook 's nachts vaak plassen. Soms gaat het overmatig plassen gepaard met een droge mond en een groot dorstgevoel.
Een blaasontsteking wordt niet door kou veroorzaakt, maar door bacteriën. Vaak is poepbacterie E. coli de schuldige. Vooral bij vrouwen kunnen bacteriën die thuishoren in de darmen makkelijk de blaas bereiken, omdat de anus en plasbuis bij vrouwen dicht bij elkaar liggen.
Na het vrijen. Doordat tijdens het vrijen bacteriën in de plasbuis komen. Na vrijen met een condoom of pessarium. Vooral als u ook een zaaddodend glijmiddel gebruikt.
Blijf veel drinken: 2 tot 3 liter per dag (bijvoorbeeld water, thee of melk). Ga direct plassen als u voelt dat u moet. Plas de blaas helemaal leeg.
Het antwoord is simpel: om je urinebuis schoon te maken. Tijdens de seks kunnen verschillende bacteriën in je urineweg terechtkomen en als je deze er niet 'uit plast', kun je last krijgen van een blaasontsteking. Dus, geen zin in zo'n pijnlijk souvenir? Loop na afloop dan vooral even naar de wc.
Er wordt aangeraden om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Bij deze vochtinname gaat een volwassene gemiddeld 5 tot 8 keer per 24 uur naar het toilet. Plast u 8 keer of minder op een dag? Dan wordt dat gezien als een normale plasfrequentie.
Water verspreidt zich
Daar valt geen exact antwoord op te geven. Ten eerste plas je een glas water dat je gedronken hebt niet in één keer ook weer uit. Het water zal zich in het lichaam verspreiden en zich dus mengen met het water dat het lichaam al bevatte.
Probeer na het vrijen wel je blaas goed leeg te plassen. Zo voorkom je dat de ontsteking verergert. En je partner moet ook niet vergeten zich goed schoon te maken vooral onder de voorhuid met lauw water. Blaasontsteking is overigens niet besmettelijk.
Urine 37° C.
Voornamelijk je nieren, blaas en plasbuis. De oorzaak: deze infecties komen vaak voor bij vrouwelijke fietsers, omdat bacteriën in je zeem vrij gemakkelijk naar je blaas kunnen komen. De symptomen: als je merkt dat je meer tijd op het toilet doorbrengt - en je niet lekker zit als je daar bent - heb je wellicht een UWI.
Daalt de concentratie natrium in je bloed (doordat je heel veel drinkt) dan zal je juist veel moeten plassen en krijg je trek in zoute snacks. Hoeveel vocht je heb je nu echt nodig? Heb je flink gezweet dan is het daarom zaak niet alleen water te drinken.
Urineretentie is een ophoping van urine in de blaas, omdat men niet meer kan plassen of slechts kleine beetjes plast. Retentie betekent letterlijk: vasthouden. Als u opeens niet meer kunt plassen (acute urineretentie) kan er pijn ontstaan, omdat de blaaswand uitrekt.
Dikwijls zijn koude voeten een uiting van een verminderde circulatie, waarbij je kunt kijken naar het aanbod van de slagaderen, maar ook naar de afvoer via de aderen. Zo komen koude voeten veel voor bij ouderen met bijvoorbeeld een verslechterde hartfunctie, of vernauwingen in de slagaders.
Stress als oorzaak
Iemand die stress ervaart zal waarschijnlijk een verhoogde hartslag hebben, wat ervoor kan zorgen dat de nieren harder gaan werken en dus meer urine produceren. Ook is er een theorie die meer plassen in stressvolle tijden toeschrijft aan de verhoogde aanmaak van het stresshormoon cortisol.
De nieren zijn belangrijke organen. Ze kunnen meten of het lichaam voldoende, te veel, of te weinig vocht heeft. Is er te veel vocht in het lichaam, dan maken ze veel urine en als er een tekort is, dan maken ze maar weinig urine aan. Veel drinken betekent dus ook veel plassen.
De blaas. Uw blaas heeft twee functies: opslaan en afvoeren van urine. Bij volwassenen varieert de blaasinhoud van 350 tot 500 milliliter. Als deze hoeveelheid urine in de blaas zit, krijgt u meestal het gevoel dat u moet plassen.
Sommige mensen raken opgewonden als ze over iemand heen plassen of als iemand anders over hen heen plast. Plasseks (een golden shower) kan worden gezien als vorm van BDSM, omdat er meestal sprake is van een ongelijke machtsverhouding.
Voor velen nog steeds een fabeltje, maar steeds meer onderzoeken wijzen uit het dat helpt: een kwartiertje blijven liggen na het vrijen. Desnoods met een kussentje onder je kont. Zo geef je de spermacellen de kans om de baarmoeder in te glijden. Maar overdrijf niet en ga vooral niet op je hoofd staan!
Fruit met een lage zuurgraad
Omdat fruit voor een groot deel uit water bestaat, is het goed voor je blaas. Maar zuur fruit kan je blaas irriteren. Kies liever voor fruit met een lage zuurgraad, zoals (water)meloen, perzik, banaan, kokosnoot of papaja.
Wist je dat stress ook een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van een blaasontsteking? Stress kan namelijk zorgen voor een verminderde weerstand. Met een lage weerstand zul je vatbaarder zijn voor virussen, zoals een verkoudheid, griep of een koortslip, maar ook een blaasontsteking.
Gember is een ontstekingsremmer, het is een ware heelmeester voor je immuunsysteem. Wanneer je last hebt van een pijnlijke keel, blaasontsteking of griep, kan gember veel goeds doen om je immuunsysteem te ondersteunen. Dit komt door de stof capsaïcine.