Een goed onderhemd blijft netjes in je broek zitten en zorgt ervoor dat je nooit met een blote rug komt te staan, hierdoor komt de koude wind niet rechtstreeks op je huid en spieren. Katoenen onderhemden nemen het vocht / zweet op van je lichaam, hierdoor blijft dit niet op je rug liggen.
Waarom onderhemd: De functie van een onderhemd
Een onderhemd houdt je warmer in de winter. Een onderhemd houdt je koeler in de zomer. Een onderhemd werkt als een schild voor je 'gewone' kleding. Transpiratie, huidvetten, schilfers worden opgevangen door een onderhemd.
Onder een overhemd draagt u een ondershirt. Een ondershirt is een effen t-shirt met goede pasvorm, in een onopvallende kleur. Een ondershirt zorgt ervoor dat het overhemd niet doorschijnt.
Wanneer u een nette indruk wilt maken draagt u het overhemd altijd in uw broek. Voor formele gelegenheden draagt u het met een stropdas. Zonder stropdas laat u enkel het bovenste knoopje open. Voor een informele uitstraling kunt u de mouwen opstropen en eventueel het overhemd uit uw broek laten.
De pasvorm van het overhemd moet de pasvorm van het pak volgen. Onder een licht getailleerd kostuum hoort een licht getailleerd overhemd, onder een extra slank gesneden pak draagt u een slim fit dress shirt. Een pak dat ruimer valt kan ook een ruimer overhemd hebben.
Bij een 3-delig pak (colbert met vest/gilet ) draag je geen riem. Je riem draag je met het uiteinde aan de linkerzijde van je taille. De juiste riem lengte is die lengte als je de middelste opening gebruikt. Hoe gladder en donkerder je schoenen, hoe formeler en zakelijker je uitstraling.
Meestal is het aan te raden om de knoopjes van je polo dan vast te doen. Draag je de polo met een jasje, kies dan voor een wat dunnere, lichtere stof, zoals katoen of linnen. Met een wollen colbertje gaat een polo meestal niet goed samen.
U kunt het overhemd dragen totdat de vlekken te zien en/of te ruiken zijn en het overhemd er dof uitziet. De meeste mensen wassen hun overhemden vaker dan nodig - waarschijnlijk om er zeker van te zijn dat ze goed voor de dag komen. Dat kan naturlijk geen kwaad, al zullen uw overhemden wel sneller slijten.
De lengte van het overhemd
Mik op een lengte tussen je broeksriem en je kruis. Sommige hemden net langer dan je broeksriem, andere bijna tot aan je kruis, dat hangt een beetje af van de stijl van het hemd.
Trek je broek over het overhemd.
Als je je broek nog niet aan hebt gedaan, doe dit dan nu eerst. Trek de broek op tot aan je taille en duw de onderkant van het overhemd erin. Sluit de rits en knoop de broek dicht. De onderkant van het overhemd moet comfortabel in de taille van je broek zitten.
Je kunt ervoor kiezen om je T-shirt zichtbaar of onzichtbaar onder een trui te dragen. Ga je voor een nette of zakelijke look? Kies er dan voor om je T-shirt onzichtbaar onder je trui te dragen. Bij een casual of speelse look kan het juist leuk zijn om iets van je T-shirt te laten zien.
Stijltip 2: Kleur van T-shirt
Mocht je een T-shirt onder je overhemd dragen adviseren wij om bij een zwart overhemd een zwarte T-shirt te dragen. Hierdoor voorkom je dat je geen wit randje ziet wanneer je de bovenste knoop open draagt.
Kies dus bij voorkeur voor een v-hals ondershirt met dunne boord. Draag je je overhemd altijd helemaal dicht omdat je bijvoorbeeld een das draagt? Dan kun je uiteraard ook voor een ondershirt met ronde hals kiezen. Draag je een ondershirt onder een trui, dan is het belangrijk dat de kraag aansluit bij de trui.
Verreweg de meeste vrouwen zien hun man het liefst in een strakke boxershort. De voornaamste reden die hiervoor aangedragen werd, laat zich raden: vrouwen vinden het mooi en sexy om de contouren van de man te zien. Strakke boxershorts worden gezien als lingerie voor mannen.
Wassen, wassen, wassen
Hoewel de kans op besmetting niet groot is, raadt Buikx toch aan om het ondergoed elke dag te verschonen.
De allerbelangrijkste reden is hygiëne, dus voor de frisheid. Ondergoed is er altijd wel geweest. Vroeger was vaak de bovenkleding zo ruw dat het ondergoed je beschermde tegen die schurende laag. En de kleding was moeilijk te wassen, dus door ondergoed werd de bovenlaag minder snel vies.
Puntje in je broek is voor de meeste dames toe te passen, eenvoudig met juist wel net het verschil in je totale look; je set staat veel beter, met bijkomend voordeel dat je ook nog slanker toont.
Vaak is het zo dat de overhemden voor een korte broek een wat luchtig karakter hebben. Dat doe je door een losser model met een dunnere stof te dragen. Daarmee laat je zien dat het overhemd bedoeld is voor de zomermaanden. Door hier een korte broek onder te dragen kom je helemaal goed voor de dag.
Het is absoluut niet goed voor de stof om jeans te vaak een wasbeurt te geven. Lucht ze gewoon vaak genoeg om geurtjes te vermijden. Vlekken kan je er best afwassen, zonder de volledige jeansbroek nat te maken. Gewone truien en broeken kan je zeker vijf keer dragen voor ze gewassen moeten worden.
' dan is het antwoord JA. Je kunt iedere dag een T-shirt aan, ongeacht de temperatuur, het gaat om de manier waarop je het shirt draagt. Zo kun je er altijd voor kiezen om een T-shirt aan te doen met daaroverheen een vest. Heb je het warm, dan trek je je vest uit.
Deze keer: hoe vaak moet je kleding in de was? Nederlanders wassen hun kleding gemiddeld 10,9 keer per maand, bleek in 2020 uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Vrouwen doen het vaker dan mannen, plattelanders vaker dan stedelingen.
Poloshirt in je broek? Het is moeilijk om definitief een regel op te stellen. Het advies luidt als volgt: draag je een korte broek dan mag een polo over je broek komen. Met lange broeken is het wel netjes om de polo in je broek te steken.
Hoe draag je een pak? U draagt het onderste knoopje van het colbert ten allen tijde open. Dit geldt ook voor het gilet, al mag u hier van afwijken. De stropdas hoort boven de riem en onder uw navel te vallen.
Het omhoog zetten van uw polokraag ziet er al snel wat kakkerig uit. Het lijkt alsof er een stijlvolle uitstraling wordt gesuggereerd. Doe de kraag maar gewoon omlaag, omdat het totaal niet functioneel is om deze omhoog te doen. Het is eigenlijk een achterhaald modebeeld.