Hoe meer licht er gebruikt moet worden, hoe slechter voor je batterijduur. De donkere modus zorgt er automatisch voor dat er minder licht gebruikt moet worden waardoor je batterij minder snel leeg loopt. Je kunt de donkere modus activeren via Instellingen › Scherm en helderheid › Weergave .
Kijk naar de apps
Scrol naar beneden en je ziet welke apps het meest van de accu vreten. Wellicht kun je deze apps vaker links laten liggen. Of juist door ze helemaal af te sluiten. Kijk daarom ook of een app veel actief is geweest op de achtergrond; dit doe je door in dit scherm op de naam van een app te tikken.
Bij de batterij-instellingen op je telefoon kun je precies zien welke app op je telefoon de meeste batterij verbruikt. Het batterijverbruik ligt volgens Poort vooral aan de mate waarop de smartphone en de apps gebruikt worden. Over het algemeen gaat je telefoon het snelst leeg door het spelen van spelletjes.
Een bepaalde app gebruikt te veel stroom
Als de batterij van je iPhone snel leegloopt, kan dat liggen aan een bepaalde app die onredelijk veel stroom verbruikt. Dit is te checken in de instellingen van de iPhone: Ga naar Instellingen. Ga naar Batterij.
Laad je telefoon nooit 's nachts op
Vroeger lag dat anders. Toen zaten er in telefoons nikkel-cadmiumbatterijen. Deze batterijen werden lui als je ze te lang achter elkaar oplaadde. Dat probleem hebben de moderne lithium-ionbatterijen niet.
Een normale iPhone-batterij moet elke één tot twee dagen weer worden opgeladen.
Populaire apps als Facebook, Instagram, Spotify en Candy Crush Saga zijn een aanslag voor de accuduur van Android-smartphones. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse bedrijf AVG waarover Cnet bericht.
1. Automatische helderheid uitschakelen. De functie waarbij je scherm automatisch de helderheid van je scherm instelt, is een functie die veel batterij kan slurpen. Door het feit dat je telefoon constant gebruikt maakt van de lichtsensoren, verbruikt deze dus ook batterij.
Je iPhone verbruikt namelijk veel batterij als het scherm aan staat, zelfs als je je telefoon niet gebruikt. Je kunt er dan ook voor kiezen om je telefoon zichzelf zo vaak mogelijk te vergrendelen als mogelijk is. Daarmee gaat je scherm uit en verbruik je minder batterij.
Een iPhone-accu gaat na iedere oplaadcyclus achteruit. Één cyclus is het eenmalig opladen van 0 naar 100 procent. Hang jij je iPhone al aan de lader als deze nog 20 procent batterijlading over heeft? Dan duurt het iets langer dan één keer opladen voordat je accu een volledige cyclus ondergaat.
Zware apps, oftewel grote apps zijn ook grote batterij verbruikers. Denk bijvoorbeeld aan de Netflix app, Spotify, Facebook of apps zoals Skype en WhatsApp waarmee je kunt videobellen. Maak je geen gebruik van deze apps dan zal je batterij waarschijnlijk een stuk langer meegaan.
Schakel meldingen uit, bijvoorbeeld van WhatsApp-groepsgesprekken. Bij elke melding gaat het scherm aan, en dat kost energie. Gebruik een adblocker en vermijd apps met reclame. Schakel Batterijbesparing (Android), Spaarstand (Samsung), of Energiebesparingsmodus (iPhone) in.
Is je iPhone 6S batterij aan vervanging toe? Gaat je iPhone 6S batterij nog maar heel kort mee? Laat ons dan je iPhone 6S batterij vervangen voor € 49,- inclusief montage en BTW.
Om al je geopende apps in de appkiezer te bekijken, voer je een van de volgende stappen uit: Op een iPhone met Face ID: Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm en stop in het midden van het scherm. Op een iPhone met een thuisknop: Druk tweemaal op de thuisknop.
Hitte en kou zijn slecht voor je batterij
Hitte is erg slecht voor je batterij. Een temperatuur tussen de 20 en 30 graden is prima. Bij 35 à 40 graden treedt er veel slijtage op. Leg je toestel dus nooit in de zon, onder je kussen of op een andere warme plek.
Hoe warmer de smartphone, hoe harder het apparaat vaak werkt aan taken die op de achtergrond draaien. Een warme smartphone verbruikt daarom vaak veel energie.
Zo controleer je het batterijverbruik: 'Apps' > 'Instellingen' > 'Apparaatonderhoud' > 'Batterij' > 'BATTERIJVERBRUIK'. Controleer de resterende batterijlading en tijd die het apparaat nog kan worden gebruikt.
Een accu slijt sneller of raakt defect door onder andere: - Te diepe ontlading. Afhankelijk van het model loodaccu mag deze nooit dieper ontladen worden dan 80%. Bij een normale startaccu mag deze maximaal (slechts) 20% ontladen worden!