De quokka heeft geen natuurlijke vijanden en ze hebben in de loop der tijd hun angst voor mensen verloren. Ze komen heel dichtbij en zijn daardoor een populaire toeristische attractie geworden. Tennisser Roger Federer met een quokka.
De quokka valt onder de wallaby's en is familie van de kangoeroe. Ze hebben dan ook een buidel en hun jongen worden joeys genoemd. Ook springen ze om zich voort te bewegen. De quokka lijkt altijd te lachen, maar eigenlijk is dit gewoon de vorm van hun mond.
De Quokka kost rond de 25 euro. Voor die prijs krijg je een waterbestendige hoofdlamp, die maximaal 80 lumen levert.
Het gelukkigste dier ter wereld? Dat is de quokka! De quokka is een wallaby, oftewel het zusje van de kangoeroe. Mocht je de quokka als huisdier willen hebben, dan moet je wel even in Australië gaan wonen.
Quokka's offeren hun eigen jong
Terwijl de meeste diersoorten de confrontatie aangaan om hun jongen te beschermen, ziet de quokka dat niet zo zitten. Wanneer ze in gevaar zijn, gooien ze met gemak hun jong uit de buidel. Deze zal vervolgens gaan piepen en zo de aandacht trekken van het roofdier.
Honden beseffen dus zeer goed dat ze op dat moment grappig zijn. Uiteraard zal de humor van de hond wel nooit erg veelzijdige vormen aannemen. De complexe aard van de humor van de mens valt niet te evenaren. Maar toch kunnen we er dus van uitgaan dat honden wel degelijk over een soort gevoel voor humor beschikken!
Onderzoek heeft in het verleden al aangetoond dat beesten, net als mensen, (primaire) emoties vertonen zoals angst en blijdschap. Studies die verschillende wetenschappers, zoals gedragsbioloog Jonathan Balcombe, doen geloven dat dieren ook over een gevoel voor humor beschikken.
Het diertje is een wallaby, een soort kangoeroe, uit het zuidwesten van Australië. Ze hebben een ruige bruinkleurige vacht die rond de kop wat rossiger wordt.
Deze kangoeroe, welke als wetenschappelijke naam Setonix brachyurus heeft, is volwassen op een leeftijd van ongeveer anderhalf ? twee jaar en kan in het wild tot 10 jaar oud worden.
De quokka weegt 2,5 tot 5 kg en is 40 tot 54 cm lang, met een relatief korte staart voor een buideldier, 25 tot 30 cm lang. Zijn grofharige vacht is grijsbruin op de rug en wordt bleekgeel onder de buik. Het is een gedrongen dier, met ronde oren en een korte, brede kop. De levensduur is 5 tot 10 jaar.
Wist je dat hyena's kunnen lachen? Nou ja, het klink als gelach, maar eigenlijk is het een soort schreeuwen. Aan dit geluid herkennen de dieren elkaar.
Varkens zijn sociale en intelligente dieren. Ze worden vaak in één adem genoemd met slimme dieren als mensapen en dolfijnen. Uit verschillende studies blijkt dat hun cognitieve vaardigheden te vergelijken zijn met die van kinderen van rond de vier jaar.
Chimpansees staan met stip op nummer 1 in de lijst van de slimste dieren. Ze weten hun omgeving namelijk te manipuleren in hun eigen voordeel.
Haften leven het kortst van alle volwassen dieren. Ze worden daarom ook wel eendagsvlieg genoemd. Na een bestaan van 2 jaar als nimf in het water veranderen ze in vliegende volwassen insecten, paren en sterven.
Volgens de studie van de Universiteit van California is van minstens 65 diersoorten vastgesteld dat ze lachgeluiden maken, inclusief de mens. Op de lijst staan veel primaten, maar ook meer verrassende diersoorten zoals bijvoorbeeld de das, kangoeroe, orka en bepaalde vogelsoorten.
Zeker 65 diersoorten kunnen lachen, waaronder mensapen, vossen, koeien en vogels. Vrijwel de meeste diersoorten lachen volgens de onderzoekers zacht en onopvallend, zoals de korte piepjes van de rat of het gegrinnik van de mensaap.
De quokka, een wallaby ter grootte van een teddybeer die alleen in het zuidwesten van Australië voorkomt, blijkt kwetsbaar op het vasteland, waar hij te maken krijgt met invasieve roofdieren en habitatverlies. Maar op Rottnest Island, voor de kust bij Perth, groeit de quokka-populatie als kool.
1. Poes. Poezen zijn intelligent. Ze voelen aan wanneer hun baasje ziek is en geven het baasje dan extra aandacht.
Met de komst van de lijst wordt het straks niet meer mogelijk om exotische zoogdieren te houden, te fokken of te verhandelen en kan illegale dierenhandel en stroperij beter worden tegengegaan. Dit betekent bijvoorbeeld dat dieren als de serval, Russische dwerghamster en de egel niet meer toegestaan worden als huisdier.
De vossen waren al wat tammer dan hun wilde voorouders. Sinds het begin van de 20ste eeuw werden deze vossen al gefokt, waardoor de eerste stappen van het domesticatieproces al waren gezet. Vervolgens werden de tamste vossen steeds gekozen om zich voort te planten, in een zeer strenge selectie.
Dieren hebben verstand. Ze hebben hersenen en gebruiken die, net als wij: om de wereld te ervaren, om te denken en te voelen en om de problemen op te lossen waarmee ze worden geconfronteerd. Net als wij hebben ze een persoonlijkheid. Ze hebben stemmingen en emoties; ze lachen en spelen.
Het dier met de krachtigste beet ter wereld is de zeekrokodil. Hij klapt zijn kaken met maar liefst 3510 kg op elkaar. Ter vergelijking: een mens heeft een bijtkracht van zo'n 80 kilo en een Duitse herder van 108 kilo. De zeekrokodil kan wel zeven meter lang worden en als hij de kans krijgt, valt hij graag mensen aan.