Geniet meer van je wijn:Water kan de smaakpapillen reinigen en je in staat stellen om de diverse smaakprofielen van verschillende wijnen beter te waarderen. Het houdt ook je mond schoon en verfrist, waardoor elke slok wijn zo aangenaam mogelijk blijft.
In een standaard wijnglas van 100 cc zit 10 gram pure alcohol. Als je de helft vult met water en de andere helft bijvult met wijn zit er slechts 5 gram pure alcohol in. Het alcoholpercentage van dit glas wordt dan de helft lager.
Deze praktijk is mogelijk ontstaan als een manier om vuil water op smaak te brengen of zelfs te ontgiften, zoals in Rome gebeurde. Het toevoegen van koud water of gesmolten sneeuw diende ook om wijnen vers te houden in de hitte. De Grieken introduceerden ook het concept van het verdunnen van wijn met water als een teken van status.
De wijn staat voor gerechtigheid terwijl het water symbool is voor barmhartigheid. Daarover wordt een zegen gesproken waarna men verder gaat met handen wassen en een zegen over het brood. Hiervandaan komt dus water bij de wijn doen, een oeroud symbolisch begrip.
De tranen van de wijn zijn de olieachtige druppels die langs de kelk glijden als het glas wordt gewalst. Tranen die traag glijden en erg olieachtig zijn zouden een indicatie zijn voor een hogere alcoholgraad of suikergehalte. Wijnen van mindere kwaliteit vormen dan meer waterachtige tranen tot geen tranen.
“Alcohol heeft eerst een onderdrukkend effect op het centrale zenuwstelsel.Je bent sneller ontspannen, waardoor je ook sneller in slaap zult vallen. Bij rode wijn zal dat zelfs nog sneller zijn dan witte, omdat die vaker een hoger alcoholpercentage heeft.
Uiting van emotie
De tranen schieten je in de ogen wanneer je ontroerd bent. Maar je kunt ook huilen van vreugde, van boosheid, woede of verdriet. Je kunt trouwens ook janken, grienen, snikken en ga zo maar door.
De praktijk van het toevoegen van water aan de wijn die voor het offer wordt gebruikt, gaat bijna terug tot het begin, en er is altijd een sterke symbolische betekenis aan gegeven. Het water vertegenwoordigt de hele mensheid, de menselijke natuur zelf, terwijl de wijn Christus vertegenwoordigt .
Hoewel het niet toevoegen van water ongeoorloofd is, heeft het geen invloed op de geldigheid van het sacrament. Wat deze handeling betekenisvol maakt, is wat het vertegenwoordigt: het water is Christus' menselijkheid en de wijn zijn goddelijkheid . De vermenging van het water en de wijn in de kelk symboliseert de incarnatie van Christus.
Het gezegde betekent dat iemand bij een geleverde dienst of product meteen met contant geld moet betalen, om problemen te voorkomen. Varianten hiervan zijn 'geld bij de boter' of 'geld bij de vis'. Je kan met de uitdrukking ook aangeven dat een persoon moet doorpakken.
In een andere Joodse referentie van rond 60 v.Chr. lezen we: 'Het is schadelijk om alleen wijn te drinken, of om alleen water te drinken, terwijl wijn gemengd met water zoet en heerlijk is en iemands genot vergroot ' (2 Makk. 15:39). In de oudheid waren er niet veel dranken die veilig waren om te drinken….
In een fles wijn zitten zes standaardglazen alcohol. Als je iedere dag wijn – of elke andere soort alcohol – drinkt, zal het risico op veel soorten kanker toenemen, waaronder borst-, darm-, long-, keel-, en slokdarmkanker.
Er is niets mis met het drinken van water naast je glas wijn. Maar als je ze mengt, verdun je de kwaliteit van de wijn . Je drinkt de wijn niet meer zoals de maker het bedoeld heeft.
Dat we dikker worden van bier is ook een fabeltje. In een pils zitten 44 calorieën per 100 ml, in wijn 70 tot 80 calorieën per 100 ml. Wijn drink je meestal in een klein glas. In een glas bier kan gemiddeld 250 ml, dus in de praktijk heb je evenveel calorieën binnen na een wijntje of biertje.
Water bij koffie
Maar in eerste instantie heeft dit glas water een heel ander doel. Koffie is een goedje wat de smaakpapillen optimaal kunt prikkelen, maar na een aantal slokken proef je het minder goed. Door water tussendoor te drinken neutraliseer je de smaak, waardoor je de koffie weer beter kunt proeven.
Sonal legde uit: "Als het om wijn gaat, mag er geen water aan worden toegevoegd, omdat het de smaak van de drank zal verdunnen . Het is een drank die op zichzelf moet worden genoten. Bij het maken van dranken met whisky moet men ervoor zorgen dat er niet meer dan een paar druppels water aan worden toegevoegd.
Jezus veranderde water in wijn om te bewijzen dat Hij de bron van het leven is . Het veranderen van water in wijn bood een symbool van het nieuwe spirituele leven dat Jezus de mensheid brengt. Wanneer we het eerste wonder van Jezus vergelijken met dat van Mozes, geeft het ons inzicht in het contrast tussen wet en genade.
De Bijbel wijst alcoholgebruik niet af, maar alcoholmisbruik wel. Wijn komt veelvuldig voor, zowel positief als negatief. Het meest gebruikte argument voor christenen om te drinken is het feit dat de Here Jezus water in wijn veranderde (Johannes 2).
Niet alleen was oude wijn erg sterk, en ze wilden de voorraad wat oprekken, maar ze hadden ook het idee dat de wijn op de een of andere manier het water zuiverde, waardoor het water veiliger werd om te drinken . Dit is dus de reden waarom de vroege christenen water en wijn mengden tijdens de eucharistie.
Toegegeven, het idee dat iemand water in wijn verandert, klinkt meer als mythen en legendes, maar Johannes verzekert ons herhaaldelijk dat zijn getuigenis waar is – dat deze dingen echt gebeurd zijn.
De verandering van water en wijn betekent dus de door Christus bewerkstelligde transformatie van het tijdelijke in het eeuwige, van het aardse in het hemelse en van het menselijke in het goddelijke.
Het drinken van water tussen glazen wijn door kan helpen om het alcoholgehalte in het bloed te verminderen en bevordert verantwoord drinken. Dit kan ook helpen om een kater de volgende dag te voorkomen of te verminderen.
Leven zonder tranen is de keerzijde van leven met tranen. Leven zonder tranen krijgt betekenis door de ervaring van ogen met tranen. Nog sterker is de belofte van Jesaja dat 'de Heer Heer de tranen van alle aangezichten zal afwissen' (25:8; vgl. 35:10; 65:19).
Bij het snijden van uien komt zwavel vrij. Dat stofje reageert op water (en dus ook oogvocht), en die reactie creëert een zwavelverbinding die ervoor zorgt dat je ogen geïrriteerd raken en beginnen te tranen.
Huilen is eigenlijk iets heel moois: je lichaam troost zichzelf. Huilen zorgt namelijk dat je even helemaal kan ontladen en het zorgt ook nog eens voor ontspanning. Bij huilen komen er 'endorfinen' vrij. Dat zijn hormonen die ervoor zorgen dat de pijn in je hoofd iets verzacht.