'Het heeft eenvoudigweg te maken met de turbulentie in de atmosfeer die wordt veroorzaakt door temperatuursverschillen. ' 'De flikkering die je waarneemt, is een gevolg van afbuiging van het licht in die turbulente lucht. Warme lucht is ijler dan koude lucht en geeft een lichtjes andere brekingsindex.
Als de lampen flikkeren, dan heeft u in de meeste gevallen last van lekspanning. Lekspanning ontstaat doordat de stroomleiding van de LED lampen in de buurt loopt van een andere stroomleiding met een hoge spanning. Omdat LED verlichting nauwelijks stroom nodig heeft, stroomt er een lage spanning door deze leiding.
Er zijn verschillende redenen waarom een lamp flikkert. In de meeste gevallen wordt het flikkeren van een lamp veroorzaakt door een verandering in voltage, waardoor het licht opeens gedimd wordt. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. TL buizen flikkeren altijd even als je deze aanzet.
Wanneer de verschillende lijnen bij elkaar in de buurt komen, kan dit overslag of sluiting veroorzaken. In het donker ook zichtbaar als een lichtflits. De overslag/sluiting veroorzaakt een spanningsdip in het netwerk en daardoor kunnen in huis de lampen knipperen.
Over Algol
Op dit moment kun je de ster Algol 's nachts zien knipperen. Elke 69 uur daalt zijn helderheid tot slechts 30 procent van zijn normale niveau, en tien uur later is hij weer op vol vermogen. De naam Algol betekent 'demon' in het Oudarabisch en zijn gedrag houdt astronomen al bezig sinds de oudheid.
Ondanks dat Sirius in det zuidelijke hemelkoepel ligt, is de ster bijna overal te zien behalve vanaf breedtegraden boven 73° noorderbreedte. Voor sommige steden in het noorden komt de ster ook niet erg hoog op: slechts 13° boven de horizon gezien vanuit Quebec, Canada.
Het licht van een ster recht boven je legt maar een korte weg af door de atmosfeer.Daardoor knippert de ster slechts zwak aan de hemel. Het licht van een ster vlak boven de horizon legt een lange weg af door de atmosfeer. Daardoor lijkt hij veel heviger te knipperen.
LED gaat knipperen als je de onjuiste dimtechniek gebruikt
Fase afsnijding (aanduiding "RC"), fase aansnijding (aanduiding "RL"), TRIAC, 0-10V, 1-10V, DALI, puls en nog meer. Hoe je verlichting gedimd kan worden, staan doorgaans op de dimmer zelf of op de verpakking / in de handleiding van de dimmer.
Het lampje gaat na elke 100 gebruiksuren knipperen als herinnering dat je het koolstoffilter moet reinigen of vervangen.
Licht verspreidt zich door middel van atomen
Als een lichtbron, bijvoorbeeld een gloeilamp, licht uitzendt, verspreidt het zich doordat de lichtdeeltjes op atomen botsen. Het licht kan meteen doorgestuurd worden, zoals wanneer twee biljartballen op elkaar botsen.
Knipperen is een natuurlijke functie van het oog.Om het oog vochtig te houden en te beschermen tegen vuil, wordt het ooglid regelmatig kortdurend gesloten en weer geopend. Het knipperen met het oog gebeurt in een reflex. Een knippering duurt 0,3 Ã 0,4 seconde.
Lamp kapot: je ziet dat een lamp niet werkt
Dat kan tijdens het rijden zijn, als je net de auto start of als je ergens geparkeerd staat. Meestal gaat het om bepaalde lampen waarvan je het defect opmerkt. Als een koplamp defect is, dan merk je dat tijdens het rijden. Je hebt minder zicht aan één kant van de auto.
Als je een voltmeter hebt, sluit deze dan aan over de pennen van de led; als de spanning in beide gevallen (bijna) hetzelfde is als de batterijspanning, is de led vrijwel zeker kapot. Als de spanning in één geval 1,9 volt bedraagt, gaat het mogelijk om een infrarode led (die dan ook nog gewoon goed kan zijn).
Kapotte lichtbronnen kunnen voor kortsluiting zorgen, zelfs als het led lampen zijn.
Dit is de zogenaamde lekstroom of inductiespanning. Eenmaal de spanning voldoende is, wordt deze ineens ontladen wat resulteert in kort nagloeien van de lamp. Dit is niet gevaarlijk en leidt niet tot een vermindering van de levensduur van de lamp maar het kan wel vervelend zijn.
Knipperen met je lichten mag in Nederland uitsluitend 'ter afwending van dreigend gevaar'. Alleen bij gevaarlijke situaties mag je dus je groot licht gebruiken om mensen te waarschuwen.
Led lamp is niet dimbaar
Wanneer je niet-dimbare led lampen met een dimmer op dimstand zet, ontvangen de lampjes onvoldoende voeding waardoor deze gaan knipperen. Dit kan een stroboscoopeffect geven. Oplossing: Indien je led wilt dimmen, dien je dimbare led lampen op een led dimmer aan te sluiten.
De slimme verlichtingsproducten van IKEA werken met de Zigbee Light Link, een openstandaardprotocol voor bediening op afstand. De lichtbronnen vormen samen een netwerk waardoor ze boodschappen van de ene naar de andere lamp kunnen sturen.
Je kan de standaardinstellingen van je IKEA slimmeverlichtingsproducten terugzetten (terugkeren naar de fabrieksinstellingen). Voor lichtbronnen: Verzet de lichtschakelaar zes keer snel na elkaar.
LED lampen kunnen gaan knipperen als de LED lampen zelf niet dimbaar zijn. Als de lampen niet dimbaar zijn is het niet mogelijk om deze te dimmen, zelfs niet met een LED dimmer.
Ja, ook Philips, Osram, Megaman of de huismerken (van bv AH of de HEMA) LED lampen kunnen kapot. Hoe kan dat nu? Hieronder een uitgebreide lijst met redenen waarom een LED lamp kapot kan gaan (die we allemaal hebben ervaren). De lamp kan kapot gaan door: te hoge temperatuur, te hoge spanningen en mindere kwaliteit.
Wat is de levensduur van LED verlichting? LED spots gaan gemiddeld 35.000 branduren mee. Dit is natuurlijk niet voor iedere lamp hetzelfde, dus u kunt ervan uitgaan dat de minimale levensduur van LED ongeveer 20.000 branduren is, en de maximale levensduur ongeveer 60.000 branduren.
De ster met de grootste schijnbare helderheid (afgezien van de zon!) is Sirius, de hoofdster in het sterrenbeeld Grote Hond. Sirius is vooral in de wintermaanden goed zichtbaar. Hij staat linksonder het opvallende wintersterrenbeeld Orion.
Sterren staan zo ver weg dat het echte 'puntbronnen' zijn, maar planeten vertonen piepkleine schijfjes (om die te zien is een sterk vergrotende verrekijker of een kleine telescoop nodig). Elk punt op zo'n klein planeetschijfje flonkert weer op zijn eigen manier, en al die flonkeringen middelen elkaar enigszins uit.
Aan de hemel zien planeten eruit als heldere sterren. Zie je een ongewoon heldere 'ster', dan is het dus waarschijnlijk een planeet, zoals Venus of Jupiter. Mars valt op door zijn oranjerode kleur. Planeten flonkeren ook minder sterk dan sterren, doordat het geen puntvormige lichtbronnen zijn maar kleine schijfjes.