Je naam voldoet niet aan ons naamsbeleid. Je hebt je naam in de afgelopen 60 dagen gewijzigd of je hebt te vaak geprobeerd je naam te wijzigen. Je bent eerder gevraagd je naam op Facebook te bevestigen. Je naam komt niet overeen met de naam op een item uit onze lijst met identiteitsbewijzen.
Tik rechtsboven in Facebook op en tik vervolgens op je naam. Tik op Je gegevens in Info bekijken. Scrol omlaag naar ANDERE NAMEN. Tik rechts van de naam die je wilt bewerken of verwijderen op .
Als je een volledig nieuwe naam wil introduceren, dan kan dat een tijdje duren (lees: een heeeeeel tijdje). Ter voorbeeld: voor een Facebookpage waarvoor wij de naam moesten wijzigen, kregen we pas na 2 maand goedkeuring van Facebook. Maar de aanhouder wint. Teken ook meerdere keren beroep aan.
Achternaam wijzigen
Een verzoek tot wijziging van uw achternaam kunt u indienen bij Justis. Hiervoor gelden strenge voorwaarden. Op de website van Justis leest u wat de voorwaarden zijn en hoe u een verzoek indient.
De ambtenaar van de burgerlijke stand voert de naamswijziging door in uw geboorteakte. Verder wordt uw naamswijziging automatisch doorgegeven aan bepaalde overheidsinstanties die zijn aangesloten op de Basisregistratie personen (BRP). Andere instanties moet u zelf informeren dat uw achternaam is gewijzigd.
De beslissing over de naamswijziging volgt meestal 20 weken na de indiening van uw verzoek. Bent u het niet eens met de beslissing? Dan kunt u bezwaar indienen bij Justis.
Ga naar de info-tab op je facebookpagina en pas je URL aan bij je pagina informatie via bewerk. Facebook checkt automatisch of je nieuwe naam beschikbaar is. Klik op maak en je zult zien dat je URL meteen wordt veranderd. Vergeet de wijziging niet door te voeren op je website enz.
De naam op je profiel moet de naam zijn die je in het dagelijks leven gebruikt. Deze naam moet ook op een identiteitsbewijs of document staan dat voorkomt op onze lijst met identiteitsbewijzen.
Klik vanuit je profiel op Facebook rechtsboven op je profielfoto. Klik op Instellingen en privacy. Klik op Instellingen. Ga onder Algemene profielinstellingen naar Gebruikersnaam.
Chat, email en telefoonnummer van de Facebook klantenservice
Er bestaat geen manier om rechtstreeks contact op te nemen met Facebook. De klantenservice heeft geen e-mail of chat. Er is ook geen telefoonnummer (Nederland) bekend. Hierdoor kun je niet bellen met de klantenservice.
Tik rechtsboven in Facebook op . Tik op Pagina's. Tik op Maken en vervolgens op Aan de slag. Volg de aanwijzingen op het scherm.
Ga op een computer of mobiele telefoon waarop je je eerder hebt aangemeld bij je Facebook-account naar facebook.com/login/identify en volg de instructies. Meer informatie over hoe je je wachtwoord opnieuw kunt instellen als je weer in je account kunt.
Stap 1: Ga naar instellingen – Log in op je Facebookaccount en ga naar “instellingen”. Deze vind je terug rechtsboven als je op het driehoekje klikt. Stap 2: Algemene accountinstellingen – Je krijgt nu een overzicht van de algemene instellingen van je account. Onder naam en gebruikersnaam vind je het emailadres terug.
Doopnamen toevoegen of verwijderen kan via de rechtbank. Formeel heet dit een verzoek tot voornaamswijziging. Aan de hand van praktijkvoorbeelden illustreert onze advocaat wat de voorwaarden zijn, hoe een dergelijke procedure in zijn werk gaat en aan welke criteria de rechter toetst.
Om een voorouder te eren, of de associatie aan familie of de afkomst te versterken, kan iemand de wens hebben om ook de naam van die persoon te dragen. Het kan ook zijn dat een tweede of derde naam bij de aangifte na geboorte is vergeten. Het is dan mogelijk die extra naam of namen alsnog toe te voegen aan de doopnaam.
Als je je voornaam wil laten wijzigen, dan moet dat via de rechtbank. Daar moet je dan een verzoekschrift indienen. Je hebt daar een advocaat voor nodig. Voor het veranderen van de voornaam van een minderjarige moet een van de ouders of de voogd het verzoek indienen.
Sinds 1998 kunnen ouders hun kind de achternaam van de vader óf moeder geven. Deze keuze is mogelijk bij de geboorte, erkenning, adoptie en gerechtelijke vaststelling van het vaderschap. Als meerderjarige kunt u de naamskeuze herzien en alsnog kiezen voor de naam van de andere ouder.
Uw oorspronkelijke achternaam terug wilt krijgen na een echtscheiding. Uw achternaam wilt wijzigen omdat deze niet-Nederlands is. Uw achternaam wilt wijzigen omdat u een ongepaste of bespottelijke achternaam hebt. Uw achternaam wilt wijzigen omdat deze zeer veel voorkomt.
Op de Nederlandse Familienamenbank vind je de herkomst van een achternaam en ook waar die in Nederland het meeste voorkomt. Op Geneanet kan je je achternaam traceren in heel Europa. Hou bij Geneanet wel in gedachten dat de verspreiding van een naam uit de database komt van de stambomen in dat systeem.
De dubbele achternaam kan uit maximaal twee namen bestaan en wordt zonder koppelteken geschreven, dus bijvoorbeeld Jansen De Boer. Zo krijgen ouders de keuze voor bijvoorbeeld: Jansen, De Boer, Jansen De Boer en De Boer Jansen.