Als je telefoon te heet wordt, kan de lithium-ion-accu beschadigd raken. Daardoor veroudert de batterij sneller, waardoor hij sneller leegloopt. In heel extreme gevallen kan een oververhitte accu ook in brand vliegen.
Schakel dan vliegtuigmodus in. Door vliegtuigmodus in te schakelen maakt uw telefoon geen verbinding meer met netwerken, zoals het mobiel internet, wifi en bluetooth. Zo koelt uw telefoon sneller af.
Warme telefoon, lege accu
Je kan de gratis app AIDA 64 gebruiken om de temperatuur van je smartphone te meten. Als je telefoon actief is dan is een temperatuur tussen 37 en 45 graden bij normaal gebruik acceptabel.
De volle zon kan de temperatuur in een gesloten ruimte sterk laten oplopen. Er ontstaat een soort van broeikaseffect en dit is de oorzaak van een oververhitte smartphone. Naast je telefoon in de zon of een warme ruimte te laten liggen, kan de telefoon ook uit zichzelf oververhit raken.
Leg je smartphone niet in de koelkast.
De plotse warmteverandering kan de interne componenten beschadigen. Wat je wel kan doen, is je smartphone even uitschakelen en in een goed geventileerde ruimte plaatsen voor een paar uur. Geen koelkasten dus!
Het warm worden van de iPhone vormt verder geen gevaar, het is een normaal proces en zal geen schade veroorzaken aan het toestel.
iPhone laten afkoelen
Schakel je iPhone uit. Stop met opladen (als je iPhone wordt warm tijdens opladen). Verwijder je smartphonehoesje (als je er een gebruikt). Leg je iPhone uit de zon en plaats hem in de schaduw.
Als jouw iPhone oververhit is, laadt hij traag of zelfs helemaal niet meer op. Daarnaast werkt de flitser niet en worden zware apps, zoals spelletjes of navigatie, trager.
Over het algemeen zijn telefoon opladers veilig en is het risico op vlammen zo klein dat het geen reden tot bezorgdheid zou moeten zijn. Echter, elk elektronisch apparaat in je huis kan vlamvatten, ook telefoonopladers.
Risico op brand
Het is dus niet zo dat je telefoon 's nachts opladen heel schadelijk is omdat de batterij dan 'overstroomt'. Toch raden sommige partijen, waaronder verzekeraars en de brandweer, af om je toestel voor het slapengaan aan de oplader te leggen. Dit heeft vooral met het risico op brandgevaar te maken.
Vooral het 's nachts opladen is gevaarlijk omdat je er dan geen toezicht op houdt. Omdat je slaapt en daardoor niet ziet wanneer de batterij vol is, kan het apparaat gaan 'overladen' met het risico dat de lader of het apparaat zelf oververhit raakt en in brand vliegt.
Kan ik een oplader alsmaar in het stopcontact laten zitten? Als er geen apparaat meer op is aangesloten, kun je de oplader beter loshalen. Als de oplader in het stopcontact blijft zitten, verbruikt hij nog steeds wat energie. Dit noemen we ook wel sluipverbruik.
Een iPhone is ontworpen voor temperaturen tussen de 0 en 35 graden Celsius. In een auto loopt de temperatuur nu vaak zelfs op tot boven de 45 graden, dus neem je iPhone altijd mee en laat hem zeker niet in de auto liggen.
Als uw adapter te heet wordt betekent dit vaak dat hij overbelast wordt. Dit betekent in veel gevallen dat de adapter versleten is en niet meer het vereiste vermogen kan leveren. In dit geval is het verstandig uw adapter te vervangen zodat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.
Draait op iOS 15, laatste software-update in 2021
Dit betekent dat je de iPhone 7 volledig en veilig kan gebruiken tot september 2022. Dit zou de laatste software-update moeten zijn, want Apple ondersteunt iPhones gemiddeld 6 jaar.
Wanneer heeft het zin om mijn iPhone accu te vervangen? Als je iPhone in aanmerking komt, heeft het nog niet altijd zin om de accu te vervangen. In veel gevallen is de gezondheid van de accu nog goed, en kun je er nog jaren mee vooruit.
Apple zegt dat de gemiddelde levensduur van een iPhone maximaal drie jaar is, maar veel mensen zien de prestaties na ongeveer twee jaar afnemen, maar sommige mensen houden hun iPhones tot vijf jaar voordat ze besluiten een upgrade uit te voeren en een nieuw apparaat te kopen. , misschien vanwege het geld dat ze ...
De laders kunnen brandgevaar opleveren als de connectoren (stekkers) overladen worden of wanneer er kortsluiting ontstaat. De komt vaker voor bij USB-laders die verkeerd zijn geproduceerd. De connectoren van deze laders worden te heet waardoor ze smelten of zelfs exploderen en in brand vliegen.
U vraagt zich af hoe groot het risico op brand is bij het gebruik van een druppellader. Als de motor en de druppellader in goede conditie zijn is het risico verwaarloosbaar. Vele accu's staan in de winterperiode aan een druppellader.
Een laptop adapter kan warm worden bij gebruik. Dit is een normaal effect en een gevolg van de werking van de transformator in de adapter. De transformator zet de wisselspanning van het lichtnet om in gelijkspanning die de laptop nodig heeft. Hierbij gaat energie verloren die als warmte vrijkomt.