Kippensoep bevat het stofje carnosine.Dit stofje komt van nature ook in ons lichaam voor en helpt ons immuunsysteem om verkoudheid en griep ons lichaam uit te werken. Volgens Amerikaans onderzoek zou dit stofje in de soep een heilzame werking hebben. Daarnaast zou de soep de luchtwegen openzetten.
Kippensoep: het is niet alleen lekker maar zou ook extreem goed zijn om een griepje te verdelgen. De soep zit boordevol vitaminen waardoor je snel weer zou aansterken. En wat blijkt? Kippensoep heeft wel degelijk een invloed op hoe snel je geneest van het griepvirus.
Kippensoep zit boordevol groenten
En ook dat maakt kippensoep natuurlijk hartstikke gezond. Er zit onder andere een flinke hoeveelheid vitamine C en vitamine K in deze groenten, net als een hoop andere mineralen die ons immuunsysteem vooral in de winter goed kan gebruiken.
Kippensoep is het wondermiddeltje onder alle voedingswaren. Zo'n beetje alle goede stoffen die je maar kan verzinnen zitten erin: eiwitten, vitaminen en mineralen. Het zorgt ervoor dat jij niet uitdroogt en werkt de slechte stoffen sneller je lichaam uit. Kippensoep is vooral goed ter bestrijding van griep.
Het aminozuur cysteïne in de kip zou helpen het slijm in de longen te verdunnen. Daarnaast houdt de bouillon je neus- en keelholte warm en vochtig en helpt het tegen uitdroging.
Voor een heldere bouillon: De bouillon mag niet koken, voor een heldere bouillon moet de temperatuur net onder het kookpunt blijven. Door koken wordt de bouillon troebel. Tijdens het trekken van de bouillon kan een schuimlaag ontstaan.
Kippensoep bevat het stofje carnosine. Dit stofje komt van nature ook in ons lichaam voor en helpt ons immuunsysteem om verkoudheid en griep ons lichaam uit te werken. Volgens Amerikaans onderzoek zou dit stofje in de soep een heilzame werking hebben. Daarnaast zou de soep de luchtwegen openzetten.
6. Eiwit is essentieel voor een goede weerstand. Eiwit is een belangrijke bouwstof voor ons lichaam om cellen te kunnen produceren, waaronder de anti-lichamen en enzymen van het immuunsysteem. Eet dus voldoende (biologisch) vlees, vis, eieren, bonen en peulvruchten.
Veel mensen verwarren gewone verkoudheid met griep. Griep is meestal een ernstigere ziekte dan verkoudheid en griep gaat gepaard met koorts. De symptomen van een gewone verkoudheid verdwijnen in het algemeen sneller en complicaties (zoals een longontsteking) komen slechts zelden voor.
Soep, en liefst kippensoep
Soep – en vooral de stoom van hete soep – kan die symptomen verlichten. Bovendien is ook aangetoond dat kippensoep, op basis van bouillon, een ontstekingswerende werking heeft en de ontwikkeling van slijm tegengaat. Doe er nog een pepertje of wat gember in, en het effect is optimaal.
Soep kan het beste afgekoeld worden zonder de deksel op de pan of afgedekt met een platte zeef zodat er geen vliegen of ander ongedierte bij kunnen.
Crackers en geroosterd brood liggen niet zwaar op de maag en zijn daarom een goede lichte maaltijd als je ziek bent. Banaan eet makkelijk weg, geeft energie en zit vol kalium. Dit mineraal heb je met name nodig als je veel vocht hebt verloren of als je overgegeven hebt.
Yoghurt. Yoghurt bevat een bacterie genaamd Lactobacillus reuteri en blokkeert de virussen die je lichaam binnendringen en je ziek maken.
Citroen en grapefruit zijn je beste vrienden in de strijd tegen griep. Ze bevatten veel vitamine C én helpen je lever bij het afvoeren van gifstoffen. Bovendien bevatten ze veel antioxidanten die je immuunsysteem versterken, vooral dan in het witte gedeelte van de schil.
Appelsap goed voor de gezondheid? Sommige mensen drinken appelsap omdat dit positief zou zijn voor bijvoorbeeld hun huid, botten, spieren of hart, of om te detoxen of ontgiften. Maar er is onvoldoende bewijs dat appelsap hierbij zou helpen.
Bij soep in blik gaat het niet alleen om wat er in het blik zit, maar ook om het blik zelf. In veel voedingsmiddelen uit blik of pak zit de hormoonverstorende stof Bisphenol A, oftewel BPA. Je valt er echt niet meteen dood door neer, maar het kan wel schade aanrichten aan de gezondheid.
Wanneer je wil afvallen is het aan te raden om brood en granen te vervangen door bouillon. Daardoor krimpt de maag weer tot een normale omvang. Daarnaast vul je de maag door twee kommen kippensoep te gebruiken. Hierdoor komen er verzadigingshormonen vrij, zodat je een bevredigd gevoel hebt na het eten (3).
Er zitten 62 kilocalorieën in 1 soepkom (250 gram) kippensoep. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'kippensoep'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Het schuim dat op je soep komt bij het mixen kan absoluut geen kwaad. Het kan zelfs zeer lekker zijn, zo'n luchtig, schuimend soepje. Het schuim komt aan de oppervlakte omdat je met je mixer lucht in de soep mixt. Die lucht komt dan bovendrijven in de vorm van kleine belletjes, schuim dus.
Voor het maken van consommé, een heldere bouillon, komt een laagje schuim juist van pas. Dit gebeurt door het toevoegen van eiwitten. Hierin verzamelen zich alle onzuiverheden en door het afschuimen, in dit geval klaren of clarifiëren genoemd, ontstaat er dan een zeer heldere substantie.
Voor sommige bereidingen mag het vlees nog bevroren gebruikt worden (soepvlees). Een half uur voor bereiding op kamertemperatuur laten komen komt het vlees ten goede. Rundvlees is 6 tot 12 maanden diepgevroren houdbaar mits bewaart bij -18 gr.