De Kinder-recepten kennen veel smaaknuances en verschillende texturen. Dat maakt ze zo lekker en verschillend van elkaar. Een van de geheimen achter deze variaties is de voortdurende zoektocht naar een optimale balans tussen de natuurlijke vetten in ingrediënten als melk, cacao en hazelnoten.
Het advies aan klanten is om Ferrero Kinder Schoko-Bons met houdbaarheidsdatum 05-10-2022 of eerder niet op te eten. Klanten kunnen de chocolade terugbrengen en krijgen dan hun geld terug.
De witte uitslag wordt ook wel 'bloom' genoemd en ontstaat als chocolade te warm wordt, waardoor de cacaoboter die erin verwerkt zit smelt. Wanneer het vervolgens weer afkoelt stolt en kristalliseert de cacaoboter, waardoor er een witte waas ontstaat. Dit wordt vetbloom genoemd.
Ingrediënten Kinder Chocolate: Superieure melkchocolade 40% (suiker, melkpoeder, cacaoboter, cacaomassa, emulgatoren: lecithinen [soja], vanilline), suiker, magere, melkpoeder, palmolie, boterconcentraat, emulgatoren: lecithinen [soja], vanilline.
Chocolade voor
Het verhaal van Kinder begint in 1968, in het hart van het kleine stadje Alba, Italië. Hier zou een oprecht idee uitbloeien tot het Kinder dat we vandaag de dag kennen.
FERRERO BREIDT ZICH VERDER UIT
Na uitbreidingen in de jaren vijftig naar Duitsland, België en Frankrijk, opent het Italiaanse familiebedrijf Ferrero in 1963 een kantoor in Nederland. Het eerste product dat op de Nederlandse markt wordt gelanceerd is Mon Chéri. NUTELLA® volgt niet lang daarna (1965).
Ferrero is de producent van iconische merken die generatie na generatie in trek zijn, waaronder nutella, Ferrero Rocher, Tic Tac, Kinder en Raffaello, producten die aanwezig zijn en verkocht worden in meer dan 170 landen.
Chocolade, erg rijk aan vetten, is zeer geschikt voor het maken van desserts of gebak, maar is niet makkelijk verteerbaar voor kleintjes. U kunt dus tussen 2 en 3 jaar beginnen met het geven van bij voorbeeld fruit met gesmolten chocolade.
Het FAVV laat vanavond weten dat verschillende producten van het merk beter niet opgegeten kunnen worden omdat ze mogelijk besmet zijn met salmonella. In verschillende EU-lidstaten werd al een salmonella-uitbraak vastgesteld.
De witte waas op de chocolade is gelukkig geen schimmel, en is gewoon veilig om te eten. Die witte uitslag heet bloom en komt vanuit de chocolade zelf.
Kinder Bueno is een tussendoortje met een unieke smaak, omdat het een lekkere melkachtige vulling met hazelnoot combineert met een knapperige dunne wafel, volledig overgoten met een laagje heerlijke Kinder chocolade en bovenop versierd met pure chocolade.
Kinder Bueno is een chocoladereep van confiserie Ferrero en van het merk Kinder. Naast de gewone reep bestaat er ook Kinder Bueno White en Kinder Bueno Dark, met respectievelijk witte en pure chocolade in plaats van melkchocolade. Kinder Bueno wordt gemaakt in de fabrieken van Ferrero in Villers-Écalles.
Kinder Ferrero Duplo 10 Reepjes - ADLMarkt.nl.
Kan chocolade bederven? Check ook altijd de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Na deze datum is de chocola heus niet direct bedorven, maar gaat de smaak wel langzaam maar zeker achteruit.
Michele Ferrero was de zoon van een chocolatier. Het was zijn droom om chocolade te maken voor kinderen, maar waar de hele familie van kan meegenieten. Zo ontstond er een heerlijke traktatie met als kern familiewaarden: Kinder Chocolate.
De ontdekking van chocolade
Chocola is bij wijze van toeval ontdekt door een Tolteek. Deze Tolteken waren een stam welke in Midden- en Zuid-Amerika leefden. Historici zijn het oneens hoe lang geleden deze ontdekking gedaan is door de Tolteken, maar het is minstens 2000 jaar geleden.
Baby 6 maanden
Maar ook fruit is belangrijk, als het maar gepureerd is: banaan, mango, appels en peren, gaan er vaak in als koek. En een stukje ontbijtkoek, dat mag ook, omdat daar flink wat ijzer in zit.
Wil je een gezond stukje chocolade eten, kies dan voor rauwe chocolade. In deze chocolade zit veel meer cacao dan in andere soorten chocolade. Daarnaast worden de bonen koud gemalen in plaats van gebrand; hierdoor blijven de gezonde stoffen beter bewaard.
Als je 10 tot 25 gram pure chocolade per dag eet ben je al gezond bezig. Het is aan te raden om niet meer dan 100 gram pure chocolade per dag te eten en maximaal 200 gram per week.
De tegenvallende oogst van hazelnoten in Turkije kan leiden tot prijsstijgingen voor producten zoals Nutella van het Italiaanse zoetwarenconcern Ferrero. De prijs van hazelnoten op de grondstoffenmarkt is de laatste weken sterk gestegen. Dat komt door de oogst van de noten in Turkije, 's werelds grootste producent.
Becel en Boerinneke lijken qua samenstelling in grote lijnen op Nutella. Maar het kan ook met een pak minder zoetigheid. Galler doet er maar 5,2 gram suiker in - minder dan een klontje per boterham.
Ferrero, oorspronkelijk afkomstig uit Piëmont in Italië, heeft van dit lastige probleem een slimme oplossing gemaakt door een zoete pasta te maken van hazelnoten, suiker en een beetje van de zeldzame cacao. De voorvader van Nutella® werd geboren.