Je kunt enzymrijke honing gebruiken voor huidproblemen, maar ook gewoon als huidverzorging. Vanwege de antibacteriële en desinfecterende werking verwijdert honing onzuiverheden en vuil. Bovendien voelt je huid lekker zacht aan na het gebruik van honing.
Honing voor een gezonde huid
Door de antibacteriële en desinfecterende werking wordt je huid grondig gereinigd. Onzuiverheden en vuil worden verwijdert met honing. Daarna voelt je huid heerlijk schoon, fris en zacht aan. Honing werkt goed als gezichtsreiniger of masker en ondersteund het herstel van de droge huid.
Masseer de honing in op je huid en spoel het er vervolgens af met voldoende water. Ook is het mogelijk om honing te gebruiken als gezichtsmasker. Breng de honing aan op je gezicht en laat het ongeveer 10-15 minuten op de huid zitten voor je het er afspoelt.
Honing helpt bij het voorkomen van rimpels
Voor maximale voordelen is het het beste om onvervalste en rauwe honing te gebruiken. Dit komt omdat rauwe honing ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen heeft en rijk is aan antioxidanten ( 4 ).
Rauwe honing voedt de huid en helpt deze te genezen. Het is tevens een natuurlijke vochtinbrenger, wat betekent dat het vocht in je huid trekt. Samen met de antibacteriële werking zal het een schoon gevoel geven.
Honing. Honing bevat vitamines, mineralen, eiwitten en stoffen die het vocht vasthouden en zo de bovenste huidlaag kunnen herstellen. En dat is nog niet alles: honing werkt zelfs antibacterieel. Smeer de honing meerdere keren per dag op je lippen en je krijgt opnieuw een zachte zoenmond.
Honing helpt tegen acné
Reinig je gezicht eerste goed en dep dan wat honing op het puistje. Laat het zo'n 15 tot 30 minuten zitten en spoel de boel dan weer af. De roodheid is meteen verdwenen en het puistje gaat sneller weg.
Honing heeft veel gezonde vitaminen zoals B5 en vitamine E. Deze vitamine zijn erg goed voor je haar en hebben een positieve invloed. Het versterkt je haar en stimuleert ook haargroei. Je kunt honing met veel verschillende producten mixen zoals olijfolie, avocado en zelfs knoflook.
Pure honing mag niet oplossen in water
Doe dan een lepeltje met wat honing in een glas warm water. Lost het direct op dan heb je te maken met honing die is vermengd met suikerstroop. Blijft het aan de lepel hangen en moet je er je best voor doen om het op te lossen, dan is het hoogstwaarschijnlijk honing.
Mee-eters en puistjes kun je beter niet uitknijpen. Daar wordt het vaak alleen maar erger van. Ook kun je littekens krijgen. Maar als je er toch niet van af kunt blijven, dan kun je het volgende doen als je een 'rijp puistje' hebt (met een dikke, witte kop).
Eczeem zorgt ervoor dat de zuurgraad van de huid wordt beschadigd. Honing hersteld hierin de balans. Het bestellen van honing of honingzalf gaat eczeem tegen en zorgt ervoor dat de jeuk vermindert en je minder krabt. De werking van honing is niet alleen goed voor eczeem, maar ook voor andere huidaandoeningen.
Honing bestaat uit veel gezonde voedingsstoffen. Honing bevat namelijk: Enzymen, deze eiwitten helpen beschadigd (huid)weefsel voor nieuw (huid)weefsel te vervangen. Mineralen, zoals calcium, fosfor, magnesium en ijzer.
Verzadigd vet
Bij het eten van honing zit je relatief laag op deze schaal, omdat 100 gram honing ongeveer 0 gram vet bevat. Dit betekent dat je per portie van 29.8 gram Honing ongeveer 0 gram suiker binnen krijgt. Dit is in totaal 0 procent van je dagelijkse maximum aan verzadigd vet.
Heb je last van acne en een erg droge huid door bv behandeling met roaccutane of benzoylperoxide dan kan een dun laagje vaseline wel weer goed doen. Vaseline houdt het verdampen van water tegen, maar niet het uitvloeien van talg. Het verstopt de porien dus niet.
Koelen met ijs kan natuurlijk helpen om zwellingen af te laten nemen, dus waarom zou het niet werken bij ontstoken puistjes? Helaas werkt het toch niet hetzelfde. IJs kan wel tijdelijk de pijn verminderen door de huid er omheen te verdoven.
Een ijsblokje is de perfecte manier om jouw puistje weg te halen in 1 uur. Normaal gebruik je een ijsblokje om blessures te genezen en om zwelling te voorkomen. Nu kan je ijs gebruiken om jouw puistjes snel te genezen. Het ijsblokje zal ervoor zorgen dat de ontsteking minder rood en zichtbaar is.
Bedek je haar met plastic en laat de honing intrekken.
Laat het minstens 2 uur intrekken. Als je lang haar hebt dat moeilijk onder het plastic blijft zitten, draai je haar dan in een knot en zet het met speldjes vast als je het honingmengsel hebt aangebracht, en doe daar het plastic overheen.
Waarschijnlijk ben je al bekend met de voordelen van honing voor je haar. Honing is een natuurlijke bevochtiger en helpt tegen droog en beschadigd haar. Voor je haarverzorging kun je het beste Manuka honing gebruiken.
Olijfolie is perfect wanneer je droog of poreus haar hebt. Het verzorgt grof en beschadigd haar en maakt je haarstrengen weer soepel, zacht en glanzend. Olijfolie kun je ook perfect gebruiken als pre-shampoo.
Breng dan zodra je een puistje ziet verschijnen een goede exfoliant met salicylzuur gebruiken zoals die van Dr. Jetske Ultee aan; salicylzuur maakt de porie schoon. Daaroverheen breng je wat benzoylperoxide of verdunde tea tree olie aan op je huid. Deze stoffen doden de bacteriën die de ontsteking veroorzaken.
Een onderhuidse pukkel is een ontsteking onder je huid en drukt dus hard tegen de huid aan. Daardoor wordt hij rood en kan hij pijnlijk aanvoelen. Onderhuidse puisten ontstaan meestal op je gezicht, rug en billen, maar kunnen ook voorkomen op andere plekken van je lichaam.