Wanneer de kittelbloem in gin wordt gelegd, kleurt de gin blauw omdat het licht basisch is. Wanneer gin wordt samengevoegd met tonic, wat zuur is, kleurt het mooi roze!
Tonic bevat kinine, een zeer bittere stof. Kinine fluoresceert. Wanneer het met UV-licht wordt beschenen, zal het zelf blauw licht beginnen uitschijnen.
Matthew Hartings, professor chemie aan American University, legt uit dat gin en tonic afzonderlijk heel verschillend smaken. Toch zijn de moleculen van beide vloeistoffen gelijkaardig, waardoor ze tot elkaar aangetrokken worden en lekker smaken als je ze samenvoegt.
De natuurlijke ingrediënten van gin zijn antioxidanten die je huid soepel, veerkrachtig en jong houden. Daarnaast helpt het bij het verminderen van ontstekingen en het tegengaan van huidveroudering. De jeneverbessen waarvan onze kwalitatieve gin wordt gemaakt, bevatten flavonoïden.
Heel gek is dat niet; gin is door zijn soepele, maar toch kruidige smaak perfect om te mixen. Heerlijk te drinken als gin-tonic dus, maar ook in combinatie met een fruitsap of als cocktail. Gin puur drinken wordt minder gedaan, maar kan natuurlijk wel. Echte liefhebbers van gin-tonic moeten het zeker ook eens proberen.
'Gin is één van de "gezondste" sterke dranken omdat het enorm weinig calorieën bevat,' zegt mixologist Neil Mitchell uit Shoreditch. Juniper, de bes waarvan gin wordt gemaakt, helpt ook bij de spijsvertering.
Gin-tonics zijn toegestaan zolang de hoeveelheid gin niet meer dan 3,5 cl bedraagt. Een glas trappistenbier overschrijdt de hoeveelheid alcohol van een standaardglas en mag daarom niet gedronken worden als je moet rijden. Bovendien hou je het beter op minder dan tien standaardglazen per week.
Je lever doet er 1 tot 1,5 uur over om een standaardglas alcohol af te breken. Na die tijd kan je over het algemeen weer rijden.
Jeneverbessen zitten barstensvol goede eigenschappen
Het hoofdingrediënt van gin zijn jeneverbessen en die zijn hartstikke goed voor je. De jeneverbes helpt tegen infecties, als je een vervelend hoestje hebt en zelfs bij nierproblemen.
Bij regelmatig gebruik houdt toner je huid gehydrateerd, reinigt en vernauwt het de poriën, brengt het de pH-waarde weer in evenwicht en wast het overtollige olie weg. En als je favoriete toner ontstekingsremmende eigenschappen heeft, helpt hij ook roodheid veroorzaakt door acne of puistjes te verminderen.
Mensen die gin drinken zijn sexy.
Het onderzoek is gehouden tussen 30.000 mensen tussen de 18 en 24 jaar uit 21 verschillende landen. Meer dan de helft, maar liefst 59%, gaf aan zich energiek en zelfverzekerd te voelen en 42,5% zei na een glas gin tonic on top of the world te zijn qua sexappeal.
Gin is zeker te mixen met frisdrank. De basis van het immer populaire drankje Gin & Tonic bestaat zelfs uit gin gemixt met de frisdrank tonic. Gin is van zichzelf meestal niet zoet. Om een zoet drankje te creëren kun je gin prima mengen met zoete frisdranken zoals cola, fanta, sprite of zelfs cassis.
Tijdens de World Gin Awards 2021 riep de gerenommeerde organisatie achter deze awards de Brugse Gold Swan Gin uit tot de beste gelagerde gin ter wereld. De Gold Swan Gin heeft een alcoholgehalte van 60% en krijgt minstens een jaar om op eikenhoutenvaten te rijpen.
Ingrediënten. Ingrediënten: Koolzuurhoudend water, suiker, voedingszuur: citroenzuur, natuurlijke aroma's, natuurlijk aroma van zwarte bes, kleurstof: anthocyanen, wortel- en saffloerconcentraten, zoetstoffen: acesulfaam K en sucralose, aroma: kinine, Bevat kinine.
Gordon's Pink Gin & Tonic: Perfect gemixt met tonic en klaar om te drinken. Brengt de frisse, kenmerkende jeneverbessmaak in evenwicht met de zoetheid van frambozen, aardbeien en een vleugje rode bes.
Een klassieke gin-tonic bestaat uit 50 ml gin en 200 ml tonic. In calorieën betekent dat 100 voor gin en 74 voor tonic: in totaal 174 calorieën. Een gin-tonic met tonic zero telt 104 calorieën, vergelijkbaar met een glas bier of wijn.
Op je fles gin staat over het algemeen “London dry” of “distilled”. Die benamingen geven aan welk productieproces is gebruikt voor de gin. Het verschil zit hem in de regelgeving: London dry gin bestaat uit graanalcohol en botanicals (kruiden en specerijen).
Gin en wodka worden beide gemaakt met neutrale alcohol. Wat is dan het verschil tussen wodka of gin stoken? Bij gin worden jeneverbessen en andere botanicals aan de drank toegevoegd. Als je die ingrediënten ook bij wodka zou toevoegen, kan je het resultaat ook gin noemen.
Hoe wordt het gemaakt? Gin is een gecompliceerd produkt. De basis bestaat uit neutrale, zo zuiver mogelijke alcohol waaruit Gin van topkwaliteit wordt gecreëerd. Hieraan worden natuurlijke mengsels kruiden en specerijen toegevoegd, de "botanicals".
Voordelen van 2 weken geen alcohol
Je slaapt beter. Je huid wordt gezonder. Je leverwaarden en cholesterolgehalte dalen. Je kunt makkelijker afvallen.
Bombay Gin & Tonic bevat een alcoholpercentage van 6,5%.
Er bestaat geen enkel middeltje om sneller nuchter te worden. De lever heeft zijn tijd nodig om alcohol af te breken en werkt in zijn eigen onverstoorbare tempo van gemiddeld anderhalf uur per standaardglas alcohol dat je gedronken hebt. Niets kan dat proces versnellen.
Een standaardglas alcohol blijft ongeveer 1,5 uur in je bloed.Ieder extra glas is 1,5 uur extra. Dit is de tijd die het lichaam nodig heeft om één glas af te breken.
Gin is de meest gebruikte sterke drank voor cocktails, denk hierbij aan de klassieke gin-tonic of Tom Collins.
Door toevoeging van jeneverbessen (of sleedoornbessen in het geval van sleedoorngin), krijgt hij zijn specifieke smaak. De smaak van gewone gin is erg droog (in tegenstelling tot sleedoorngin), waardoor hij zelden puur wordt gedronken.