Spiegels zijn gemaakt van ongehard glas met aan de achterkant een dunne laag refelcterend zilver of aluminium materiaal. Om dit materiaal te beschermen is het afgedekt met enkele laklaagjes. Bij vlakke/normale spiegels zien we dankzij het terugkaatsen van de lichtstralen ons zelf in de spiegel.
Een spiegel is gemaakt van glas. Maar hoe kan het dat je jezelf kunt zien in een glasplaat? Dat komt doordat ze er in de spiegelfabriek een laagje metaal achter aan toevoegen. En niet zomaar metaal: zilver.
Een normale spiegel reflecteert omdat er achter het glas een dun laagje metaal zit. Bij doorkijkspiegels is dat laagje extreem dun, het bestaat soms maar uit enkele metaalmoleculen. Daardoor laat het een deel van het licht door, terwijl het meeste licht wordt weerkaatst.
De meeste spiegels bestaan uit een glazen plaat met op de achterkant een dun laagje reflecterend materiaal, veelal zilver of aluminium. Ter bescherming van het reflecterende laagje is dit afgedekt met enkele laklaagjes. Er zijn ook spiegels die bestaan uit een glanzend gepolijste, vlakke metalen plaat.
De eerste spiegels werden door de Romeinen en Egyptenaren gemaakt door ronde koperen of bronzen schijven te polijsten totdat ze zodanig blonken dat men zijn of haar spiegelbeeld erin kon zien. Vaak werd aan die spiegels een handvat bevestigd.
De productie van een spiegel begint met een glasplaat. Als eerste wordt het glas in de juiste afmetingen gesneden. Daarna wordt het gereinigd met water, krijt en ceriumoxide. Dit is een fijn poeder dat wordt gebruikt voor het polijsten van glas, zoals lenzen en televisieschermen.
Spiegels zijn gemaakt van glas en metaal en kunnen zo als een orgon-accumulator (~energie-opwekker) werken. Staat je bed dus recht tegenover een spiegel, dan kan deze versnelde, onrustige energie- en etherstroom op de aura van de slapende persoon inwerken.
Dure spiegels worden met de hand gemaakt en handmatig gekleurd, hierdoor behoud het zijn waarde en zijn deze spiegels het antiek van de toekomst. Veel spiegels worden tegenwoordig massaal aangeboden op vergelijkingssites.
De oude Egyptenaren maakten rond 3000 voor christus de eerste echte (hand)spiegels. Van brons of koper werden schijven gegoten of platgeslagen en vervolgens hoogglans gepolijst om zo als spiegel dienst te kunnen doen. In de Griekse oudheid werd deze techniek overgenomen.
Ga op het geluid af. Tik met je knokkel op het oppervlak van de spiegel. Een normale spiegel klinkt dof en vlak, omdat die voor een muur hangt. Een observatiespiegel produceert een open, hol en galmend geluid, omdat er een open ruimte aan de andere kant zit.
Slijpen. Een gesneden spiegel heeft een gevaarlijke, scherpe rand. Deze kan eenvoudig weg geslepen worden en veelal word dit (PP) Plat Poli of (RP) Rond Poli gedaan. Plat poli betekent een platte kopse kant met 2 afgeschuinde zijden van +/- 1–2 mm.
Spiegelglas is verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren. De meest gebruikte diktes zijn vier en zes millimeter. Voor het bestellen van spiegelglas van 4 millimeter dikte en 150 cm hoog, 50 centimeter breed moet men €33,75 betalen. Bij een dikte van 6 millimeter en dezelfde maat is de prijs €45,-.
Ja, een gewone spiegel kan prima in de badkamer!
De kleur die een spiegel het beste reflecteert is de kleur groen. Elke spiegel heeft dus een hele lichte groene tint. Dit is goed te zien als je 2 spiegels tegen over elkaar zet, dan zie je duidelijk dat de ''Oneindigheid'' steeds groener wordt en andere kleuren verliest.
Als een object geen spiegelsymmetrie heeft wordt het chiraal genoemd. Van twee chirale objecten die elkaars spiegelbeeld zijn zegt men ook wel dat deze enantiomorf zijn.
Best een bijzonder fenomeen waar de meeste mensen last van hebben. Hoe komt dit? Het gaat erom dat we denken dat wij ons spiegelbeeld zijn. Je ziet namelijk je spiegelbeeld in de spiegel (ja, ok dat wist je wel) en dan is alles omgedraaid: je linkerkant wordt je rechterkant en je rechterkant wordt je linkerkant.
Het mere-exposure effect
Ze noemen dit ook wel het 'mere-exposure' effect. Dat houdt dus in dat je automatisch voorkeur geeft aan iets wat je vaak ziet. Zie je iets waar je niet bekend mee bent, dan vind je het minder mooi. Heel simpel dus.
Dat effect wordt ook wel het mere-exposure effect genoemd. Een herhaalde blootstelling aan een stimulus zorgt voor een positievere interpretatie. Iets wat je vaker ziet, vind je automatisch mooier. Hoe vaker je in de spiegel kijkt - en hoe ijdeler je dus bent - hoe groter de impact.
Zorg daarnaast dat je langs beide kanten in bed kunt stappen (ook als je alleen slaapt) en dat enkel het hoofdeinde tegen een muur staat (liefst in het midden en naar het noorden gericht). Ook dat zorgt voor meer balans. Volgens de feng shui mag je bed nooit onder een raam of tussen het raam en de deur staan.
3. Geen spiegel. Het kan een kinky detail zijn, een spiegel tegenover of boven het bed, maar voor een relatie is het eigenlijk niet zo goed. Het is beter om de slaapkamer reflectievrij te houden, spiegels hebben volgens feng shui namelijk een energie die onrustige slaap kan veroorzaken.
Plaats de spiegel op de plaats waar het meeste daglicht binnenkomt voor een optimaal effect om de ruimte lichter te maken. Heeft u weinig daglicht, zet dan een grote staande schemerlamp voor de spiegel of een mooie hanglamp zodat de spiegel het licht van de lamp kan weerkaatsen.