Als gevolg van een megaboete van de Europese Unie, heeft Google haar beleid voor Google Shopping advertenties aangepast en het Comparison Shopping Services (CSS) programma in het leven geroepen. Met het CSS programma krijgen prijsvergelijkers meer ruimte voor concurrentie binnen Google Shopping.
CCS staat voor Cascading Style Sheets, hiermee kan de indeling en de grafische vormgeving van een complete website worden bepaald. Een CSS wordt apart geladen van de HTML code waarmee het maken van aanpassingen eenvoudiger is. Daarnaast kan het ook helpen om de SEO waarde van een website te verbeteren.
Waar HTML zorgt voor een algemene layout, is CSS gemaakt om te details te voorzien. Denk daarbij aan onderandere de exacte positie van een element, kleuren, lettertype, letter groote en veel meer.
HTML staat voor HyperText Markup Language en vormt samen met CSS en JavaScript de basis voor elke webpagina.
CSS staat voor Cascading Style Sheets
Cascading Style Sheets, afgekort CSS is een programeertaal die zorgt voor de opmaak van HTML bestanden. Aan de basis van elke pagina op een website zit een HTML bestand, dat zorgt voor alle inhoud die je te zien krijgt (tekst, afbeeldingen, links..) .
HTML en CSS worden namelijk gebruikt om websites te bouwen en vorm te geven. Waar je met HTML de inhoud en de indeling van een webpagina kan bepalen, wordt CSS gebruikt om de webpagina van vormgeving te voorzien.
JavaScript is een scripttaal waarmee je webpagina's interactief kan maken. Een stukje van een scripttaal bestaat uit een aantal opdrachten die de browser uitvoert. De browser ontvangt deze opdrachten als een HTML-pagina wordt ingeladen. De scripttaal staat namelijk in de HTML-code.
HTML is de afkorting voor Hyper Text Markup Language. Van de HTML codering zelf zul je op een website niets zien. De browser herkent automatisch dat het bestand in HTML is geschreven en zal de codering omzetten naar koppen, lettertypes, afbeeldingen of hyperlinks. Dit noem je ook wel de statische kant van de website.
De meerwaarde van CSS.
De grote meerwaarde in het gebruik van Cascading Style Sheet is dat je niet voor elk HTML bestand een nieuw CSS bestand hoeft aan te maken, je kan namelijk binnen één Cascading Style Sheet bestand de vormgeving en opmaak voor de hele website bepalen.
Cascading Style Sheets
Terwijl HTML een markup-taal is, die de structuur van een website beschrijft, is CSS een stylesheet-taal. Het beschrijft de opmaak, ofwel de lay-out van de website. CSS is een afkorting die staat voor Cascading Style Sheets.
Met CSS kan je bepaalde onderdelen van de pagina selecteren en van uitzicht veranderen. Belangrijke eigenschappen die je kan aanpassen zijn: Typografie: lettertype, lettergrootte, regelafstand, hoofdletters, initialen, kleur van de letters, tekstschaduw... Vorm: breedte, hoogte, randen, schaduwen, afrondingen...
Nog een goede website om HTML, CSS en andere programmeertalen te leren is Codecademy. Je kunt je registreren op de website en een cursus volgen, maar je kunt ook direct beginnen met een cursus. Je krijgt een stuk uitleg en vervolgens moet je het uitvoeren en wordt er gecontroleerd of je alles goed hebt gedaan.
Afzonderlijke bestanden is een goed idee, want het maakt het makkelijk hetzelfde stylesheet voor verscheidene HTML-pagina's te gebruiken: je hoeft het stylesheet maar één keer te schrijven. Maar voor deze stap houden we alles in één bestand. We zullen een <style> element aan de HTML moeten toevoegen.
HTML leren is niet moeilijk. Het beste is vooral om eenvoudig te beginnen met het opzetten van een website met behulp van een HTML document. Deze website kan je steeds verder uitbreiden. Hierdoor kom je er ook achter wat alle HTML tags en attributen betekenen.
Het gebruik van het BODY element wordt toegelicht in het onderdeel Structuur document in de Handleiding HTML. Het BODY element markeert het begin en einde van dat deel van een HTML-document (de body), dat de weer te geven inhoud van het document bevat.
Anders dan HTML en CSS is JavaScript een echte programmeertaal én scripttaal. Dit betekent dat je er nog veel meer mee kan, maar het is dan ook wat lastiger om te leren. Maar wil je iets meer ontwikkelen dan een platte pagina, dan zul je JavaScript moeten gebruiken.
Java is een OOP-programmeertaal terwijl JavaScript een OOP-scripttaal is. Met Java worden applicaties gemaakt die in een virtuele machine kunnen worden uitgevoerd. JavaScript-code kan alleen in een browser worden uitgevoerd. Java-code moet worden gecompileerd, terwijl JavaScript-code enkel uit tekst bestaat.
JavaScript is een veelgebruikte scripttaal om webpagina's interactief te maken en webapplicaties te ontwikkelen. Naast HTML en CSS is JavaScript een van de kerntechnologieën van het wereldwijde web.
Wat is het verschil tussen PHP en HTML? PHP (Hypertext Preprocessor) en HTML (Hypertext Markup Language) gaan hand in hand met elkaar. In tegenstelling tot PHP is HTML echter statisch. Dit wilt zeggen dat HTML vooral gebruikt wordt voor de content op een website aangezien het de platte teksten kan opmaken en stylen.
HTML staat voor HyperText Markup Language. Dit is een belangrijke programmeertaal die je laat zien hoe een website georganiseerd is.
Het eerste wat je nodig hebt als je zelf een webpagina maken wilt, is een html-editor. Een goede, gratis editor die geschikt is voor zowel Windows, Mac en Linux is Brackets. Dit is de editor die ik tegenwoordig zelf het meest gebruik.
Het <nav> -element omsluit een blok met koppelingen die voor de navigatie instaan. Dit kan bijvoorbeeld een navigatiemenu van een website zijn. Spraaksynthesizers kunnen bijvoorbeeld dit element overslaan bij het voorlezen, zodat de gebruiker sneller de daadwerkelijke inhoud van het document te horen krijgt.
De tekstkleur wordt door de color property bepaald.