Maar omdat het zo dun gesneden wordt, maakt dat niet meer uit.” Ook Frans Egberts van Vleeswarenfabriek Henri van de Bilt gebruikt niet de originele ossenhaas, maar kogelbiefstuk gecombineerd met andere delen van de koe en conserveringsmiddelen: "Ossenhaas is onbetaalbaar, dat was voor de duurdere restaurants.
Carpaccio per 80gr | Bommelerwaard | €35.95 - www.DeVleesboerderij.nl.
Het is mager vlees
Kijk, we gaan je niet vertellen dat je iedere dag een bord met rood vlees naar binnen moet werken. Maar een voordeel van dit specifieke gerecht is dat het mager vlees is. En da's een stuk beter voor de lijn dan bijvoorbeeld varkensvlees.
Bij een goede carpaccio wordt daarvoor ossenhaas gebruikt, een spier die zich in de rug van runderen bevindt. Hoewel het om rundvlees gaat, is dat relatief mager vlees. De ossenhaas wordt vervolgens rauw in flinterdunne plakjes gesneden en geserveerd met dressing, pijnboompitjes, kaas en soms wat rauwkost.
Dit zijn flinterdun gesneden plakjes runderlende, de achtermuis of andere magere zachte delen. Het is een mager gerecht en valt onder de categorie rood vlees. Naast rundercarpaccio zie je ook carpaccio van bijvoorbeeld tonijn, biet en zalm.
Verdeel de carpaccio over 4 borden. Verdeel een beetje rucola er over en garneer met wat pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Bestrooi met een snufje peper en zout en druppel er een beetje truffelsaus of mayo over.
Carpaccio is een gerecht van dungesneden rauwe runderlende (contrefilet, maar zonder vetrandje, en ontdaan van alle kleine ongerechtigheden), met een dressing van mayonaise met wat citroensap, worcestersaus, melk, zout en peper. Het wordt vaak geserveerd als voorgerecht.
Zolang je de hoeveelheid rood vlees per week een beetje in de gaten houdt, is ons broodje carpaccio zeker gezond en krijg je veel gezonde eiwitten, vitamine B en K, zink, mineralen en ijzer binnen. Af en toe een broodje Carpaccio is dus een prima keuze!
Geen rauw vlees voor kwetsbare groepen
Jonge kinderen, ouderen, mensen met een verminderde weerstand en zwangere vrouwen wordt afgeraden rauw vlees te eten, zoals tartaar en carpaccio. Dit zijn risicovolle producten. Deze kwetsbare groepen moeten hun vlees altijd goed doorbakken.
Op rauw vlees kunnen bacteriën zitten. Bacteriën zijn hele kleine beestjes. Op rauw vlees zitten veel bacteriën en sommige daarvan kunnen je ziek maken. Door het eten van rauw vlees kun je bijvoorbeeld buikpijn of diarree krijgen.
Lidl biedt naast de Carpaccio een ruime collectie producten aan. Houd de wekelijkse Lidl Shop folder in de gaten om de beste aanbiedingen en acties te vinden. Naast Carpaccio, kunt u ook de volgende aanbiedingen vinden: Carpaccio met kaas en dressing, Jumbo zalm carpaccio 120g & Jumbo carpaccio rolletje 75g.
In 1 portie (60 gram) carpaccio zit: 73 kcal energie. 2 gram vet. 0,8 gram verzadigd vet.
€ 2,69. Prijs en voorwaarden zoals vermeld in de folder zijn leidend.
Koop bij een goede slager een mooi stuk ossenhaas of laat je adviseren wat voor vlees je kunt nemen. Let op: het gaat geld kosten, maar dat zal het zeker waard zijn.
Carpaccio bestellen | Albert Heijn.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? Het vlees heeft een afwijkende geur, is grauw verkleurd en plakkerig. Eet geen vlees dat er raar uitziet of niet goed ruikt.
Je kunt carpaccio bewaren tot de datum die op de verpakking aangegeven staat. Na openen kun je carpaccio nog twee dagen bewaren in de koelkast. Dit geldt uiteraard alléén als de TGT-datum nog niet verstreken is. De TGT-datum geldt nog steeds als leidend, ook na het openen.
Dus is het veilig om te eten? Ook al ziet de kleur van vlees er minder appetijtelijk uit, het betekent niet dat je het daarom moet weggooien. Zolang je het maar naar behoren bewaart, in de koelkast of diepvries, én het opeet binnen een veilige periode, dan is er geen vuiltje aan de lucht.
Vooral wanneer voedsel te lang en te warm bewaard is, krijgen de bacteriën meer kans om een infectie te veroorzaken. Op rauw voedsel, zoals rauw vlees of rauw vis, zitten altijd wel bacteriën. De meeste van die bacteriën kunnen geen kwaad. Maar van sommige bacteriën kan je ziek worden.
Rauw vlees kan besmet zijn met ziekmakende bacteriën, zoals salmonella of E. coli. Ook parasieten zoals Toxoplasma gondii kunnen in rauw vlees voorkomen. Deze zijn vooral gevaarlijk voor zwangere vrouwen.
De parasiet Toxoplasma gondii kan de ziekte toxoplasmose veroorzaken. Toxoplasma gondii kan voorkomen in rauw vlees. Je kunt niet zien, ruiken of proeven dat vlees besmet is. Toxoplasma gondii komt van nature voor bij allerlei dieren.
Officieel wordt carpaccio gemaakt van rauw vlees, dat is bij rosbief anders. Dit is namelijk wel aangebraden, je kunt hem zo rosé braden als je zelf wilt. Ik heb deze rosbief wel zelf aangebraden en verder gegaard in de oven tot een kerntemperatuur van 57 graden.
Traditioneel wordt carpaccio gesneden van de ossenhaas, het fijnste stuk vlees van een rund. Maar je kunt ook carpaccio snijden van rosbief of kogelbiefstuk. Dat is iets minder mals, maar als je Iers rundvlees gebruikt is het nog steeds heel erg lekker. Carpaccio is heerlijk als lunch of als voorgerecht.
Carpaccio is gemaakt van rauw rundvlees. Tijdens de zwangerschap kun je beter geen rauw vlees eten, vanwege het risico op een toxoplasmose infectie. De toxoplasmose bacteria kan mogelijk schadelijk zijn voor je ongeboren baby, waarom je carpaccio en andere gerechten met rauw vlees beter kunt laten staan.