De politie wil met het landelijk servicenummer 0900-8844 de dienstverlening aan de burger verbeteren. Als u dit nummer belt, krijgt u een politiemedewerker aan de lijn.
Niet iedereen kent het servicenummer waarop de politie te bereiken is als er geen spoed geboden is: 0900-8844. Op dit servicenummer kan je terecht met al jouw niet-spoedeisende vragen en problemen. Als je dit nummer belt, krijg je een politiemedewerker van een regionale telefooncentrale aan de lijn.
De stelregel is: geen spoed, wel politie? Bel dan 0900-8844! Op dit nummer kunt u terecht met al uw niet-spoedeisende vragen en problemen. Zonodig wordt u snel doorgeschakeld naar het dichtstbijzijnde politiebureau.
Een 0900-nummer is een informatienummer waarvoor vrijwel altijd kosten worden berekend. Het politienummer 0900-8844 kost 2,8 cent per minuut met een starttarief van 9,51 cent. Daarbovenop komen "uw gebruikelijke belkosten".
Bijvoorbeeld als u of iemand anders dringend medische hulp nodig heeft. Bij brand. Of als u getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld mishandeling of inbraak.
Zo moet je bij inschrijven bij de gemeente je bsn overleggen, welke dan aan je nieuwe adres wordt gekoppeld. Ook bij het kopen van een auto wordt het kenteken van die auto en jouw bsn aan elkaar gekoppeld. Aangezien de politie tot al die zaken toegang heeft, kunnen ze vrij snel al jou gegevens bij elkaar vinden.
Het alarmnummer 06 - 11, waarmee mensen in een noodsituatie snel de politie, brandweer of ambulance kunnen bereiken wordt in de praktijk vaak misbruikt. Soms wordt een misbruikpercentage van 75 procent geregistreerd. Het percentage kinderen onder de misbruikers is hoog. Zij bellen vaak op de vrije woensdagmiddag.
Welke kosten mag u bellers naar uw klantenservice laten betalen? Gebruikt u een 0900-, 0906- of 0909-nummer als klantenservice? Dan mag u geen geld vragen voor de informatie die u geeft. De beller betaalt alleen voor de gebruikelijke belkosten.
Sommige telefoonnummers van de politie zijn gratis, voor sommige telefoonnummers brengt het telefoonbedrijf belkosten in rekening. Wat kost een gesprek via 0900-8844 en 144?
Bij spoed bel je gratis 112, maar mensen die de politie nodig hebben op 0900-8844 moeten gewoon betalen.
Wat gebeurt er na de melding of aangifte? Het slachtoffer kan bij zijn aangifte doorgeven dat hij op de hoogte wil blijven van de voortgang. Zoals het opsporen en aanhouden van de dader door de politie en wat het Openbaar Ministerie (OM) gaat doen. Het slachtoffer kan de voortgang via het slachtofferloket volgen.
Het Politie WhatsApp nummer is 06 – 12 20 70 06. Het is handig om dit nummer bij de contacten in uw telefoon op te nemen.
De centralist geeft de informatie door aan de agenten via de radio; De agenten houden de Meldkamer op de hoogte; Als op de locatie van de melding het werk erop zit, melden de agente zich via de portofoon weer af bij de Meldkamer. Zo weet de Meldkamer dat die agenten weer beschikbaar zijn voor een melding.
"112" is het Europese noodnummer waarnaar mensen in nood in alle 27 lidstaten van de Europese Unie 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 kunnen bellen om onmiddellijke hulp te krijgen van de brandweer, een medisch team of de politie. Je kan het nummer 112 bellen met een vaste of mobiele telefoon.
Een 0900 nummer voor jouw klantenservice
Bij een 0900 nummer verleg je de gesprekskosten, plus een vergoeding voor de geboden telefonische service, naar de beller. Vaak wordt dit type telefoonnummer gebruikt voor klantenservices, waarbij de beller de belkosten betaalt.
U kunt iets melden zonder uw naam of adres op te geven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000 (gratis). U kunt daar ook iets online melden en toch anoniem blijven. Via Meld Misdaad Anoniem krijgt de politie informatie en kunt u helpen om uw omgeving veiliger te maken.
Je kunt de politie bellen op 0900-8844 wanneer je last hebt van gevaarlijk afval of geluidsoverlast.
Aan de app 112NL, die te downloaden is voor iOS en Android, is jaren gewerkt. Mensen kunnen in de app hun persoonlijke kenmerken aangeven, die bij het maken van een melding worden meegestuurd naar de meldkamer. Zo kan de centralist de melder beter en sneller helpen, aldus de politie.
Denk aan een schietpartij, een ernstig ongeval of een gewapende overval. In geval van spoed moet de politie binnen 15 minuten ter plaatse zijn. Nu-meldingen zijn meldingen waarbij de politie direct nodig is, maar niemand is in levensgevaar.
In de praktijk worden deze servicenummers vaak voor algemene informatieverschaffing, reclamecampagnes of noodnummers gebruikt. Met een 0900-nummer bepaal je zelf het beltarief tussen de € 1,10 euro per minuut of € 1,80 per gesprek.
Bellen naar een betaald servicenummer van een bedrijf (0900-nummers) mag in Nederland vanaf 1 juli niet meer kosten dan het normale beltarief. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken tegen RTL Z.
de medische spoeddienst: 100 en 112. de brandweerdiensten: 100 en 112. de politiediensten: 101 en 112. de civiele bescherming: 100 en 112.
Als u 112 belt met uw mobiele telefoon, dan ziet de medewerker van de centrale meldkamer uw locatiegegevens en mobiele gegevens. Hierdoor kunnen de hulpdiensten sneller aanwezig zijn om hulp te verlenen.
Vaak gaat het daarbij om broekzakbellers; het bellen van het alarmnummer is mogelijk zonder dat het toestel van de toetsblokkering wordt gehaald. Broekzakbellers krijgen altijd een sms als ze per ongeluk 112 hebben gebeld. Op het bellen van het noodnummer zonder goede reden staat een boete.