Zoogdieren scheiden hun urine en ontlasting apart uit, maar bij vogels komen ze uit dezelfde darmopening, de cloaca. Vogels hebben geen blaas, want die zou ze extra gewicht opleveren en dat is in de lucht niet handig.
Vogels poepen en plassen tegelijkertijd. Ze hebben niet als mensen een aparte urineblaas. Ze lozen alles in 1 keer en dat doen ze via dezelfde uitgang. Vogels hebben een cloaca.
Hoewel het in veel landen geluk brengt wanneer er een vogel op je poept, heeft het voor auto's minder fortuinlijke gevolgen. Autofabrikant Ford maakt daarom kunstmatige vogelpoep, zodat auto's beter beschermd kunnen worden.
Hij is de kampioen onder de trekvogels: de noordse stern. Gemiddeld vliegt hij 35.000 kilometer per jaar. In zijn hele leven – een noordse stern kan 30 jaar worden – kan hij de afstand afleggen van de aarde naar de maan en terug en dan nog een keer naar de maan.
Vogels lozen poep en plas tegelijk via één uitgang: de cloaca.
De overlast van spinnen bestaat niet alleen uit rag en nesten maar ook uit uitwerpselen. De uitwerpselen van de spin bevatten zuren, die te herkennen zijn aan “zwarte pitjes” op de kozijnen. De zuren tasten houtwerk maar ook aluminium- en kunststof kozijnen aan.
Slangen hebben net als veel andere dieren een spijsverteringsstelsel met onder andere een maag, lever en darmen. Bij slangen komt de ontlasting uit de darm en de urine uit de nieren samen in een ruimte. Die ruimte wordt de cloaca genoemd. Slangen poepen en plassen tegelijk.
Omdat duiven niet kunnen poepen als ze vliegen, poepen ze alleen als zitten. Daar door raken dergelijke zitplekken al snel ernstig bevuild met uitwerpselen. Een duif produceert veertien kilo poep per jaar!
Er is te weinig contrast, waardoor de vogels het net niet zullen zien. Je kunt daarom beter kiezen voor een net met een fellere kleur. Denk bijvoorbeeld aan helder blauw, paars of geel. Deze kleuren bieden meer contrast met de ondergrond, waardoor de kans een stuk groter is dat de vogels het net nu wél kunnen zien.
Ganzen poepen wel in de lucht. Als ze opschrikken krijg je een waar bombardement over je heen. '
Vogels en hun voorkeur voor bepaalde kleur
Halfords, een Britse autospeciaalzaak, deed ooit onderzoek naar het favoriete doelwit van vogels. Met doelwit bedoelen we inderdaad de autokleur die de meeste uitwerpselen van vogels aantrekt. En jawel, er blijkt een voorkeur te zijn.
Parkeer je auto niet in het zonlicht, door zonlicht en warmte trekt het zuur nog sneller in de autolak. Parkeer de auto daarom in een parkeergarage of in de schaduw. Doe dit liever niet onder een boom, zo voorkom je een heleboel vogelpoep en hars. Zorg ook voor een goede waxlaag op je auto.
Vogelpoep is meestal groen of bruin met een witte klodder. Het donkere deel van de poep komt overeen met de ontlasting van zoogdieren, en het witte deel is een soort urine. Vogels 'plassen' dus een dikke brij van urinestoffen uit.
Willem Wever zocht het uit! Kippen plassen niet zoals mensen dat doen.
witte kleur is eigenlijk de urine van de vogel. De bruine, zwarte, rode of paarse kleur die daar bij zit, is afkomstig van het eten dat op dat moment beschikbaar is. De darmen van de vogels verwerken nu het vlierbessenvruchtvlees en de onverteerbare pitten tot mooie paarse poep op de stoep.
Het vrouwelijke geslachtsorgaan (De organen van de duif)
Het vrouwelijke geslachtsorgaan bestaat uit een eierstok en een eileider. Op de eierstok bevinden zich 1000 tot 1600 ei follikels.
Vogels hebben ook een hekel aan harde, vreemde geluiden. Muziekinstallaties met harde muziek jagen vogels weg, maar ook geïmiteerde geluiden van roofvogels stellen de andere vogels niet op prijs. Vogels hebben bovendien een hekel aan sterke geuren, zoals: peper.
Met de staafjes in het netvlies zien vogels licht en donker. Kegeltjes zorgen ervoor dat vogels kleuren waarnemen en een scherp beeld hebben. Daarnaast zien vogels, in tegenstelling tot mensen, ook ultraviolet licht en beleven de wereld daardoor toch heel anders dan wij.
Vogels hebben een hekel aan harde, vreemde geluiden. Harde muziek jaagt vogels weg! Strooi peper, kaneel of andere specerijen. Vogels hebben een hekel aan sterke geuren!
Duiven en andere vogels staan er om bekend dat ze een hekel hebben aan sterke kruiden en pittige specerijen. Strooi dus cayennepeper, knoflook, peper of kaneel op je balkon als je wilt dat de duiven weggaan.
Ruim 28.000 dagen maal 128 gram is ongeveer 3600 kilo. Dat is meer dan het gemiddelde gewicht van een Indische olifant (3350 kilo), en minder dan een doorsnee Afrikaanse olifant (4250 kilo).
Duiven slapen graag op harde ondergronden zoals gevelranden, dakgoten, vensterbanken en balkons. Duiven kunnen alleen poepen als ze zitten. Hun zitplekken raken dan ook snel ernstig bevuild met uitwerpselen. Een duif produceert ongeveer 14 kg poep per jaar.
De meeste slangen doden hun prooi met hun tanden. Die vlijmscherpe tanden zijn naar achteren gericht.
Dergelijke prooien kunnen alleen worden doorgeslikt dankzij de zeer rekbare schedel en huid en de beweeglijke ribben van de slang. Daarnaast heeft het lichaam enkele andere aanpassingen, een voorbeeld is het hart.
Perfecte drollen
De vorm en kleur vertelt veel over jouw gezondheid. Gezonde ontlasting is bruin en smeuïg. Dat kan veranderen door wat je eet. Zo zorgt spinazie voor een groenige kleur en maken bietjes of rode kool je ontlasting een beetje rood.