Er zijn verschillende redenen waarom de onderbroek is uitgevonden. De eerste herenonderbroek zorgde voor meer steun en draagcomfort, maar gaf tegelijkertijd ook wat privacy. De onderbroek was ook handig als beschermlaag. Omdat bovenkleding ruw aanvoelde, moest onderkleding de huid bedekken.
Ondergoed is kleding die direct op de huid gedragen wordt, doorgaans onder andere kleding. Het dragen van ondergoed heeft vooral hygiënische redenen, maar het zorgt ook voor steun, een hoger draagcomfort en meer privacy. Bij koud weer wordt soms extra lang of dik ondergoed gedragen.
Geen onderbroek dragen haalt beschermlaagje weg
En hoe zit het met de huid rondom je vagina en vulva, maakt het daarvoor nog uit of je wel of geen onderbroek draagt? Dermatoloog Thomas Maselis heeft een geruststellend antwoord: volgens hem is er helemaal niks mis met het dragen van een onderbroek.
De allerbelangrijkste reden is hygiëne, dus voor de frisheid. Ondergoed is er altijd wel geweest. Vroeger was vaak de bovenkleding zo ruw dat het ondergoed je beschermde tegen die schurende laag. En de kleding was moeilijk te wassen, dus door ondergoed werd de bovenlaag minder snel vies.
Veel van de modellen hebben een speciaal, slijtvrij zakje dat de positie van de testikels ietwat stuwt. Dit verbetert de zichtbaarheid van het mannelijke profiel en zorgt voor een natuurlijke accentuering.
Volgens Philip Tierno, professor microbiologie aan de New York Universiteit, was je idealiter je ondergoed na één draagbeurt. Toch heeft het geen échte grote gevolgen voor je gezondheid als je een slip of boxershort twee dagen achter elkaar draagt.
Dit 'zakje' zorgt ervoor dat de spanning op je vagina met nauwsluitende kleding minder wordt. Het extra stukje stof zorgt ervoor dat het daar beneden beter kan 'ademen'.
Veel jongens zwemmen liever in een strakke zwembroek, maar durven het eigenlijk niet in bijzijn van hun vrienden te dragen. Daarom kiezen ze ervoor om een onderbroek onder hun wijde zwembroek te dragen. Jongens vinden het strakker namelijk veel prettiger zitten. Het kan anders namelijk gaan schuren en pijn gaan doen.
Volgens onderzoek draagt 5 tot 7% van de mannen nooit een onderbroek.
De voordelen van een onderbroek onder je zwembroek dragen
Om die reden zit er in de zwemshorts meestal een kleiner broekje van mesh stof, maar dit 'netje' kan nog wel eens gaan jeuken of irriteren. Voor meer ondersteuning en tegen jeuk en irritatie kan je dus een onderbroek onder je zwembroek dragen.
Volgens onderzoek is het niet goed voor je lichaam om in een pyjama te slapen. Ook ondergoed laat je maar best achterwege.Je vagina moet namelijk kunnen ademen om gezond te blijven.Door er een slipje over te dragen, zijn er veel meer bacteriën.
Nare geurtjes in je onderbroek
Een lichaam transpireert continu; vooral op warme, broeierige plekjes zoals onder oksels en in de schaamstreek. Bacteriën op de huid groeien op deze slecht geventileerde plekjes het best en zetten zweet om in nare geurtjes. Daarom is het belangrijk om ondergoed dagelijks te verschonen.
Eén op de drie mannen trekt niet elke dag een schone onderbroek aan. 10 procent van de mannen doet dit drie, twee of één keer per week. Dat blijkt uit onderzoek van Smartstudentdeals.nl in samenwerking met Noviodata.
Het eerste ondergoed werd duizenden jaren geleden al gedragen: de lendendoek. Het is niet bekend wie als eerste een stuk stof om de heupen bond. Wel is bekend dat de lendendoek gebruikt werd door holbewoners, als bovenkleding maar ook als ondergoed, en nadien ook door de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen.
Een string is een soort onderbroek of zwembroekje dat al dan niet de schaamstreek bedekt en verder bestaat uit een touwtje of smal stukje stof om het middel en door de bilspleet. Een string bedekt de billen niet in tegenstelling tot slips en veel andere soorten ondergoed.
Uit je vagina verlies je soms wat slijm/vocht, dit noemen we afscheiding. Het is normaal dat er afscheiding uit de vagina komt, dit is hoe je vagina schoon en gezond blijft. Normale afscheiding is meestal helder of wit van kleur. Soms lijkt het wat geel als het opdroogt in je onderbroek.
Er van uitgaande dat je elke dag wat schoons aan trekt en minstens 1 keer per week je kleding uitwast, zou je aan tien onderbroeken en sokken meer dan genoeg moeten hebben. Aan hoeveel ondergoed je echt genoeg hebt, weet je natuurlijk zelf het beste.
Zonder slipje vermijd je namelijk één van de grootste missers in de modewereld: zichtbare ondergoedlijnen onder je kleren. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken of je nog wel schoon ondergoed in de kast hebt liggen. Plus: slipjes en boxershorts kunnen enorm veel zweet opnemen, en dat voelt niet echt aangenaam.
De doorsnee vrouw heeft vandaag een onderbroekencollectie met maar liefst 34 exemplaren. Dat blijkt uit een enquête bij 2.000 Britse vrouwen, uitgevoerd door ondergoedfabrikant Dr. Beckmann. In de meeste ondergoedlades liggen 20 doordeweekse onderbroeken.
Het antwoord is: Natuurlijk! Zwemmen met menstruatie ondergoed is zeker mogelijk en kan een goede optie zijn voor mensen die liever geen tampons of menstruatiecups gebruiken tijdens het zwemmen.
Misschien heb je het wel eens meegemaakt dat je in je zwembroek richting het zwembad ging en voordat je in het water wou duiken teruggefloten wordt. Maar waarom eigenlijk? Mannen en jongens mogen geen losse of lange zwemshorts dragen, omdat dit als onhygiënisch wordt beschouwd.
Het dragen van officiële zwemkleding is verplicht. Het dragen van een korte sportbroek of een zwembroek over de knie is niet toegestaan. Het is niet toegestaan onderkleding onder de zwemkleding te dragen.
Het dragen van een string is zeker niet meer alleen iets voor vrouwen. Ook mannen kunnen tegenwoordig een string dragen. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat wereldwijd 20% van de mannen op regelmatige basis een string draagt.
Een tangaslip is een slip die net even iets meer stof heeft dan een string. Bevindt de achterzijde van een string zich tussen de billen, de tanga laat boven de billen nog een stuk extra textiel zien.
De string - ookwel G-string, string, stringtanga of tangastring genoemd - bedekt aan de voorzijde het geslachtsdeel en gaat middels een dun stukje stof (bijvoorbeeld katoen of polyamide) via het middel door de bilspleet.