Fermacell gipsvezelplatenDe platen hebben een geluidsisolerende werking en zijn vochtbestendig. Dat betekent dat Fermacell platen ook gebruikt kunnen worden in ruimtes waar de luchtvochtigheid hoger is dan normaal. Gipsvezelplaten worden gebruikt voor de afwerking van scheidingswanden, voorzetwanden en plafonds.
Fermacell is een veel sterkere plaat die bestaat uit cement, vezels en gips en wordt voornamelijk gebruikt in constructies voor het isoleren, ondersteunen en bevestigen van wanden en plafonds. Fermacell is veel duurzamer en waterbestendiger dan gipsplaat.
De Fermacell 2E32 vloerplaten worden ook wel estrich vloerelementen genoemd en hebben een isolerende onderlaag van steenwol. Het laagje steenwol is ideaal wanneer je een vloer wilt leggen die zowel warmte-isolerend als geluidsisolerend is.
Een Fermacell vloer leggen is de perfecte oplossing voor een geluidsisolerende ondervloer. Een Fermacell vloer kun je als doe-het-zelver makkelijk zelf plaatsen wanneer je huidige vloer aan renovatie toe is. De Fermacell vloerplaten die als ondervloer fungeren presteren uitmuntend op het gebied van geluidsisolatie.
FERMACELL is milieuvriendelijk, 100% recyclebaar en dus zeer geschikt voor toepassing in projecten die om een duurzame en ecologisch verantwoorde oplossing vragen.
Fermacell gipsvezelplaten
De platen hebben een geluidsisolerende werking en zijn vochtbestendig. Dat betekent dat Fermacell platen ook gebruikt kunnen worden in ruimtes waar de luchtvochtigheid hoger is dan normaal. Gipsvezelplaten worden gebruikt voor de afwerking van scheidingswanden, voorzetwanden en plafonds.
Geluidsisolatie: Tests van verschillende instituten hebben de uitstekende geluidsisolerende eigenschappen van fermacell gipsvezelplaten bevestigd.
Als je een anhydriet of fermacell vloer gaat egaliseren, ga je de vloer altijd eerst voorlijmen met de primer PE 360 plus, hierdoor ontstaat een optimale hechting tussen de ondergrond en de egaline.
Fermacell Powerpanel H2O is een uitstekende ondergrond voor tegelwerk op binnenwanden in vochtige ruimtes.
De vloer wordt door toepassing van Fermacell met vloerverwarming slechts ongeveer 30 tot 40 mm hoger en de vloerbedekking kan er rechtstreeks bovenop gelegd worden. Fermacell is geschikt voor alle soorten vloerbedekking, zoals laminaat, parket, tegels of zelfs een gietvloer.
Daarnaast zijn de Fermacell platen geluidswerend, dus ze beperken geluidsoverlast, en zijn ze zeer geschikt voor vloerverwarming. Ook zijn de Fermacell isolatieplaten heel licht van gewicht, waardoor u ze gemakkelijk kunt verwerken.
Fermacell vs gipsplaten
De voornaamste eigenschappen zijn geluidsisolerend, brandwerend en een goede vochtregulering. Tevens zijn het dermate sterke platen dat er in principe geen houten plaat ter versteviging meer achter geplaatst hoeft te worden.
Fermacell gipsvezelplaat is een dampopen biobased afbouwplaat, een brandwerende plaat en een plaat voor vochtige ruimtes tegelijk.
Plaatsing van de Fermacell brandwerende plaat betekend bovendien optimaal genieten van een hoge isolatie. De veelzijdig te gebruiken plaat kan op diverse manieren verwerkt worden, waarbij het mogelijk is om de platen op maat te maken door deze te breken, te zagen of te snijden.
Fermacell platen worden gemaakt van gips en papiervezels, welke afkomstig zijn van gerecyclede afvalmaterialen. Aan dit mengsel wordt water toegevoegd waarna de platen onder hoge druk samengeperst worden tot stabiele platen die vervolgens gedroogd en op maat gesneden worden.
Onze unieke afbouwplaat van gipsvezel is een plaatmateriaal dat superieure brandwerendheid, akoestische isolatie en slagvastheid combineert. De eerste gipsvezelplaat rolde begin jaren zeventig van de productielijn in de fermacell®-fabriek in het Duitse Münchehof bij Goslar.
Daarna makkelijk met geschikte schroeven bevestigen op raamwerk. De Fermacell Powerpanel H2O wandplaat is een 100% waterbestendige wandplaat.
Deze cementgebonden plaat is ook geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes. Wil je Fermacell in de badkamer toe gaan passen, dan zijn deze platen daar dus zeer geschikt voor.
Wil je een dunne vloerbedekking over een Fermacell vloer liggen, zoals pvc, marmoleum, linoleum parket of vinyl, dan moet je eerst egaliseren. Fermacell is gipsgebonden, het is daarom belangrijk dat je een gipsgebonden egaline gebruikt voor het egaliseren van de vloer zodat de egaline goed hecht op de Fermacell platen.
Voor de montage van fermacell® Vloerelementen is in principe een vlakke ondergrond nodig. Kleine oneffenheden kunnen geëgaliseerd worden met fermacell™ Voegengips, fermacell™ Voegengips (4h) of fermacell™ Egaliseermiddel voor vloeren.
fermacell Gipsvezelplaten worden, zonder voor te boren, direct op een onderconstructie van metaal bevestigd met speciale fermacell Snelbouw- schroeven. Andere schroeven zijn niet geschikt en kunnen problemen veroor- zaken.
Fermacell legservice: montage vanaf € 15,95 per m2.
De wanden hebben een geluidsisolatiewaarde van 50 dB. Bovendien kunnen de gipsvezelplaten met een enkele schroef zonder plug een gewicht van maximaal 25 kilo dragen.
De vloerisolatie van Fermacell
Deze zijn te gebruiken in alle vloeren en ook onder de vloer. Deze elementen hebben de volgende kenmerken: Brandvertragend: de vloerelementen vertragen de brand soms wel met 60 minuten. Warmte-isolerend: uiteraard zijn de vloerelementen van Fermacell ook warmte-isolerend.
De naden tussen de platen worden onderling verlijmd met Fermacell voegenlijm. Deze bruislijm zal plaatselijk iets uit de naad treden, daarom wordt de lijm na uitharding (ca. 24 uur) afgestoken met een plamuurmes. Vervolgens worden de naden en schroefgaten afgewerkt met Fermacell voegengips.