“Een orgasme is een ontzettende ontlading, op emotioneel vlak kan je dat ook voelen. Er komen heel veel verschillende hormonen vrij, waaronder oxytocine en endorfine.Die boost aan hormonen kan resulteren in een enorme ontlading in de vorm van huilen.
Het huilen na een orgasme is een ontlading van spanningen, die je hebt opgebouwd en heet post-coïtale dysforie. Dit heeft meestal niets met de seksuele relatie te maken. In jouw situatie lijkt het mij helemaal niet gek dat je spanningen in het dagelijks leven hebt opgebouwd die er na het orgasme uitkomen.
Wanneer je tot een hoogtepunt komt en een heel overweldigend orgasme krijgt, kan huilen een vorm zijn van hoe je energie en spanning loslaat. Dit komt vooral door de hoeveelheid hormonen die loskomen tijdens de seks. Dit gevoel is meestal nog heftiger wanneer je ”echte” gevoelens voor elkaar hebt.
Als we seks hebben zijn we dus vaak 'in contact' met die ander, oftewel nauw verbonden. Het lege gevoel erna ontstaat als je ervaart dat je weer 'uit contact' gaat. Je voelt je dus weer afgescheiden.
De hartslag verhoogt, de ademhaling neemt toe, de vagina wordt nog vochtiger, de buitenste schaamlippen zwellen nog meer op en de baarmoeder kantelt nog een beetje verder. Bij de man is de penis volledig stijf en worden de teelballen meer naar het lichaam toegetrokken.”
Ook vrouwen kunnen ejaculeren. Dat wordt ook wel squirten genoemd. De ejaculatie wordt bereikt door stimulatie van de G-spot. Het vocht dat naar buiten spuit is helder, kleurloos en geurloos.
Tijdens een vrijpartij komen stoffen vrij in het lichaam van zowel de man, als de vrouw. Zodra we opgewonden raken worden de hormonen oxytocine en vasopressine in hoog tempo aangemaakt. Deze stoffen zorgen ervoor dat de partners zich verbonden voelen, wat uiterst belangrijk is in een gezonde relatie.
Zoals geleerden zeiden: "Tranen zijn geen teken van zwakte, maar een teken van kracht." De vocht die uit onze traanbuisjes komen verzorgen onze oogleden en oogballen. Traanvocht zorgt er ook voor dat onze slijmvliezen niet uitdrogen. Als we niet huilen dan zien we ook veel slechter, of helemaal niet!
Eigenlijk zijn tranen niets anders dan zweet of speeksel. Dit kun je steeds opnieuw aanmaken. Als je uitgehuild bent kan het zijn dat je emotie verandert of afneemt, maar de tranen kunnen niet fysiek op zijn. ' zegt Vingerhoets.
Als je verdriet maar niet overgaat, of als je vaak zomaar verdrietig bent zonder duidelijke aanleiding, dan ben je misschien depressief. Doe de depressietest om te ontdekken of dat zo is.
Snel emotioneel door stress of burn-out: Laat die tranen maar stromen. Als mensen veel stress hebben of een burn-out krijgen komt het vaak voor dat ze ook snel emotioneel zijn. Bij Liberi zien we vaak dat er sprake is van heftige emoties als gevolg van stress of burn-out.
U zuigt met het spuitje het sperma uit het potje op. U gaat nu in een gemakkelijke houding liggen met een kussen onder uw heupen, zodat uw bekken iets omhoog komt. U brengt het spuitje in de vagina en spuit het met een redelijke druk leeg. Het zaad baant zich vanzelf een weg naar de baarmoeder en eileiders.
Sperma heeft een andere pH-waarde en dat verstoort de boel een beetje. Maar geen zorgen: je lichaam ruimt dit vanzelf op. Het is prima de ergste bacteriën na de seks van je af te spoelen, maar laat ook nu de binnenkant met rust.
Ja, er is een kans dat het voorvocht sperma kan bevatten, dus het is mogelijk om zwanger te worden, zelfs als er geen volledige ejaculatie in de vagina plaatsvindt. Het is volkomen normaal om je af te vragen of je zwanger kunt worden met de terugtrekkingsmethode of zelfs door genitaal contact.
Om te zorgen dat er genoeg sperma beschikbaar is, wordt rond de ovulatie om de dag geslachtsgemeenschap aanbevolen in plaats van elke dag.
Je ligt op je rug met je partner bovenop je en houdt je benen omhoog. Doordat je jouw benen bij deze houding al optrekt, glijdt het sperma er niet uit en kunnen de zaadcellen zich richting je eicellen begeven.
Emotionele instabiliteit kan verschillende oorzaken hebben. Een veelvoorkomende oorzaak is stress. Je kunt bijvoorbeeld veel deadlines op je werk hebben of weinig waardering ontvangen. Kritiek van andere mensen kan ook stressvol zijn, net als te weinig tijd voor jezelf.
“Mensen die emotioneel uitgeput zijn, durven al eens extreme uitspraken te doen. Ze flappen dingen eruit zonder daar op het moment zelf over na te denken. Maar achteraf gaan de hersenen in overdrive en piekeren ze zich suf over wat ze gezegd hebben.
Adem bewust en goed in en uit. Je erkent je emoties, staat er even bij stil en geeft ze 'meer lucht'. Ze worden dan minder heftig en zijn beter 'in de hand' te houden. 'Even diep zuchten' is dus nog niet zo gek om je emoties te reguleren.
Het zijn normale reacties op nare gebeurtenissen. Ook als u veel zorgen heeft, bijvoorbeeld over geld, werk, relaties, uw gezin of uw gezondheid, kunt u zich somber voelen. Somberheid komt veel voor. Het voelt soms heel zwaar, maar is meestal tijdelijk.
Normaal, bestaat dat eigenlijk? Er bestaat geen standaard proces voor rouw. Er is ook geen tijdlimiet aan een rouwproces. Verdriet van een verlies draag je met je mee en er kunnen in een leven altijd momenten komen dat dit weer heel sterk voelbaar is.
Innerlijke leegte duidt op gemis. Het is gebrek aan richting, aan zingeving, aan levenslust, aan doelstellingen, aan houvast. Wanneer je je innerlijk leeg voelt kan dat ook wijzen op de energiebalans die niet op orde is. Misschien zit je zelfs in de buurt van de burn-out.
Houd je ogen wijd open.
Door je ogen open te houden droog je ze uit, waardoor je lichaam tranen gaat produceren. Doe alsof je een staarwedstrijd met iemand houdt en houd je ogen zo lang mogelijk open. Als er nog geen tranen komen en je voelt de drang om te knipperen, gebruik dan je vingers om je ogen open houden.