Een switch fungeert als een controller waarmee apparaten in een netwerk op een efficiënte manier met elkaar kunnen communiceren. Met behulp van switches kan informatie worden gedeeld en kunnen resources worden toegewezen. Hierdoor kunnen bedrijven kosten besparen en kan de productiviteit van werknemers worden verhoogd.
Door het ontbreken van die extra's is een switch sneller en energiezuiniger dan een router. Als je draadloos wil internetten, dan heb je een draadloos router nodig. Als je (vanwege veiligheid en/of snelheid) aan een draad wilt werken, dan heb je geen router nodig, want het netwerk heeft al een centrale router.
Een switch gebruik je om je interne bekabelde internetverbinding uit te breiden. Met een router kan je ongeveer 4 apparaten aansluiten, terwijl je dit met een switch kunt uitbreiden naar 8 tot 48 per switch. Ideaal voor als je goede voornemens hebt om het komende jaar flink te gaan uitbreiden.
Een switch heeft altijd stroom nodig, dus let erop dat er een stopcontact in de buurt zit. Een managed switch sluit je op dezelfde manier aan, echter moet je deze benaderen via de software van de fabrikant om de beheersfuncties te gebruiken.
Het grote voordeel van een switch is dat je daarbij geen snelheid verliest.
De overige poorten kunnen gebruikt worden als uitgang, waarop u apparaten zoals uw computer, laptop of printer kunt aansluiten. Vervolgens sluit u de voedingsstekker aan. Een switch heeft altijd stroom nodig, dus let erop dat er een stopcontact in de buurt zit.
De console verbruikt in zijn dock 11 watt aan vermogen. Wanneer het apparaat tegelijkertijd opgeladen wordt is dit 15,7 watt en als de Joy-Cons ook opgeladen moeten worden komt hier nog 0,8 watt bij.
Een switch kan Ethernet, Token ring, Fibre Channel of andere typen pakketgeschakelde netwerksegmenten verbinden tot één homogeen netwerk op het niveau van de OSI-datalinklaag.
Beste manier is een gigabit switch kopen. Deze heb je met meerdere poorten. Er gaat dan één netwerkkabel van je router naar deze switch en je hebt er opeens een aantal poorten bij waar je apparatuur op kunt aansluiten. Een 5-poort gigabit switch zal rond de 20 euro kosten denk ik.
er is niet écht een maximum aan het aantal switches dat je achter elkaar kunt zetten. wel mag een ethernet kabel ( CAT x ) niet langer zijn dan 100 meter.
Een basis netwerkswitch is eigenlijk een stekkerdoos voor netwerkapparatuur. Je verbindt 1 aansluiting op je router met 1 aansluiting op de switch. Vervolgens krijg je er een veelvoud aan netwerkverbindingen voor terug. Dat is handig als je in jouw huis of op je werk meer apparaten op je netwerk wilt aansluiten.
het theoretisch maximale aantal switches is bijna oneindig groot, bij iedere doorkoppeling zit je echter met een maximale capaciteit van een switch. maar voor thuisgebruik heb je geen constante gbit verbinding nodig tussen 4 pc's bijvoorbeeld en is het gewoon goed te doen om switches in serie te zetten.
Een virtual LAN of virtual local area network (VLAN) is een type virtueel netwerk. Een VLAN wordt gerealiseerd op de datalinklaag en bestaat uit een groep eindstations en switches die logisch gezien één enkel gemeenschappelijk local area network (LAN) vormen, maar zich in één of meer fysieke netwerken kunnen bevinden.
Een switch wordt in een bekabeld netwerk gebruikt om met behulp van Ethernet-kabels verbinding te maken met andere apparaten. Met deze schakelaar kan elk aangesloten apparaat met de anderen praten.
TP-Link TL-SG108PE
De eerste vier poorten van deze kleine donkergrijze switch met acht poorten zijn IEEE 802.3af-poorten van maximaal 15,4 watt per poort. Het totale PoE-stroombudget is 55 watt, dus je kunt niet alle vier poorten maximaal belasten. De switch regelt dit allemaal zelf; je kunt niks verkeerd aansluiten.
De router verdeelt de binnenkomende internetverbinding door een netwerk te creëren. Op dit netwerk kunnen apparaten verbonden worden via een netwerkkabel of draadloze (WiFi) verbinding. U kunt de router dus min of meer zien als het toegangspunt tot het internet voor al uw apparaten.
Zo verbruikt een laptop 1/3 van wat een desktop aan energie opslurpt: Een complete desktop verbruikt gemiddeld 200 wattuur (Wh) voor 1 uur gebruik. Dit is de som van het gemiddelde verbruik per uur van de computer zelf (171 W), de internetmodem (10 W), de printer (5W) en de luidsprekers (20 W).
In stand-by verbruikt de PS5 5 tot 7 watt en als er geüpdatet wordt, gaat dat verbruik omhoog naar 15 watt. Neem je de console in gebruik, dan is het verbruik 200 watt.
Bij Astro's Playroom varieert het stroomverbruik tussen 130W en 215W, waarbij die 130W alleen wordt gehaald in de cutscenes. Daarbuiten verbruikt de PS5 gemiddeld zo'n 200W. Vreemd genoeg vraagt de grote open spelwereld van Spider-Man: Miles Morales minder stroom, het verbruik schommelt tussen 170W en 200W.
Het belangrijkste waar je op moet letten als je een switch koopt is dat je weet hoeveel poorten je nodig hebt. Houd er rekening mee dat er één poort van de nieuwe switch gebruikt gaat worden om aan te sluiten op je router.
De Netgear GS110TP is een energiezuinige switch die zijn stroomverbruik beperkt door te controleren welke lengte een netwerkkabel heeft. Bij korte netwerkkabels hoeft de switch minder stroom te verbruiken en past deze zich hierop aan. Ook wanneer een poort niet gebruikt wordt, schakelt de switch deze poort uit.
Er bestaan verschillende soorten switches, zoals managed en unmanaged. Het verschil zit in de aanwezigheid van opties voor het beheren van het netwerk in het apparaat. Een managed switch is voorzien van software, waarmee het beheer te regelen valt. Daarnaast bestaan ook PoE (Power over Ethernet) switches.