Uw nagels worden gladder na gebruik van een glazen nagelvijl dan bij bijvoorbeeld een metalen nagelvijl.Ook voorkomt het, bij regelmatig gebruik, ongewenste nagelbreuk. Onze nagelvijlen zijn onverslijtbaar. Dit komt omdat de gehele glasvijl is gemaakt met een techniek zodat deze oneindig gebruikt kan worden.
Een glasvijl is dus beter voor je nagels. Bij een glasvijl is de structuur fijner, waardoor je de nagelrand dicht vijlt en beschermt. Een gewone vijl is veel grover en maakt de nagelrand juist eerder kapot dan dat je het 'geneest'. Een ander voordeel van de glasvijl is dat hij niet slijt.
Bij glasvijlen is het wel zo dat je maar één kant op kunt vijlen. Door je nagels met eenzelfde beweging dezelfde kant op te vijlen, raken je nagels het minst beschadigd. Met een glasvijl kun je onmogelijk op een verkeerde manier je nagels vijlen.
Herome Glass Nail File (Beste nagelvijl)
Het is 1 van de weinige zelfstandige Nederlandse producenten van cosmetica, en bovendien de marktleider op het gebied van natuurlijke nagelverzorging. Het bedrijf staat bekend om producten van goede kwaliteit en mede daardoor is dit onze nummer 1 in de lijst.
Een grove vijl veroorzaakt sneller haakjes. – Vijl je nagels altijd één kant op en voorkom dat je de zagende beweging maakt, van links naar rechts, om de nagelplaten gesloten te houden.
Bij bijna alle glasvijltjes van pakweg duurder dan 6 Euro, staat er klip en klaar, dat ze niet slijten. Is zo'n vijltje na 2 jaar toch versleten, dan ga je terug naar de winkel.
Je gebruikt een oude nagelvijl
Oude en half-versleten producten en gereedschappen lijken 'nog wel even mee te kunnen gaan', maar zorgen er juist vaak voor dat je haar, huid of nagels beschadigen. Dit gaat ook zeker op voor een vijl. Die goedkope plastic vijlen kun je beter weggooien.
Bij het vijlen van een natuurlijke nagel kun je het beste gebruik maken van de CND™ Kanga vijl, CND™ Koala vijl, ORLY Black Board of de Nailplay vijl. Wanneer je een kunstnagel gaat vijlen kun je ook een grovere vijl gebruiken.
Saffier dossier. Het extra brede lemmet van deze saffiervijl is bekleed met de fijnst gekorrelde, blauw glinsterende saffiermineralen. Deze zijn diep ingebed in de roestvrijstalen blank, zodat ze niet uitbreken, zelfs niet na lange tijd, wat zorgt voor een nagelbeschermende functie met een lange levensduur.
Een diamantvijl is een nagelvijl van sterk materiaal, welke toch zacht is voor je nagels. Met deze vijl kun je makkelijk het vuil onder je nagels vandaan halen en je nagels op een goed manier inkorten.
Extra tip, voor het vijlen van broze nagels gebruik je het beste een kartonnen vijl, die is milder voor je nagels dan bijvoorbeeld een diamantvijl.
Dit is hoe het is gevijld: Vijl voor deze nagelvorm je nagels in een halve cirkel. Zorg er altijd voor dat u altijd in één richting vijlt. Dit werkt het beste als u van buiten naar het midden vijlt. Als ronde nagels iets te simpel voor je zijn, probeer dan de ovale nagelvorm.
Laat de donkere nagellak eerst drogen voordat je aan de slag gaat. Bepaal welke vorm je je nagels wilt geven: ga je voor rond, ovaal of vierkant? Gebruik het liefst een een glasvijl en vijl van de buitenkant van de nagel naar het midden. Doe dit ook langs de andere kant.
Indien u ze met water en zeep wilt schoonmaken, is het noodzakelijk dat u ze snel droogt. Eenvoudiger en effectiever kunt u een nagelvijl reinigen met een oude tandenborstel of plakband. Indien uw nagels zijn besmet, kunt u ze het beste met een nagelvijl voor eenmalig gebruik vijlen en deze na gebruik direct weggooien.
Keramische vijlen:
Keramische vijlen zijn het beste voor zachte of zwakke nagels. Ze zijn ongelofelijk zacht voor natuurlijke nagels en ze helpen de randen van de nagels te verzegelen tijdens het vijlen. Kies de vijl die het beste bij jou past en vijl je nagels sterk!
Een vijl is gemaakt van gehard, gelegeerd gereedschapsstaal. Dit is staal met toevoegingen van andere metalen. Men doet dit omdat een vijl harder moet zijn dan het werkstuk. Vijlen worden door persen en slijpen in vorm gebracht.
Een nagelvijl is een puntige vijl vervaardigd uit metaal, karton, glas of hout, die is bedoeld om de nagels te onderhouden. Vuil dat zich onder de nagels bevindt kan met behulp van een nagelvijl worden verwijderd. Ook kunnen de nagelranden ermee glad en in model worden geschuurd.
De grit van de nagelvijl.
Hoe hoger het getal hoe meer korreltjes op een oppervlakte. Hoe meer korrel er op een oppervlakte zitten, hoe kleiner deze korreltjes dan zijn. Dus ook minder grof.
Stap 1, gebruik dit gedeelte om je nagels in model te vijlen. Stap 2, dit gedeelte gebruik je om de nagels glad te vijlen. Deze stap mag niet te vaak worden uitgevoerd. Stap 3, vervolgens vijl je met dit gedeelte de dode huidcellen van de nagels.
Een van de trucs voor optisch langere nagels, is je nagels smaller vijlen. Vijl daarvoor met een dun vijltje voorzichtig de zijkant van je nagels in verticale richting. Vijl wel altijd in dezelfde richting om het beschadigen van je nagels te voorkomen; dus geen zigzagbewegingen.
Je nagels vijlen, wat je eigenlijk iedere week zou moeten doen. Je kunt kiezen voor een papieren vijl, een glasvijl of een ijzervijl, maar zorg dat ze niet te grof/hard zijn. Met een zeer fijne vijl maakt het niet zoveel uit of je heen en weer vijlt, maar wanneer je van buiten naar binnen vijlt zit je altijd goed.
Een buffer nagelvijl is een zachte vijl. De vijl heeft een zeer fijne gradatie (fijne korrels). Buffervijlen worden gebruikt om je nagels op te ruwen of kleine oneffenheden weg te vijlen.
Je nagel is opgebouwd uit minuscuul dunne nagellaagjes deze laagjes laten dan los van elkaar met als gevolg breekbare nagels die snel scheuren of splijten. Je nagels vijlen is beter mits goed gevijld.
Zorg daarom dat je je nagels voldoende tijd geeft om te herstellen en beperk het polijsten van je nagels tot maximaal één keer in de drie weken. We weten dat je nagels na zo'n behandeling lekker glad aanvoelen, maar te vaak polijsten is dus zeker niet aan te raden.