Het kan zijn dat een ex afstandelijk doet omdat hij of zij jou geen hoop wil geven op het weer oppakken van de relatie. Deze persoon is er misschien met het eigen gevoel nog niet helemaal uit. In deze situatie is er zeker nog een kans aanwezig dat de relatie toch nog voortgezet kan worden.
Laat hem lekker alleen zijn. Geef de ander mogelijkheid om zelf tijd door te brengen. Dit maakt jullie connectie juist dieper, omdat het daarna extra fijn is om weer bij elkaar te zijn. Als hij afstandelijk doet, is het het beste om hem even ruimte te geven zodat hij weer kan opladen.
Als je ex oplicht wanneer je langskomt, dan heeft hij of zij nog steeds gevoelens voor jou. Let ook op of je ex steels naar je blijft kijken vanaf de andere kant van de kamer. Als hij/zij niet op kan houden met naar je te kijken, dan is dat een goed teken dat je ex jou niet uit zijn of haar gedachten kan zetten.
Je ex kan per ongeluk naar je staren of veel oogcontact maken, wat een teken kan zijn dat hij of zij nog niet over je heen is. Het is nog veelzeggender als je ex meteen wegkijkt nadat je de ander betrapt hebt, maar daarna weer opnieuw gaat staren.
Als je ex blijft contact met je opnemen, ze zoekt excuses om met je te praten. Als ze met je wil praten, betekent dit dat ze je mist. Het is de klassieke rebound. Direct na een pijnlijke breuk zoekt ze gezelschap in de armen van iemand anders.
Sommige exen zien elkaar nog als ze uit elkaar zijn. Je weet dat hij echt spijt heeft als hij deze momenten gebruikt om te doen alsof er niks aan de hand is. Bij binnenkomst geeft hij je weer gewoon een knuffel en hij praat niet over wat er tussen jullie is gebeurd.
Misschien zal je ex zelfs wel spijt krijgen van het feit dat jullie uit elkaar zijn gegaan. Dit kan ertoe leiden dat hij of zij veel meer openstaat voor het idee om weer bij elkaar te komen. Hierdoor hoef jij verder een stuk minder werk te doen om je ex weer voor je te winnen.
Ze gokt dat ongeveer 6 procent een 'doorstart' maakt. Maar ze ontdekte ook dat van de 1001 stellen die ze sprak, 64 procent succes had bij de herkansing. Opvallend: geen enkel stel zei dat het 'net als vroeger was'. De liefde was hetzelfde, sterker misschien, maar de relatie was totaal anders.
De 30 dagen dat je geen contact hebt met je ex zijn dé dagen om jezelf een zelfverzekerd en gelukkig persoon te maken. Grijp dus ook je kans om dit te doen. In feiten heb je je ex helemaal niet nodig; je wilt je ex misschien, maar je hebt hem of haar niet nodig. Hier moet je binnen deze 30 dagen echt bewust van worden.
Gevoelens verdwijnen niet zomaar
Allereerst weet dat je ex je nooit zal vergeten, zelfs al zijn jullie met ruzie uit elkaar gegaan. Natuurlijk is het wel zo dat als je een hele korte relatie had, van laten we stellen een paar dagen tijdens een vakantie, dat je ex je dan makkelijker zal kunnen vergeten.
Hoe lang laat ik hem met rust? Als de relatiebreuk nog vers is, is het goed om minimaal een maand geen contact op te nemen. Dit blijkt uit praktijkervaring en een bevraging. Je kunt zelf het beste bepalen hoe lang je je ex de tijd moet geven.
Hij is niet meer geïnteresseerd in jou
Er waren dagen dat hij altijd naar jouw dag vroeg, dit is niet langer het geval. Wanneer jij thuis komt kan er niet meer als een 'hoi' van af. Begin met hem te vragen naar hoe zijn dag was. Geef hem een setje, hierdoor is hij eerder geneigd het terug te doen.
De belangrijkste oorzaak van het verstrikt raken in een patroon van aantrekken en afstoten is een verschil in behoefte aan emotionele intimiteit. En vooral ook hoe lang die emotionele intimiteit voor iemand prettig is. Daarbij kunnen we twee rollen onderscheiden.
Een van de belangrijkste redenen die kunnen verklaren waarom je ex je niet meer wilt zien, is dat ze een nieuwe liefde hebben gevonden. Het komt vaak voor dat mannen en vrouwen proberen om over een ex heen te komen door zo snel mogelijk iemand anders te vinden.
Als je vriend het uitmaakt, krijgt je zelfvertrouwen een knauw. Je voelt je niet meer lekker, omdat je denkt dat het aan jou ligt. Ook al weet je bewust dat er hele andere redenen kunnen zijn, bijvoorbeeld dat hij een ander heeft… …je brein zal altijd een verklaring zoeken voor wat je is overkomen.
Plan hoelang je de geen contact-periode wilt laten duren.
Over het algemeen wordt 4 weken beschouwd als genoeg tijd voor je ex om van gedachten te veranderen over de breuk als hij dat gaat doen. Dat gezegd hebbende, houd het vol zolang het goed voelt. Of je een exacte datum wilt aanhouden om te stoppen is aan jou.
Maar waar is dat dan goed voor, elke dag seks? Omdat seks je hormonen op hol brengt, waardoor je je achteraf nauwer verbonden voelt met je partner. Dat is heel belangrijk bij koppels die van elkaar aan het vervreemden zijn, want dat dichte en intieme gevoel is het begin van een genezingsproces.
Mannen gaan jagen als jij ze niet nodig hebt
Als jij hem even negeert, betekent dat dat je hem niet nodig hebt. En precies dat activeert zijn jagersinstinct. Het tegenovergestelde is volgens de dating expert ook waar. Als hij het idee heeft dat je afhankelijk van hem bent, zal hij afstand nemen.
Maar mannen blijken nog veel langer last te hebben van pijn na een relatiebreuk dan vrouwen. Dat trauma kan soms jaren aanslepen en zelfs decennia later nog de kop opsteken, blijkt uit onderzoek. Dat is zelfs het geval als ze zelf de relatie beëindigen en ze daar achteraf wat spijt over hebben.
Iedereen gaat anders met liefdesverdriet om. De een voelt zich na een paar weken alweer een stuk beter, een ander is na jaren nog niet de oude. Wie veel moeite heeft om eroverheen te raken, kan vaak niet op begrip rekenen.
Jezelf tijd geven na zo'n heftige periode is namelijk het meest effectief om over je ex heen te komen. Uit onderzoek is gebleken dat hoe langer het geleden is dat je vriend het uitmaakte, hoe beter jij met je emoties kunt dealen. Je hebt nou eenmaal tijd nodig om het volledig achter je te laten.
Mannen daarentegen hebben er meer moeite mee. Dat heeft te maken met het idee van een relatie van 'hoge kwaliteit' die ze vervolgens kwijt zijn. Mannen voelen pas later de pijn van hun break-up, omdat ze emoties liever voor hun uitschuiven. Daardoor komt de klap later en ook harder aan.