Om ervoor te zorgen dat de polygel nog beter blijft zitten kun je ook de poly base en de poly bonder erbij gebruiken. Werk af met een topcoat voor een extra goed resultaat.
Polygel uitharden
Laat de poly gel vervolgens uitharden onder de nagellamp (check de uithardingstijden op de verpakking of houd 30 seconden bij een LED-lamp en 120 seconden bij een UV-lamp aan).
Over de duur van polygel nagels hoef je je ook geen zorgen te maken. De polygel blijft 3 tot 4 weken mooi zitten, zonder problemen als breken, chippen en dergelijke. Het is wel belangrijk dat de polygel op professionele wijze verwijderd wordt. Het moet net, zoals bij acryl of gel, met een vijl verwijderd worden.
Eerst neem je een bolletje Polygel op met een spatel of acryl penseel. Vervolgens breng je deze aan op de nagel en strijk je het glad, voor het vormen gebruik je de Poly liquid. Pas als je tevreden bent over het resultaat, hard je de Polygel snel uit onder een LED, CCFL of UV-lamp.
Gelish Soak-Off Gel Polish werd in 2009 geïntroduceerd in de beautybranche. Je brengt het aan als een nagellak, maar is duurzaam als een gel. Hierin waren zij een van de eerste. Bekroond met verschillende awards wordt Gelish nog steeds als meest toonaangevende Soak-Off Gel Polish ter wereld gezien.
12. Is polygel slecht voor je nagels? Polygel is zeker niet slecht voor je natuurlijke nagels. Om ervoor te zorgen dat de natuurlijke nagelplaat niet beschadigd wordt is het belangrijk dat polygel op de correcte manier wordt aangebracht en verwijderd.
Met de kwast kun je de polygel vormen. Je kunt het in de vorm neerleggen die je wilt dat je nagel heeft. Zorg ervoor dat je de polygel niet te dik aanbrengt en dat de polygel aan de kant van de nagelriem heel mooi afloopt en dun is. Wanneer je tevreden bent met de vorm gaan we naar de volgende stap.
Breng een laagje rubber base aan, aangeraden is de Flexi base of Expert base. Hard uit in de lamp (30-60s LED / 120-180s UV).
Als de basecoat aan het penseel kleeft is het penseel te nat geweest en kan je beter iets droger verder gaan. Meestal gebruik je gewone IPA. De Basecoat zorgt ervoor dat de Polygel beter hecht aan de nagelplaat.
Over het algemeen worden de 36 watt gel UV-lampen als de standaard beschouwd voor professionele nagelstylisten.
De polygel is makkelijker te vijlen dan acryl. Een vijl van 180 grit is voldoende voor acryl gel. Door het vijlen van de acrygel komen er witte puntjes in de nagels. Als je dit direct over lakt met een top coat zie je een soort glitter ontstaan, kleine luchtbelletjes lijken het wel.
Polygel nagels zijn flexibel en sterk
Zo is polygel flexibeler dan acryl, maar sterker dan gel. De nagels hebben hierdoor een groot draagcomfort en blijven lang zitten zonder te chippen of te liften. Je geniet meerdere weken van het resultaat van de polygel manicure.
Kun je gel en acryl ook combineren zodat je de positieve dingen van gel (het makkelijker aanbrengen omdat de gel zich makkelijk verpreid) en van acryl (harder, waardoor hij minder snel breekt). Dus dat je het acryl bijvoorbeeld door de gel mengt voor je het aanbrengt.
Acryl gel en Polygel verwijderen van je nagels is niet moeilijk, maar wel even een klusje. Vijl de kunstnagels eerst totdat je zo dicht mogelijk bij je natuurlijke nagel bent gekomen. Vervolgens kun je met nagellak remover met aceton de resterende laag zachter maken, zodat je hem daarna makkelijk kunt verwijderen.
Het onderhouden van gel penselen is een stuk makkelijk dan bij acryl. Let er wel op dat de gel penselen na gebruik donker weg zet. Voor het reinigen van je penseel is alleen een Cleaner nodig, wel is het belangrijk dat je het penseel na gebruik in het donker op ruimt. Je penseel zal hierdoor jaren mee gaan.
Slip Solution is een speciale, geurloze vloeistof die het modelleren van AcryGel met de penseel vergemakkelijkt. Je kunt blijven modelleren tot je blij bent met het eindresultaat, daarna hardt je de nagels uit onder de lamp. De speciale geurloze formule is vrij van schadelijke stoffen.
Voordat je begint heb jij een aantal producten nodig. Dit zijn: (ultra) primer, basecoat, kleur gellak, topcoat, nagelreiniger en een uv of ledlamp.
De primer zorgt voor een betere hechting van de gel nagellak. De primer moet niet onder een lamp gedroogd worden, gewoon aan de lucht laten drogen. De base coat zorgt ervoor dat je nagel niet verkleurt, het beschermt en egaliseert je nagels en zorgt ook voor een betere hechting.
Wij adviseren het niet om je nagel te lakken zonder je basecoat en topcoat. Een basecoat zorgt voor de bescherming van de nagelplaat. Als je een gekleurde nagellak op je nagels aanbrengt dan kan die kleur in de nagelplaat trekken.
Een base coat zorgt voor een sterke hechting tussen de nagelplaat en de kunstnagel. Bij gellak wordt er meteen een gellak kleur aangebracht na de base coat, terwijl dat een base coat bij gel of polygel gebruikt wordt als extra hechtende laag.
De BIAB-nagels blijven 3 tot 4 weken zitten. Je kunt de behandeling blijven herhalen, zo vaak je wilt. Let op: het moet wel, net als gellak, professioneel eraf gehaald worden in een salon.
De Polygel is een “dikke” gel, een soort boetseerklei die je bewerkt met een penseel en een beetje vloeistof (Poly liquid). Omdat Polygel niet uitloopt en alleen uithardt onder een lamp, is het een ideaal product om mee te experimenteren. Je kunt er zolang mee oefenen als je zelf wilt.
Nagelversteviging/Overlay
Wanneer u van uzelf al wat langere nagels hebt die toch snel scheuren of breken, kunt u ervoor kiezen om een versteviging te nemen. Er wordt dan een dun laagje acryl of gel op de eigen nagel aangebracht. Dit wordt ook wel een Overlay genoemd.
De PowerGel heeft de hechting van een Gel die je verwerkt als een acryl. Je hebt geen tijdsdruk zoals je met acryl wel hebt, dus je kan net zo lang modelleren totdat het naar jouw wens is. Je kan met de PowerGels een verlenging mee maken op een tip of nailform (sjabloon).