Blenders die geschikt zijn om ijs te crushen hebben een hoog vermogen of hoog toerental. Daarnaast is de mengkom vaak gemaakt van tritan, glas of hard plastic. Er zijn kleine blenders die geschikt zijn om ijs te crushen, handig om mee te nemen naar de spotschool. Te veel keuze?
Ja, de blender is sterk genoeg hiervoor, gebruik wel voldoende vloeistof in de blender. Wilt u alleen ijs crushen, dan adviseren wij de ijd-crusher dezeis robuust genoeg om ijsblokjes te crushen. Doe ijsblokjes in de beker, terwijl het apparaat nog uit staat, doe het deksel op de beker en zet het apparaat aan.
Bepaal hoeveel ijs je ongeveer nodig hebt en doe de ijsblokjes in de MultiQuick hakmolen/blender. 2. Druk de knop van je MultiQuick staafmixer voorzichtig in en binnen enkele seconden zijn je ijsblokjes omgetoverd tot crushed ijs.
Een power blender heeft ten minste een vermogen van 1.200 watt én een tritan mengkan. Dankzij de krachtige motor, mix je hiermee ook harde ingrediënten zoals noten, bevroren fruit en ijsblokjes. Deze krachtige blender is geschikt voor veelvuldig of professioneel gebruik.
IJsblokjes en bevroren producten
Met een krachtige blender kun je crushed ice of een smoothie met bevroren fruit maken, maar niet elke blender kan dat aan. Is jouw blender minder sterk, zorg er dan voor dat je bevroren producten eerst even laat ontdooien. En ijs crushen, dat kan ook op deze manier.
De nutribullet 1200 heeft een vermogen van 1200 watt. Hiermee mix je met gemak bevroren en harde ingrediënten tot een gladde massa. Zo maak je niet alleen heerlijke cocktails en smoothies, maar hak je ook ijsblokjes en noten fijn.
Door het hoge percentage melkvet, krijgt het ijs een heerlijke romige smaak. Magere melkpoeder kan eventueel in combinatie met volle melk en slagroom worden gebruikt om het ijs meer body en volume te geven. Instant volle melkpoeder is zeer geschikt voor koffie en desserts, voor een romige smaak.
Om ijs effectief te kunnen crushen, moet een blender een krachtige motor van 600 watt of meer hebben.
De goedkopere blenders beginnen op 300 W en lenen zich dus voor zachte ingrediënten en kleine hoeveelheden. Gebruik je hardere ingrediënten, dan kies je beter voor een blender van minstens 500 watt. Wil je een zo professioneel mogelijk resultaat? Dan kies je voor een power blender.
Staafmixer. Die eenvoudige staafmixer die je gebruikt voor soepen en sauzen? Daar kun je ook uitstekend smoothies en sappen mee maken. Vooral zacht fruit, zoals banaan, avocado, aardbei en frambozen laten zich prima klein krijgen.
Ijsblokjes maken is simpel: je vult je ijsblokjesvorm met water, zet het in de vriezer voor een paar uur en voilà, je hebt ijsblokjes!
Naast het maken van veel groene smoothies kun je nog veel meer doen met je blender. Denk eens aan het pureren van een soep, het maken van sauzen en om je zelfgemaakte babyhapjes in te pureren. In sommige (wat krachtigere) blenders kun je ook ijsblokjes crushen voor in je overheerlijke cocktail.
De Bamix M200 is een alleskunner en door zijn krachtige werking in staat om ijs te crushen, rauwe of gekookte groenten en bevroren fruit te hakken en te pureren.
Beste uit de Test: Magic Bullet NutriBullet zwart 8-delig
Hij blinkt uit in het maken van smoothies - dat doet hij uitstekend - maar ook het maken van babyvoeding gaat hem goed af. De blender is prettig in gebruik en zit stevig in elkaar. Opvallend is dat hij geen knoppen heeft.
Met een staafmixer kun je een soep pureren, met een handmixer niet. Ook is een staafmixer ideaal voor sauzen, zoals mayonaise en hollandaise. Een blender is ideaal voor mixen en pureren, bijvoorbeeld van soepen, smoothies en mousse. Het ligt vooral aan de soort en hoeveelheid messen van de blender hoe krachtig deze is.
Ga jij een blender kopen? Topidee! 't Is namelijk een ontzettend handig apparaat in de keuken: je mixt er soepjes superglad in, maakt er voedzame smoothies en fluweelzachte sauzen mee en je kunt 'm ook gebruiken voor cocktails, pesto's en tal van ander lekkers.
Blender heeft een totaalscore van 4,7 van 5 sterren op basis van 719 gebruikersreviews op Capterra.
Noten malen gaat heel goed in een keukenmachine en voor kleinere hoeveelheden kun je ook het hakmolentje van je staafmixer gebruiken. Notenmeel of pasta maken in de blender gaat helaas niet lukken, die loopt onderin vast. En voor fijne notenmeel kun je het beste een koffiemolen gebruiken.
Niet iedere blender is geschikt voor cocktails. IJsklontjes vermalen is belangrijk om je cocktail koud mee te maken, maar de meeste huis-tuin-en-keuken blenders zijn niet geschikt om ijsklontjes te vermalen. Een geschikte blender speciaal voor lekkere cocktails is deze Hamilton Beach Blender.
Voor ijsblokjes geldt hetzelfde, zorg dat je een blender aanschaft met een vermogen van minimaal 450 watt. Een andere mogelijkheid is zoeken naar een blender met een speciaal programma om ijs te crushen. Om deze gerechten tot een glad geheel te maken heb je een blender nodig die tegen wat warmte kan.
Eieren. De eieren verbeteren de structuur van het ijs en maken het smeuïger. De meeste soorten roomijs worden bereid zonder de eieren te koken. In plaats van eieren kan je ook puddingpoeder gebruiken, ongeveer 10 a 15 gram per ei.
Dextrose wordt vaak toegevoegd wanneer het droge stof gehalte moet worden verhoogd, zonder het ijs veel zoeter te laten smaken. Dextrose heeft verschillende invloeden op ijs: Het brengt het vriespunt van de compositie lager. Het zorgt ervoor dat het aantal kristallen in de compositie minder wordt.
Patisdecor Stabilisator voor Ijs wordt gebruikt voor ijs en slagroom. Het stabilisator voor Ijs heeft verschillende voordelen:- het verbetert de viscositeit van het mengsel en de slagkracht,- het vertraagt het smelten- het emulgeert en stabiliseert de componenten- het geeft een romigproduct.