Verzuring ontstaat door verontreiniging van de lucht met de stoffen zwaveldioxide, ammoniak en stikstofoxiden. Deze stoffen kunnen leiden tot verzuring van bodem en water en kunnen planten en materialen aantasten. Landbouw, verkeer en de industrie zijn de belangrijkste bronnen van verzurende stoffen.
Verzuring treedt op als bodems of water zuurder worden door bijvoorbeeld natuurlijke verzuring of verzurende neerslag. Dat laatste kan veroorzaakt worden door zure stoffen als zwaveloxides (sommige brandstoffen, bruinkool, hout) of verzurende stoffen als ammoniak (landbouw).
Volgens aanhangers van de verzuringstheorie werken sommige voedingsmiddelen 'verzurend', zoals veel vlees, suikers, vetten, koffie en frisdranken (1). Ook een onregelmatig en stressvol leven zou het zuur-base-evenwicht in het lichaam verstoren, waardoor je lichaam zou verzuren.
Hoe intensiever en langer je sport, hoe meer melkzuur er wordt aangemaakt.Is er tegelijkertijd onvoldoende zuurstof, dan hoopt het melkzuur zich op in de spieren. Je spieren kunnen nu minder goed samentrekken en dat veroorzaakt dat vervelende branderig gevoel.
Verzuring door voeding
Voedingsmiddelen zoals, zuivel, eieren, eiwitrijk voedsel (met name vlees), granen (zoals tarwe), geraffineerde suiker, chocolade en noten zullen in het lichaam zuur produceren. Ook kun je beter geen alcohol of cafeïne gebruiken.
Het vermijden van zuurvormende voedingsmiddelen en het drinken van voldoende water, in combinatie met lichaamsbeweging en ontspanning, kunnen jouw lichaam helpen om de zuur-base balans te herstellen en de energie terug te krijgen.
Bèta-alanine is een bewezen effectief supplement om de verzuring uit te stellen en zodoende korte maximale prestaties die gepaard gaan met verzuring, prestaties 'in het rood dus', te verbeteren.
Zwakke spieren hebben namelijk meer zuurstof nodig. Beweeg je weinig en raak je al kortademig van koken of een rondje door de supermarkt? Beweging kan dat veranderen. Als je regelmatig beweegt en oefeningen doet, leren je spiercellen beter om te gaan met zuurstof.
Verzuring ontstaat als gevolg van verontreiniging van de lucht met de stoffen zwaveldioxide, ammoniak en stikstofoxiden. Deze gassen reageren met elkaar en worden omgezet in onder andere salpeterzuur en zwavelzuur. Deze stoffen kunnen leiden tot verzuring van bodem en water en kunnen planten en materialen aantasten.
Gemberthee drinken kan een milde manier zijn om zuurophoping te verminderen en zure refluxsymptomen te verlichten. Oplossing van baking soda: Een kleine hoeveelheid baking soda in water kan maagzuur neutraliseren en onmiddellijke verlichting bieden bij brandend maagzuur. "Gebruik baking soda spaarzaam, want het kan in grote hoeveelheden gas of een opgeblazen gevoel veroorzaken", aldus Dr.
Verzurende voedingsmiddelen
Voedingsmiddelen die je zuur maken zijn onder andere dierlijke eiwitten, suikers, koffie, alcohol, frisdrank, verzadigde vetten en dergelijke. Maar ook diverse granen en notensoorten verzuren het lichaam.
De maag produceert een grote hoeveelheid zoutzuur om voedsel af te breken en spijsverteringsenzymen te bevorderen. De pH (maat voor de zuurgraad) van dit zuur bevindt zich tussen 1 en 3, terwijl een pH 7 neutraal is.
Cellulitis, huidklachten, candida-infecties, hoofdpijnen, stramme spieren en gewrichten zijn typische kenmerken van verzuring. Maar ook vermoeidheid (vooral ochtendmoeheid), een vieze adem, een onaangename zweetlucht en onverklaarbaar vocht vasthouden of gewichtstoename kunnen veroorzaakt worden door verzuring.
emissies, de gemiddelde pH van de oceaan is gedaald met 0,1 eenheden tot 8,1, wat een toename van 26% in zuurgraad vertegenwoordigt. Verzuring van de oceaan wordt voornamelijk veroorzaakt door menselijke activiteiten, zoals het verbranden van fossiele brandstoffen, ontbossing en cementproductie , wat leidt tot verhoogde CO?-emissies en een onevenwicht in de wereldwijde koolstofcyclus.
Vermesting ontstaat door verontreiniging van de lucht met de stoffen ammoniak en stikstofoxiden.Dezelfde stoffen plus zwaveldioxide zorgen voor verzuring. Landbouw, verkeer en de industrie zijn de belangrijkste bronnen van vermestende en verzurende stoffen.
Te weinig zuurstof in het bloed kan leiden tot klachten als benauwdheid, moeheid, verwardheid en onrust. Neem contact op met je huisarts als je deze symptomen ervaart.
Ademhalen met samengeknepen lippen is een van de eenvoudigste manieren om kortademigheid te beheersen. Het biedt een snelle en gemakkelijke manier om uw ademhalingstempo te vertragen, waardoor elke ademhaling effectiever wordt. Het helpt u ook om meer zuurstof in uw longen te krijgen.
Conclusie: Magnesium als natuurlijke ontzurende factor
Samenvattend kunnen we zeggen dat magnesium inderdaad een ontzurend effect heeft. Dit mineraal speelt een cruciale rol in het behouden van de zuur-base balans en helpt overtollige zuren in het lichaam te neutraliseren.
fruit : basisch en basenvormend : banaan, dadel, vijg, meloen (met mate), watermeloen (met mate), zoete appel, zoete druif... zuur maar basenvormend : ananas, citroen, clementine, granaatappel, aalbes, mandarijn... halfzuur en basenvormend : kriek, aardbei, perzik, peer, appel, druif, tomaat...
Zuurvormend voedsel: Peulvruchten (dus ook pinda's), granen, kaas.
Verzuring van je spieren
Je spieren lijken vol te lopen met vocht en er treedt een branderig gevoel op. De spieren doen pijn, raken vermoeid en verliezen kracht. Je moet dan echt stoppen met bewegen, voor langere tijd.
Alka® Tabs Magnesium biedt een unieke dubbele werking. Met de maagzuur resistente tabletten vult u uw magnesiumdepots weer aan, terwijl u tegelijkertijd 1 van de hoofdoorzaken van een magensium tekort, namelijk verzuring, tegengaat door actief te ontzuren.
Voor zorgen dat je PH waarde weer gezond is door de basis van iedere maaltijd alkalisch te laten zijn. Dit doe je door suikers, gluten, rijst, maïs en bewerkte granen te vermijden, koolhydraatarm te eten en zoveel mogelijk biologische water dragende groenten en fruit (m.n. citroen en appel) te eten.