Een deurbel bij je voordeur thuis werkt op zwakstroom ( ongeveer 8 volt). Je kunt deze niet rechtstreeks aansluiten op netstroom (230 volt). In de meeste gevallen zit de meterkast dichtbij de entree van de woning. Er wordt dan ook vaak voor gekozen om de beltrafo in de meterkast te plaatsen.
Een beltrafo is een spanningsomvormer die je gebruikt voor de deurbel. Een beltrafo wordt ook wel een beltransformator genoemd. Deze spanningsomvormer is ingebouwd in de groepenkast en zorgt ervoor dat de stroomvoorziening naar zwakstroom gaat.
Er zit een stroomdraad aan dus hij werkt op elektriciteit. En er loopt een koperdraadje van de knop zo naar het kastje. Daar zit een metalen bel en een metalen armpje. Als ik nou op de knop druk, dan gaat het metalen armpje heel snel heen en weer.
Welke beltrafo je nodig hebt, hangt af van het type deurbel dat je wilt aansluiten. Je deurbel werkt meestal op 8, 12 of 24V (Volt). Dat betekent dat de beltransformator minimaal die waarde als uitgangsspanning moet hebben. De handleiding van je bedrade deurbel vertelt je altijd wat het benodigde voltage is.
De meeste oudere gongen werken op 8 volt in Nederland, maar een Nest, Ring of Unifi deurbel heeft meer vermogen nodig.
Standaard is dit 8 Volt met 1 Amp. De meeste deurbellen werken hier probleemloos mee. Voor optimaal gebruiks resultaat adviseren we om de 8 Volt te vervangen door 12 Volt.
Dit heet de beldrukker. Deze staat in verbinding met een stroomkabel. Een deurbel heeft echter niet zoveel stroom nodig als het reguliere voltage dat uit een stopcontact komt (230V). Je plaatst daarom een transformator tussen de draad die van het stopcontact naar de bel loopt.
Controleer het geluid.
Wanneer je hebt geconcludeerd dat de transformator werkt en de deurbel nog steeds niet, is de bel waarschijnlijk kapot. Schakel de stroom uit en zorg ervoor dat de kabels die zijn aangesloten goed in de klemmen zijn gestoken. Koppel de kabels los en sluit ze opnieuw aan.
Aansluiting kabel
De kabel sluit je aan op de transformator met behulp van de kabelschoenen. Deze leveren wij standaard bij elke transformator. De kabelschoenen dienen voornamelijk om oververhitting en daarmee schade te voorkomen.
Het 'brommen' van trafo's wordt veroorzaakt door trillingen. Indien het geluid bij een conventionele trafo's niet te herleiden is naar een bepaald defect, kan het geluid ontstaan door een magnetisch veld. Het magnetisch veld ontstaat in de behuizing van het armatuur.
Een beltrafo kost tussen de € 15,- en de € 35,- afhankelijk van het merk en of het een 8v, 12v of 24v output moet hebben.
JC's deurbel adapter, uitsluitend voor Eufy type deurbellen met 2-draad aansluiting. Continu opladen: je kunt je videodeurbel nu continu gebruiken. Dit maakt een ononderbroken werking en schermweergave mogelijk. Met deze voedingsadapter wordt je bel altijd van stroom voorzien.
Je camera, deurbel en andere apparaten zijn allemaal offline
Als alle verbonden apparaten in je huis offline gaan, kan er een probleem zijn met de router of het netwerk. Start de router en modem opnieuw op om de internetverbinding te resetten.
Waarom Ring-apparaten offline kunnen gaan
De stroom valt tijdelijk uit. Een draad in de setup van de router raakt tijdelijk los. Je verandert het wachtwoord van het Wi-Fi-netwerk. Het Ring-apparaat heeft te kampen met te lage stroom.
Een mechanische deurbel is een deurbel die nog werkt met een echte bel. Het is dus een wat ouderwetsere bel, maar tegenwoordig enorm in. Op het moment dat er op de bel wordt gedrukt, wordt er een staafje geactiveerd die een aantal maal tegen de bel aan tikt. Je hebt hierdoor dus echt het geluid van een bel.
Bedraad (op netstroom)
Bij bedrade deurbellen heb je altijd te maken met een 2-draads-, 3-draads- of zelfs 4-draadsaansluiting bij de voordeur. Wanneer er nog geen kabels voor een deurbelaansluiting aanwezig zijn, is het nodig dat je kabels trekt. Dat kan in dat geval extra (technisch) werk opleveren.
De deurdrukker van een bedrade deurbel werkt op stroom, dus is er een stroompunt bij de deurpost nodig. Heb je geen aansluiting? Dan moet je zelf een kabel inclusief transformator installeren.
De standaard deurbel verbruikt 0,003 kWh per uur, dus 0,072 kWh per dag [1]. Dit maal 365 dagen in een jaar staat gelijk aan een verbruik van 26,3 kWh per jaar. Wetend dat 1 kWh gemiddeld 23 cent kost [3], zijn de kosten van een elektrische deurbel dan 6,05 euro per jaar.
Voor de Nest Hello heb je een beltrafo van 24 volt nodig, zelf maak ik gebruik van een EMAT beltrafo van 8 volt tot 24 volt.
Het verbruik van de HUB-50/100 is ca. 1,5 W in ruststand (verlichting is uit). Rekenvoorbeeld: Wanneer de verlichting 3 uur per dag aan is, is de transformator 21 uur per dag in ruststand.