Iedereen kent Lay's Bugles®, die knapperige hoorntjes gemaakt van mais. Lekker om zo te eten, nog lekkerder om te vullen, bijvoorbeeld met roomkaas, pesto of guacamole.
De productie gebeurt onder andere in een fabriek in Broek op Langedijk met (2005) 350 medewerkers en 150 uitzendkrachten.
De fabriek van PepsiCo in Broek op Langedijk produceert chips. Bekende merken als Lays, Hamka's, Nibbits en Cheetos komen uit deze grootste chipsfabriek van Nederland.
Chavroux Natuur en Bugles Sweet Chilli chips zijn een ideaal koppel dankzij de krachtige smaak van de chilipeper en de zachtheid van de Chavrouxkaas.
Priscilla van Bits of Flavour combineerde een klassieke combinatie van geitenkaas en vijgen in een dip. Met de toevoeging van honing en tijm is dit een heerlijke dip om te combineren met de Bugles Naturel. Mylene maakte een dip van kwark, vijg en balsamicostroop. Deze dip combineerde ze met de Bugles Naturel.
Lekkere knapperige hoorntjes, gemaakt van maïs. Je kan ze vullen met smeerkaas of gewoon lekker zo eten. Maar let wel op: Bugles Nacho Cheese van Smiths is glutenvrij, maar in Bugles Sweet Chilli zitten wel gluten.
Ingrediënten: maïs, koolzaadolie, TARWEBLOEM, ham- en kaassmaak [aroma (bevat TARWE en MELK), KAASPOEDER (van MELK), emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren), smaakversterkers (mononatriumglutamaat, dinatriumguanylaat, dinatriuminosinaat), suiker, kaliumchloride, specerijen, uienpoeder, rookaroma, kleurstof ( ...
Omdat ook de Benelux-afdeling in januari 2001 aan deze wereldwijde standaarden voldeed, veranderde de merknaam voor aardappelchips van Smiths naar Lay's. De naam Smiths blijft bestaan als merknaam voor chips met speciale vormpjes (zoals Grills, Bugles, Ringlings, Mama Mia's…).
Chipsmerk Lay's verandert na veertig jaar de naam van een de favoriete soorten chips, de ribbelchips. De Superchips heten vanaf april namelijk MAX. Met de rebranding wil het chipsmerk ervoor zorgen dat de chips een duidelijkere identiteit krijgt.
Glutenvrije chips Lays
De volgende soorten zijn daarvan glutenvrij: Naturel. Sticks naturel.
Lays Bugles chips nacho cheese zak 75 gram - Chips.
In 1853 bakte de Amerikaanse kok George Crum bij toeval de allereerste chips in het Moon's Lake House Hotel in Saratoga Springs in Amerika. Dat ging zo: een gast vond zijn gebakken aardappels te dik en stuurde ze steeds weer terug naar de keuken.
Smiths Chips heten in Nederland vanaf nu Lay's Chips.
Met het nieuwe merk sluit Smiths Food Group in Maarssen aan bij de internationale strategie van Frito-Lay, de chips- en zoutjesdivisie van PepsiCo. Smiths Food Group behoudt wel haar eigen naam. Ook blijft Smiths voor merken als Bugles, Wokkels en Nibb-It zorgen.
In een Amerikaanse stad, Nashville, begint Herman Lay zijn eigen bedrijfje dat chips distribueert in de regio. Vijf jaar later heeft hij al 25 medewerkers in dienst. Niet lang daarna besluit hij zelf chips te gaan produceren, dit is het begin van H.W. Lay & Company, nu beter bekend als Lay's.
De reep werd in 1929 ontwikkeld door Frank Mars en zijn echtgenote Ethel Mars, en werd in sommige landen tot 1990 verkocht onder de naam Marathon.
Koetjesrepen, Raak, Matel, Kwatta, Royco, Benbits, Fido Dido, Talpa, BASF, Tjolk, 49R Jeans, Simca, Smarties, Cavello, Oxbow, Kappa, Hoppa, Rang, Popla, Daewoo, Zundapp, Jif, Domo vla, Treets, Skoll, Snor, Pastachoco, La Gear, Australian, Raider, Bonitos, Shandy, Exota, Diadora, Huba-Buba, Popfoto, Mon Chi Chi aapjes, ...
Twix heette vroeger Raiders, Cif vroeger Jif.
Het is niet van dierlijke herkomst. Dit geldt ook voor het aroma in TUC crackers Bacon. In sommige producten wordt karmijn, lactose of weipoeder toegevoegd. Deze producten zijn van dierlijke herkomst.
Het beste antwoord
Met chemische toevoegingen wordt de smaak van ham en kaas toegevoegd. Met name mensen die Halal willen eten raken hiervan in verwarring, want waar komt die hamsmaak vandaan? Ze kunnen die smaken uitstekend synthetisch maken, zonder dat er een varken aan te pas komt of een stukje kaas.
Chips. Ja, zelfs bij chips moet je eraan geloven… Als je weipoeder op de ingrediëntenlijst van een zak chips ziet staan, is de kans groot dat de inhoud niet strikt vegetarisch is. Wei is namelijk een bijproduct van kaasbereiding en dus in contact geweest met dierlijk stremsel.
Glutenvrij is heel gezond
Zonder aanvullende maatregelen leidt glutenvrij eten tot een eenzijdig eetpatroon. Hierdoor kan er gebrek aan vitamines (B en E) maar ook aan ijzer optreden. Je moet dus nadenken over vervangers voor de vezelrijke tarwe.
Patat is glutenvrij.
Sommige cafetaria's of restaurants bakken in hetzelfde frituurvet niet glutenvrije kroketten of bitterballen. Hierdoor kan er kruisbesmetting ontstaan door het paneermeel van de kroketten (bitterballen) of gepaneerde aardappelkroketjes.
De gedachte die is ontstaan dat Corona glutenvrij zou zijn, komt waarschijnlijk omdat de Corona die in Mexico wordt verkocht, gemaakt is op basis van mais en dit is wel een glutenvrij graan. Deze variant is echter niet in Nederland in de verkoop. Corona is dus niet glutenvrij omdat er gerst inzit!