Je handbagage wordt doorgaans bij het inchecken gecontroleerd op afmeting en gewicht. Dit gebeurt doorgaans niet als je incheckt bij een automaat, via de app of als je de boardingpass thuis al hebt geprint.
De handbagage wordt gecontroleerd met een CT-scan. Alle voorwerpen zoals vloeistoffen, laptops en andere elektronica mogen in de handbagage blijven zitten. Het kan zijn dat de beveiligingsbeambte een extra controle wil doen.
Als de handbagage te zwaar is, mag die worden toegevoegd aan de ingecheckte ruimbagage. Die luchtruimbagage tot 23 kilo zit in de prijs van het ticket, en is maximaal 90 x 75 x 43 centimeter.
Wordt handbagage gewogen? Het kan voorkomen dat je handbagage gewogen wordt, maar het komt vaker voor dat het formaat gecontroleerd wordt. Wij raden je aan om er altijd voor te zorgen dat de afmetingen en het formaat van je tas of trolley voldoen aan de handbagage regels van de luchtvaartmaatschappij.
Volgens de IATA is de algemene regel voor het reizen met handbagage dat het formaat niet groter mag zijn dan 56 cm hoog, 45 cm breed en 25 cm diep. Alle vermelde afmetingen per luchtvaartmaatschappij zijn de buitenafmetingen in cm, inclusief handvatten, wielen, zijvakken en andere externe onderdelen.
Als we vooraf weten dat er niet genoeg ruimte in de bagagebakken aan boord is, ontvangt u het verzoek uw handbagage in te checken bij de incheckbalie. Uiteraard is dit kosteloos. We raden u aan om reisbenodigdheden zoals medicijnen alvast in uw kleinere tas te stoppen, gewoon voor de zekerheid.
Het toegestane gewicht van handbagage bij Transavia is niet onbeperkt, dus moet je zo licht mogelijk reizen als je alles binnen de toegestane 10 kg (totaal voor1 stuk handbagage en 1 accessoire) wilt houden.
Handbagage is de bagage die je bij je mag houden in het vliegtuig, zoals rugzakken, handtassen, trolleys, laptoptassen en tassen voor camera's.
Ja, een rugzak kan gezien worden als persoonlijk item. Het moet wel een kleine rugzak zijn, dus geen grote backpack. Wanneer je geen koffer of trolley meeneemt als handbagage, maar wel een rugzak dan wordt deze niet gezien als persoonlijk item maar als handbagage.
Vloeistoffen, gels, crèmes, zalfjes, pasta's en spuitbussen mag u alleen in uw handbagage meenemen onder de volgende voorwaarden: U mag 1 liter aan vloeistoffen en gels meenemen in verpakkingen van elk 100 milliliter. Kleinere of aangebroken verpakkingen mogen uiteraard ook.
1 stuk handbagage:
bv. rugtas, laptoptas, handtas, cameratas, paraplu. mag altijd mee in de cabine.
Wat zijn de afmetingen van handbagage bij KLM? Je handbagage mag bij KLM maximaal 55 x 35 x 25 cm groot zijn.Aan het persoonlijke item zit een limiet van 40 x 30 x 15 cm. Je kunt verschillende soorten bagage meenemen als handbagage, maar het makkelijkste is natuurlijk een handbagagekoffer of een grotere rugzak.
Mogen medicijnen in de koffer of in de handbagage? Receptmedicijnen voor dagelijks gebruik kunnen het beste in de handbagage worden meegenomen. Mocht een koffer kwijtraken, dan heeft u de medicijnen in elk geval bij de hand.
Er wordt gecontroleerd op gevaarlijke stoffen en voorwerpen die gevaarlijk kunnen zijn voor de reizigers, de bemanning en/of de veiligheid van het vliegtuig. De veiligheidscontroles gebeuren manueel en/of met detectieapparatuur, zowel bij uw handbagage als uw andere bagage (met röntgenapparatuur).
Is je handbagage en/of accessoire te groot of te zwaar, of heb je teveel stuks bij je? Dan vervoeren we dit in het ruim.Je betaalt daarvoor een toeslag op de luchthaven.
Verschil tussen kleine tas en handbagage koffer
Vaak mag je bij elke airline sowieso een kleine tas meenemen in de cabine. Dit stuk bagage staat los van de handbagage koffer. Een kleine tas wordt namelijk altijd onder de stoel voor je geplaatst. De trolley gaat altijd in een bagagevak boven de stoelen.
Denk aan een reisapotheek met onder meer paracetamol, diarreeremmers, EHBO-artikelen en een insectenwerend middel. Stop alle medicijnen in de handbagage in plaats van in de ruimbagage. "In het ruim vriest het, waardoor de werkzaamheid verloren kan gaan.
Een normale tas zou niet meer moeten wegen dan 10% van je lichaamsgewicht. Weeg je bijvoorbeeld 60 kilo, dan moet je ervoor zorgen dat je tas niet zwaarder is dan 6 kilo. “Het beste is natuurlijk om nog minder in je tas te doen en regelmatig je tas om je andere schouder of arm te hangen”, legt dokter Haworth uit.
De handbagage mag maximaal vijftien kilo zwaar zijn en je moet in staat zijn de handbagage zelf in het vak boven je te plaatsen. In geval van een Flexi-tariefticket, Up Front-stoel, Extra Legroom-stoel, easyJet Plus-kaarthouder of extra bijgekocht, mag je een extra tas meenemen voor onder de stoel voor je.
Make-up in je handbagage: de algemene regels
Make-up in je handbagage wordt bijna altijd gezien als een vloeistof, of het nu een bodymist is, handcrème, foundation, lipgloss, mascara, nagellak of deodorant. Deze vloeistoffen mogen bij de meeste vliegtuigmaatschappijen maximaal 100ml per stuk zijn.
Op iedere vlucht mag je per persoon 1 accessoire en 1 stuk handbagage meenemen. Dit mag in totaal maximaal 10 kg wegen. Een accessoire (max.40 x 30 x 20 cm), zoals een kleine handtas of rugzak mag altijd mee in de cabine.
Voor de grotere tassen en trolleys (max 55 x 35 x 25 cm) is beperkt ruimte in de cabine. Alleen de eerste 70 stuks mogen daarom mee aan boord. De overige tassen en trolleys van dit formaat nemen we in bij de gate en vervoeren we gratis in het ruim.