Productie van bekende emailleklassiekers wordt door BK elders in Europa ondergebracht, terwijl in Kampen juist wordt geïnvesteerd in een geheel nieuwe fabriek voor roestvrijstalen en aluminium pannen.
Pannenfabriek Koninklijke Kempen en Begeer, bekend van BK-pannen, sluit haar productie in Kampen. De fabriek verhuist naar Azië, 10000 kilometer verderop.
BK Pannen. BK is een Nederlandse fabrikant van pannen en ander keukengerei. BK was oorspronkelijk een merknaam van metaalverwerkingsbedrijf Berk Kampen, dat in 1851 werd opgericht door Hendrik Berk in het Overijsselse Kampen.
De BK Conical is qua prijs-kwaliteit de beste keuze voor een kwalitatieve pannenset met een slim en handig ontwerp. De set bestaat uit 3 kookpannen, een soeppan en een steelpan. De sandwichbodem met aluminium kern zorgt voor een goede warmtegeleiding en werkt uitstekend op inductie.
Kookwinkel Oldenhof biedt een zeer ruim assortiment BK producten aan. In ons assortiment vindt u zowel losse BK pannen maar ook pannensets van diverse series zoals BK Q-linair, BK Conical en BK Easy Basic. Naast de pannen van BK kunt u bij ons ook terecht voor fluitketels en diverse bestekseries.
BK of Bk kan verwijzen naar: Bk is de afkorting van: berkelium, een element. BK-Gas, BK LPG enzovoort: een distributiemaatschappij voor lpg: Bessel-Kok. BK pannen, een merk van kookgerei, oorspronkelijk van de fabrikant Berk Kampen.
Na meer dan 21 pannensets getest te hebben in de afgelopen 3 jaar zijn wij ervan overtuigt dat de BK Q-linair Master Glas Pannenset de beste pannenset van 2022 is. Deze set is geschikt voor alle warmtebronnen, zelfs voor inductie en ovens.
gietijzeren pannen geen PFAS, en worden de lagen bijvoorbeeld gemaakt van keramiek of emaille. Maar ook HIER is het goed opletten. Een pan die 100% PFAS vrij wordt verklaard is de gietijzeren pan van BK. Je kunt HIER LEZEN over deze specifieke gietijzeren pannen.
Ook gietijzeren pannen gaan bij goed gebruik levenslang mee. En ook gietijzeren pannen zijn goede en duurzame pannen zonder antiaanbaklaag. Gietijzeren pannen zijn met name bekend voor het stoven van vlees en stoofpotjes zoals de bekende pannen van Le Creuset. Maar er zijn ook gietijzeren koekenpannen of poffertjespan.
In principe kan een titanium koekenpan wel hogere temperaturen aan. Dit was een poosje echt in opkomst, maar we horen hier nu steeds minder over. Stone coating is sterker dan een keramische antiaanbaklaag. Ze zijn qua bodem ook volledig veilig, er kunnen geen giftige stoffen of metalen vrijkomen.
Gebruikers van de Greenpan Cambridge keramische koekenpannen zijn zeer tevreden over hun aankoop, en wij ook. De pannen zien er mooi uit, ze werken goed, ze staan stabiel op de kookplaat en het fornuis, ze warmen gelijkmatig op, ze bakken niet aan en schoonmaken is eenvoudig.
Je anti-aanbakpan gaat hoogstens 5 jaar mee
Als je er goed voor zorgt tenminste. De allergoedkoopste pan is vaak niet de beste, maar de duurste kopen wil dus niet zeggen dat die pan voorbij de 5 jaar meegaat.
Tip 2: schakel de temperatuur terug
Laat daarom eerst de pan goed op temperatuur komen op middelhoog vuur. Je pan is op temperatuur wanneer je boter helemaal is gesmolten. Schakel daarna de temperatuur zo'n 20 tot 30% terug. Wanneer je op een hoge temperatuur bakt, droogt je eten sneller uit en brandt het sneller aan.
Alle RVS kookpannen van BK zijn inductie geschikt. Deze pannen hebben de zogeheten sandwichbodem. Deze bodem zorgt ervoor dat de pan inductiegeschikt is en de warmte goed verdeelt over de pan.
De makkelijkste oplossing; ga voor een pan met een keramische antiaanbaklaag. Zo'n keramische antiaanbaklaag is goed bestand tegen hoge temperaturen en er komen geen gifstoffen vrij tijdens het bakken.
Koekenpannen van staal worden nog veel gebruikt in de horeca en ook aanbevolen door koks. Gerechten uit uw stalen koekenpan zijn in smaak, kleur en kwaliteit moeilijk te overtreffen!
Om zeker te zijn dat u geen giftige stoffen binnenkrijgt kunt u het beste een pan kopen zonder de teflonlaag. De alternatieven zijn onder andere ijzeren-, keramische-, gietijzeren- of koperen pannen. Al deze pannen hebben wel wat meer onderhoud nodig en zijn vaak niet geschikt voor de vaatwasser.
De keramische pan is de uitkomst voor mensen die gezonder willen en van koken houden. De keramische pan heeft erg veel voordelen ten opzichte van de teflon pan. Los van het feit dat deze geen schadelijke stoffen bevat welke in het lichaam of het milieu komen, wordt het eten op een veel gezondere manier bereidt.
Net zoals met PFOA, zijn er geen schadelijke hoeveelheden GenX stoffen aanwezig in de anti-aanbaklaag van de pan. Wil je weten of een chemische stof wel of niet in een product zit, vraag het na bij de producent.
Een van de meest duurzame en beste pannen zijn pannen van gietijzer. Bij normaal gebruik zijn deze pannen eigenlijk niet kapot te krijgen. Daarnaast zijn de bakeigenschappen ongeëvenaard. De meeste gietijzeren pannen bevatten aan de binnenkant een geëmailleerde laag die nagenoeg onverslijtbaar is.
Een goede bodem
Een dikke bodem houdt de warmte lang vast, soms te lang.
De GreenPan Venice is toch echt de beste keuze voor een keramische koekenpan. De pan beschikt over een groot oppervlakte, zodat het eten zich in een enkele, dunne laag kan verdelen en gelijkmatig bruin wordt in plaats van samen te klonteren.
Om te kunnen koken op een inductiekookplaat heeft u pannen nodig met een magnetische bodem. Door het contact met de kookplaat ontstaat een magnetisch veld die de warmte zal opwekken. Enkel de pan zal opwarmen, terwijl de rest van de zone koud blijft.