Widget plaatsen
Zoek op het apparaat een startscherm op waarop nog ruimte is om iets te plaatsen. Druk met een vinger op een lege plek totdat onderin het scherm een aantal opties verschijnt. Laat de vinger los en tik op Widgets. Een lijst met widgets komt in beeld.
Een widget is een sneltoets op je startscherm van een app. Door middel van een widget kun je bijvoorbeeld je agenda zien zonder dat je de app hoeft te openen.
Widgets toevoegen op Android-telefoons is heel simpel. Ga naar het thuisscherm van je telefoon, houd je vinger ingedrukt op het scherm en tik op 'Widgets', onderaan precies in het midden van het scherm. Vervolgens krijg je een lijst van alle beschikbare widgets te zien.
Widgets zien eruit als grotere app-icoontjes, die informatie uit een app samengevat weergeven. Een agenda-widget laat bijvoorbeeld zien welke afspraken er vandaag zijn en een weer-widget toont het actuele weer.
Er is een wezenlijk verschil tussen apps en widgets. Apps nemen het gehele scherm in beslag, terwijl widgets zijn gemaakt om op het hoofdscherm van de telefoon te plaatsen. Er kunnen meerdere van deze widgets op het hoofdscherm staan.
Widget (Engels, letterlijk: apparaatje, snufje, trucje, dingetje) is de algemene naam voor een van de elementen waaruit een grafische gebruikersomgeving kan worden opgebouwd (vensters, menu's, knoppen, keuzerondje).
Een widget is een applicatie uitbreiding, vaak een onderdeel van een applicatie die reeds is geïnstalleerd op je telefoon. Widgets zijn er in allerlei soorten en maten. Personaliseer je widget en zet deze op je startscherm, zodat je je applicatie snel kunt openen. Een voorbeeld van een widget is de Agenda widget.
Als u het beginpunt van de widgets van de taakbalk wilt verwijderen, klikt of drukt u op de Windows-logotoets en selecteert u Instellingen > Persoonlijke instellingen > taakbalk.Schakel vervolgens Widgets in of uit.
U kunt een lijst vinden met alle apps op een Android-telefoon door vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te vegen (of van beneden naar boven). Of zoek verborgen apps door Instellingen te openen door op het tandwielpictogram te tikken.
Veeg vanaf het beginscherm naar links totdat je de appbibliotheek ziet. De apps worden automatisch in categorieën gesorteerd. Zo vind je de socialemedia-apps bijvoorbeeld onder de categorie 'Sociaal'. De apps die je het meest gebruikt, worden automatisch opnieuw geordend op basis van je gebruik.
Hierbij heb je de keuze om ze tussen de apps te plaatsen, zijn er verschillende formaten beschikbaar en kun je gebruikmaken van widget stapels. Stapels zijn widgets van meerdere apps op elkaar, er is zelfs een slimme variant die zich automatisch aanpast.
Widgets toevoegen aan het bureaublad
Klik op je Mac met de Control-toets ingedrukt op de achtergrond en kies 'Wijzig widgets'. Zoek in de widgetgalerie naar een widget. Je kunt ook op een categorie klikken om de beschikbare widgets daarvoor weer te geven.
Dankzij de inspanningen van ontwikkelaar Carl Barringer kan dat nu met de app BITS (Bits Is The Stuff). Dit is een zogenaamde Widget-creator die je de mogelijkheid biedt om een grote diversiteit aan informatie in een eigen samen te stellen widget op je Android-homescreen te tonen.
Website op startscherm Android-toestel zetten
Tik rechtsboven op een pictogram met drie stipjes.Tik op Toevoegen aan startscherm. Geef de site een herkenbare titel of laat de standaardbenaming staan.
Een launcher is een app die het uiterlijk van je Android telefoon helemaal kan aanpassen. Je hebt honderden verschillende launchers, die je telefoon naar jouw smaak kan aanpassen. Veel fabrikanten (zoals Samsung) leveren hun telefoon met een eigen ontworpen launcher.
Een widget is een toepassing waarmee je in één oogopslag actuele informatie kunt zien over bijvoorbeeld het weer of het nieuws. Deze informatie wordt geladen vanuit een andere bron. Vanwege de actuele informatie heb je er internet voor nodig.
Wie een Android-apparaat ontgrendelt, ziet direct het startscherm. In beeld zijn apps, mappen en widgets, zoals de klok. De gebruiker bepaalt welke onderdelen op het scherm staan. Is het scherm vol, dan maakt het systeem een volgend scherm.