Het werd gemaakt van sprankelend water, suiker, vanille, zeldzame oliën, pepsine en kolanoten. Aangezien Pepsi aanvankelijk bedoeld was om maagpijnen te genezen, noemde Bradham het drankje Pepsi, afgeleid van de aandoening dyspepsie. De naam werd een handelsmerk op 16 juni 1903.
Pepsi Max heeft zijn nieuwe campagne gelanceerd. Met de 'Challenge Your Taste' campagne wordt iedereen beloond die tegen normen, conventies en clichés durft in te gaan.
De cola van Coca-Cola en Pepsi wordt over de gehele wereld geconsumeerd. Coca-Cola bestond eerder dan Pepsi. Coca cola was toen al een zeer bekend en gewild merk. Dit samen maakte dat Pepsi zijn best moest doen om de markt te veroveren.
Het logo heet ook wel de 'Pepsi Globe'. Het idee is dat het de voortdurende beweging van de aarde om zijn as voorstelt. Ook moet het logo een lach uitstralen.
Pepsi is citrusachtiger, terwijl Coca Cola smoother is en een wat vanille-achtiger smaak heeft. Dat ligt aan de hoeveelheid suiker: Pepsi bevat iets meer suiker, calorieën en cafeïne dan Coca Cola, die weer meer natrium bevat.
Hoewel Pepsi een denderende marketing heeft met bijzondere acties en reclames, is Coca Cola populairder. Dat is heel makkelijk te meten: het wordt op meer plekken verkocht, het wordt vaker verkocht en er wordt meer omzet gedraaid.
Nu zijn zowel Coca-Cola als PepsiCo meer dan frisdrank. PepsiCo verkoopt ook allerlei dranken zonder koolzuur en zoutjes, snoep en graansnacks. Bekende merken hierin zijn onder meer Tropicana, Gatorade, Quaker Oats, Frito-Lay, Lay's en Smith's.
Geschiedenis. Pepsi-Cola werd in het begin van de jaren 1890-1899 in New Bern (North Carolina) ontwikkeld door apotheker Caleb Bradham en werd oorspronkelijk „Brad Drink“ genoemd, naar de achternaam van de maker. Het werd gemaakt van sprankelend water, suiker, vanille, zeldzame oliën, pepsine en kolanoten.
ngrediënten: koolzuurhoudend water, kleurstof (karamel E150d), zoetstoffen (E950, E951), voedingszuren (E338, E330), zuurteregelaar (E331), aroma's (o.a. cafeïne en natuurlijke plantenextracten).
Pepsi max is de suikervrije variant van het bekende Pepsi merk, waarvan het recept zich kenmerkt door een zoetere colasmaak. Dit product bevat geen suiker maar plantaardige extracten waardoor de echte Pepsi smaak van kracht is gebleven. Nu ook caffeinevrij.
Pepsi MAX is een caloriearme frisdrank met natuurlijke plantenextracten. Pepsi MAX was in 1993 de eerste suikervrije cola met een maximale colasmaak. Het bevat geen suiker en is gezoet met zoetstoffen. Pepsi MAX is altijd verfrissend en net even anders.
Er zijn verschillende Pepsi producten op de markt zoals Pepsi Max in 6 verschillende smaken, Pepsi cola en Pepsi Light, Pepsi USA in 3 verschillende smaken en de wat minder bekende Schwip Schwap Cola & Orange ook van Pepsi. Dit laatste product staat ook wel bekend als spezi, een mix van cola en sinas.
Pepsi Light bevat geen suiker, heeft een lichtere smaak en is gezoet met zoetstoffen. Pepsi Light was in 1964 de allereerste 'light' frisdrank.
Het idee erachter is dat cola, ondanks de zoete smaak, een hoge zuurwaarde heeft. Het zuur zorgt ervoor dat het vlees malser wordt.
Als PepsiCo Nederland voeren wij bekende sterke merken als 7UP, Alvalle, Caleb's Kola, Cheetos, Doritos, Duyvis, Gatorade, Lay's, Mountain Dew, Naked, Pepsi, Quaker, Snack a Jacks, Sunbreaks, Tropicana, Kevita, Off the Eaten Path en Pipers staan we in Nederland in de top 6 van voedingsmiddelen- en drankenbedrijven.
Coca Cola werd aanvankelijk uitgevonden als medicijn tegen morfineverslaving, indigestie, zenuwaandoening, hoofdpijn en impotentie. Da's een hele waslijst! Nu drinken we het natuurlijk vooral omdat we het zo lekker vinden.
De Vrumona-merkenportfolio bestaat in 2020 uit tien eigen merken: SiSi (merk in 1955 overgenomen van Becht) Royal Club (merk in 1969 overgenomen van Tims)
Coca-Cola en Nestle zetten in 2001 Beverage Partners Worldwide op, om Nestea wereldwijd te verkopen. Daarmee ging het rechtstreeks de concurrentie aan met Lipton Ice Tea, dat wordt verkocht door een joint venture van Unilever en PepsiCo. De samenwerking tussen Coca-Cola en Nestle werd in 2012 ook al teruggeschroefd.