De meldcode van je auto staat niet op de groene kaart.
Dit zijn de laatste 4 cijfers van het chassis- of identificatienummer van je auto. Dit nummer vind je op je kentekenbewijs. Nadat je jouw autoverzekering hebt afgesloten, geven wij jouw meldcode en kenteken direct door aan het RDW.
De meldcode van je (nieuwe) auto is een unieke combinatie van vier cijfers. Deze code is gelijk aan de laatste vier cijfers van het chassisnummer van je auto. Het chassisnummer is het identificatienummer van je auto. Dit nummer staat gegraveerd in je auto.
De meldcode van jouw auto staat op de voorkant van het kentekenbewijs, op de 2e regel onder 'kenteken'. Als je een auto koopt en deze overschrijft op jouw naam, dan ontvang je het kentekenbewijs en tenaamstellingsverslag van de RDW. De meldcode van je auto kun je ook opzoeken in het tenaamstellingsverslag.
Waar staat het groene kaart nummer? Je vindt het nummer op de groene kaart bij '4.Landcode/Code verzekeraar/nummer'. Het groene kaart nummer bestaat uit het polisnummer van je verzekering, de code van je verzekeraar en de code van het land waarin je woont.
De internationale verzekeringsbewijs en het kentekenbewijs zijn niet hetzelfde en dienen elk een specifiek doel. De groene kaart dient als internationaal bewijs dat uw auto op zijn minst WA-verzekerd is. Na het afsluiten van een autoverzekering wordt deze aan u verstrekt.
Verschil tenaamstellingscode en meldcode
Tenaamstellingscode is alleen nodig bij het verkopen, slopen, inruilen, schorsen of uitvoeren van de auto. De meldcode is alleen nodig voor het afsluiten van een autoverzekering. Tenaamstellingscode vind je in 2 delen: op het tenaamstellingsbewijs en brief van de RDW.
Een meldcode is een stappenplan waarin beschreven staat hoe om te gaan met het signaleren en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Het doel is professionals te helpen eerder en beter te handelen als zij vermoeden dat een gezinslid thuis mishandeld, verwaarloosd of seksueel misbruikt wordt.
Waar staat de tenaamstellingscode? Deel 1 van de tenaamstellingscode staat op een brief die je hebt gekregen bij aankoop van je auto.Het tweede deel vind je bij de kentekencard die je per post thuisgestuurd krijgt.
De meldcode bestaat uit de laatste 4 cijfers van het voertuigidentificatienummer . U vraagt een nieuwe tenaamstellingscode aan via de knop 'Tenaamstellingscode aanvragen'. U kiest voor 'Alleen tenaamstellingscode aanvragen'.
De meldcode van een voertuig bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer. Je kunt de meldcode vinden op je kentekenbewijs, op het tenaamstellingsverslag of je kunt hem opvragen bij kentekencheck.
De meldcode bestaat uit vier cijfers. Dat zijn de laatste vier cijfers van het Voertuig Identificatienummer (VIN). Is het kenteken van voor 16 juli 1991, dan zijn het de laatste vier cijfers van de voertuigcode.
De meldcode kan niet veranderen. Deze is aan jouw auto gekoppeld en is voor elk voertuig uniek.
De meldcode van een auto is een unieke viercijferige code en bestaat uit de laatste 4 cijfers van het chassisnummer. De meldcode staat op het tenaamstellingsverslag dat je hebt gekregen toen je het voertuig op jouw naam hebt overgeschreven. Ook staat de meldcode op het kentekenbewijs of de kentekencard.
Een isolatie subsidie meldcode bestaat uit een aantal letters en nummers. De combinatie geeft allereerst de isolatiecategorie weer, dakisolatie, vloerisolatie, zolder- of vlieringisolatie en binnen- of buitengevelisolatie. Vervolgens de minimale Rd-waarde en tot slot de materiaalsoort en dikte in mm.
Beroepskrachten die werken met jongeren, zijn verplicht een meldcode te gebruiken bij signalen van huiselijk geweld of kindermishandeling. De meldcode draagt eraan bij dat bij signalen op dit gebied zo snel en adequaat mogelijk hulp kan worden geboden.
De tenaamstellingscode bestaat uit 9 cijfers. Het eerste deel van de code ontvangt u tijdens de overschrijving. Het tweede deel zit bij de kentekencard die de RDW u toestuurt. U voegt de 2 delen van de code zelf samen.
Voorwaarden voor overschrijven
Het kentekenbewijs is compleet. Check dit van te voren bij de verkoper van het voertuig. Als hij namelijk (een deel van) het kentekenbewijs en/of de tenaamstellingscode kwijt is, dan moet hij eerst een nieuw kentekenbewijs of een nieuwe tenaamstellingscode bij ons aanvragen.
Tenaamstellingscode of overschrijvingsbewijs bij verkoop
Een papieren kentekenbewijs heeft geen tenaamstellingscode maar een overschrijvingsbewijs. De tenaamstellingscode en het overschrijvingsbewijs hoeft u alleen bij u te hebben als u uw voertuig verkoopt. Of als u het voertuig schorst, exporteert of sloopt.
Voor de automobilist ook handig, want alle noodzakelijke informatie over de autoverzekering staat erop. De groene kaart is er nog steeds, maar is meestal niet meer verplicht.
Vanaf 1 juli 2020 hoeft de groene kaart niet per se meer groen te zijn en heet deze officieel het Internationale verzekeringsbewijs. Ga je internationaal de weg op? Dan is het niet handig als je je groene kaart kwijt bent.
Is de groene kaart verplicht (in het buitenland)?
In Nederland is de groene kaart voor jouw voertuig, aanhanger en caravan niet verplicht. Wel moet je kunnen bewijzen dat je verzekerd bent. De digitale groene kaart op jouw smartphone of geprint op wit papier is dan voldoende.
Je kunt je groene kaart bekijken en downloaden in internetbankieren of de Rabo App. Zo heb je hem altijd bij de hand.